Кармата и справедливостта-притча

Depositphotos_96846904_original-480x320

 

….Един млад ученик се обърнал към своя учител да му разясни законите на кармата и да му помогне да ги разбира.

„Иди на ъгъла на главната улица, там има една пейка. На отсрещната страна на улицата има дърво. Седни под него и наблюдавай какво става на пейката“-това бил отговора на учителя.

Ученикът се усъмнил в този странен отговор, но решил да послуша своя учител. Изпълнил заръката, седнал под дървото и зачакал. По едно време дошъл някакъв човек, седнал на пейката и отворил кафяв плик. Извадил от нея дебела пачка банкноти и започнал да ги брои. Върнал ги в кесията, но вниманието му било привлечено от времето, погледнал часовника си, разбързал се, скочил и забравил кесията с парите.

Пристигнал друг мъж, седнал на пейката и забелязал кафявата кесия. Отворил я и ококорил очи, когато видял парите. Огледал се, взел кесията и избяга.

Минало време и дошъл трети човек. Седнал да обядва. Отворил своята кафява кесия, извадил си сандвича и започнал да се храни.в това време първия се върнал да си вземе парите.

-Къде са ми парите-разтревожено попитал той?

-Не знам нищо за никакви пари, аз си седа тук и се храня-отвърнал третия.

Първият не му хванал вяра и пребил нещастника до смърт.

Ученикът под дървото съвсем се объркал. Отишъл при своя учител и попитал:

-Къде е тук справедливостта? Видях човек, които изгуби парите си, без да го е заслужил, видях друг, който ги намери, без да го е заслужил и избяга безнаказано с тях, видях и трети, който също без да е виновен беше пребит! Не разбирам тази справедливост!?

А мъдрият учител отговорил:

-Трябва да погледнем предишните животи на тези тримата,за да разберем справедливостта в тази ситуация.

Първият и вторият са били партньори в минали животи, първия е откраднал пари на фирмата и е причинил големи беди на втория, така че той сега си е получил парите обратно.

Или втория е получил каквото му се е полагало, а първия, каквото е заслужил.

-А третия?-попитал ученика.

-А, той е съдията, който е пуснал първия на свобода-мъдро отговорил учителя.

Закона на карма е закон за причината и следствието. Светът, който Създателя е създал е справедлив. „Зоар казва, че има три неща, които не са в наша власт: животът, колко деца ще имаме и колко пари ще печелим. Те са предопределени и зависят от съдбата. Връзката ни със силата на Светлината, може да подобри кармата ни чрез нашето правилно поведение, добрите ни дела и от общуването ни в нашето ежедневие.

По материали на Карън Бърг

За записване за регресия или хороскоп с възможност за кармична астрология-тел. 0889344355-Нина Ненова-консултант личностно развитие и себеопознаване; астролог

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Лъв-2022-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Лъв-Ново начало-2022

Новолуние в Лъв-Ново начало На 28-ми юли предстои едно от най-вълнуващите новолуния, това в знака Лъв. Точният момент на новолунието ще настъпи в 20:54ч. в

Новолуние-в-Рак-2022-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Рак-2022

Новолуние в Рак на 29-ти юни в 05:52ч   Акценти на Новолунието в Рак Двете Светила: Слънцето и Луната в момента на Новолунието правят съвпад

Зодия-Рак-знакът-на-Състраданието-HironBG.com_.jpg

Зодия Рак-знакът на Състраданието

С преминаването на Слънцето в знака Рак започва лятното слънцестоене, най-дългия ден и най-кратката нощ в годината. Това е денят 21 юни, който в астрологията

Пишете ми

инж. Нина Ненова