Слънчево Затъмнение и Новолуние във Везни-2023

Слънчево-Затъмнение-и-Новолуние-във-Везни-2023-HironBG.com_.jpg

Новолуние във Везни и слънчево затъмнение

На 14ти октомври в 20:54ч. настъпва Новолунието в кардиналният знак Везни, което е придружено от пръстеновидно слънчево затъмнение.

Новолунието е моментът, когато двете Светила: Слънцето и Луната правят съвпад. Точният съвпад на Светилата е в 21вия градус на знака Везни. Всяко Новолуние отваря нови шансове и възможности. На всяко Новолуние имаме възможност да завъртим колелото на живота си в нова посока, да започнем да живеем по нов начин, да започнем нова работа, да поставим ново начало там, където е необходимо.

Това Новолуние е специално, защото е придружено от Слънчево Затъмнение. Затъмнението се активира от съвпада на Светилата с Южният Лунен възел, който е в знака Везни.

Тунел на Затъмненията

Това Затъмнение поставя началото на двуседмичния период на „тунела на затъмненията“, който ще приключи с частичното Пълнолуние в Телец, което е на 28ми октомври.

Самата дума затъмнение създава предпоставка за страхове в хората, които не са запознати с астрологията.

Не се страхувайте, а приемете новите  възможности и обстоятелства, които настъпват в живота ви. Приемете промяната с ясното осъзнаване, че тя се случва, защото нещо по-прогресивно идва в живота ви.

В тунелът на затъмнението имате шанса да трансформирате програмите, които ви ограничават.

 Например финансови затруднения, самота, невъзможност за изграждане на взаимоотношения, невъзможност за раждане, сериозни здравословни проблеми, страхове, емоционални травми и т.н.

Ако човек дълго време е бил в неудовлетворителна ситуация например: работа, взаимоотношения, то по време на затъмненията се случват негативни събития, които идват, за да променят живота на тези хора.

Какво иска да ни покаже Слънчевото затъмнение във Везни?

В каква посока да вървим през следващите 6 месеца!

На 8ми април 2024г. е Новолунието в знака Овен и пълното слънчево затъмнение. Ефектът от събитията възникнали по време на тунела на затъмненията ще продължи да оказва влияние най-малко до 8ми април 2024г.

Възникналите събития показват върху какво е необходимо човек да работи. В следващите 6месеца е необходимо да се разделим с нещо. Южният възел се свързва с миналото това е опит, който е придобит във времето, но вече се е изчерпал, не работи към настоящия момент. Той ни пречи да се придвижим към бъдещето.

Допълнителни аспекти и влияние на планети, които ще окажат влияние върху събитията

Меркурий и Плутон са двете планети, които оцветяват допълнително ефекта от затъмнението. Меркурий е в съвпад със Светилата и участва в мистерията на създаването на новата програма на Вселената за следващите 6месеца. Знание, мисъл слово, в основата, на които е толерантното, търсещо мир и хармония поведение.

Допълнително Плутон, този силен трансформатор свързан с кармата е в квадратура, напрегнат аспект към Светилата и Меркурий.

Събитията, които се случват или ще се случат по време на тунела на затъмненията имат съдбоносен характер.

Обърнете внимание какво се случва с вас през този период. С кого общувате?  Кой или какво ви оказва натиск?

Промените се случват по дома във вашият хороскоп, в който попадат Новолунието във Везни и затъмнението.

Желанията, които са подходящи за Новолунието във Везни

На всяко Новолуние пишем до 10желания. На това Новолуние и затъмнение също може да напишете своите желания, но само ако сте сигурни точно какво искате да материализирате.

Най-добре е да напишете желанията си на следващият ден.

Подходящи са желанията свързани с темите на знака Везни.

Кои са темите на знака Везни?

Планетен управител на знака Везни е Венера, планетата на любовта и взаимоотношенията.

Везните управляват седми дом в хороскопа, които отговаря за взаимоотношенията, партньорствата и сътрудничеството, дипломацията, сигурността, хармонията, брака, компромиса, съда и съдебната система.

Везните се славят със своето естетическо чувство, отговарят за дизайна, красотата, модата, изкуството и стила на живот.

Една важна тема на това Новолуние и затъмнение е трансформацията на взаимоотношенията. Венера е социална планета, тя се нуждае от взаимодействие.

Новолунието във Везни активира период, през който можем  да се вгледаме в нашите взаимоотношения, да внесем любов и хармония в тях, защото нищо не стопля сърцата ни така, както едно хармонично взаимоотношение изпълнено с разбиране и  уважение.

Основното качество на Везни е  дипломацията и умението да се поставяш на мястото на другия. Тези две качества в съчетание с балансиран компромис могат да внесат хармония и в най-сложните взаимоотношения.

Положителните  качества на Везни ще ви помогнат да подобрите и внесете повече хармония в живота си. Себеусъвършенстването е свързано с интегриране на положителни черти в характера ви.

Везни ни учат на:

 • Добронамереност
 • Да се поставиш  се на мястото на другия
 • Общуване и споделяне
 • Съобразителност
 • Чувство за справедливост
 • Умение да виждаш красотата
 • На Любов в нейната най-красива същност и споделеност

Везни имат и негативни качества, затова ако усещате някои от тях в себе си, сега е момента да си пожелаете да се освободите от тях и да ги трансформирате.

Какви да не бъдете:

 • Не манипулирайте
 • Не бъдете лицемерни и користни
 • Не бъдете повърхностни
 • Не бъдете нерешителни, любовта обича смелите…

Конкретно:

Подходящи  желания на Новолунието във Везни:

Желания свързани със съдебни дела.

Желания свързани с умението за водене на преговори и посредничество.

Желания за създаване на красива и хармонична атмосфера в дома, във вашия свят.

Желания свързани със смелостта да вземете важни решения за живота си.

Желания за привличане на сродната душа.

Кармичното предизвикателство на този знак е да бъде открит и да казва истината в една връзка, така че потребностите и на двете страни да бъдат удовлетворени в еднаква степен.

Здравето и Везни

Желания свързани със съответните болести и органи:

 • бъбреците
 • диабет
 • адреналиновите  жлези
 • отделителната система

Пожелавам ви хармонично Новолуние и сбъдване на желанията!

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова