Астрологична Прогноза за месец Декември 2023

прогноза за декември 2023 HironBG.com

Какъв ще бъде последният месец от годината? Това е един въпрос, който много хора започват да си задават подготвяйки се за празниците през този така обичан от хората месец. Това не е случайно през декември е Коледа, а по Коледа се случват чудеса! Чудесата през декември ще бъдат много, но е важно човек да се настрои към тях чрез вярата, която точно в този месец по време на транзита на Слънцето през знака Стрелец е силна.

Ако вярваш ще го видиш! Това е правилото!

Какво да очакваме през декември 2023г.? Хронология на астрологичните събития:

 • На 1ви декември Меркурий -пратеника на Боговете преминава в знака Козирог. Поради своето ретроградно движение той ще остане в знака до 5ти февруари 2024г. Приземяване, земният знак Козирог търси сигурността и стабилност. Работата става важен и значим фактор, чрез целенасоченост идват и добрите резултати. С ценните качества, които има този Меркурий ще ни тласне към чудесен финал на 2023г. Старайте се да намалите критичността и свръх перфекционизма, останете фокусирани върху благодарността и щедростта, това е пътя към повече блага.
 • На 12-13ти декември Меркурий ще бъде стационарен, в тези дни е необходимо повече внимание, най-вече за родените в първата декада и асценденти на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог.
 • От 14ти декември до 3ти януари 2024г. Меркурий ще бъде ретрограден-време за ревизиране на постигнатите резултати през годината и подготовка за следващите цели през новата 2024г. По време на ретроградното движение на Меркурий не се започва нищо ново, а се довършва започнатото, не се купуват скъпи вещи, техника, автомобили, не се сключват сериозни сделки и не се подписват договори. Ако пътувате бъдете внимателни и стриктни, подгответе си всички необходими документи и не се забравяйте багажите, пазете личните си документи.
 • Новата година ще бъде в обятията на стационарен Меркурий, повишените внимание и концентрация ще ви предпазят от грешки и неудобства.
 • 2-4ти декември са силни дни за добри печалби, реклама, бизнес дела. Това са дни, в които по-възрастни хора, авторитети ще ви кажат нещо важно, което ще ви бъде като ориентир. Тези, които са били усърдни през годината ще получат „подаръци“.
 • На 4ти декември Венера преминава в знака Скорпион, където ще остане до 29ти януари. Силни страсти, желание за притежания, ревност, изневери. Тази Венера е слаба в любовта, но силна със своята сексуална и доминираща енергия. Ако започвате нова връзка не се старайте да доминирате. Във финансовите дела бъдете внимателни.
 • На 11-14ти декември Венера и Минерва(Атина Палада)-богинята на мъдростта и войната ще се срещнат в знака Скорпион. Те ще вдъхнат силна страст към изкуствата и занаятите. Венера в Скорпион ще бъде успокоена от мъдростта на Минерва.
 • На 13ти декември е Новолунието в знака Стрелец. Всяко новолуние е едно ново начало, но на това Новолуние ще се наложи да забавим темпото, Меркурий е стационарен. Този факт увеличава значимостта на Новолунието в Стрелец, знак на вярата, морала, истината. Меркурий в Козирог подкрепен от знака Стрелец насочват вниманието ни към изчистване на съзнанието от всичко, което е маловажно и да се насочим към истинското, значимото, което остава и след нас във вековете. До края на годината дните са подходящи за финални процеси, довършване и освобождаване от всичко излишно. Направете място за новото, което ще дойде най-вече след Новолунието във Водолей на 10ти февруари 2024г., когато Дървесният Дракон влиза във владение.
 • Дните 16-17ти декември изискват особено внимание и повишена концентрация-Слънцето в Стрелец е в нехармоничен аспект с Нептун. Пазете се от измами, нечестна игра, лъжи, манипулация. Възможни е човек чрез бягство да избегне поемането на отговорност, неподходящ период за финансови сделки и бизнес.
 • На 20-21ви декември Венера в Скорпион е в опозиция с Уран в Телец. Връзките са подложени на изпитание чрез Уран, освободителя. Всяка връзка, в която има нещо нечисто, лъжа ще мине през проверката на Уран, настъпва хаос, а желанието за свобода вместо любов е по-силно. Избягвайте конфликти, драми, изчакайте бурята да отмине, ако искате да останете с вашия любим. Дните не са подходящи за финансови дела.
 • На 22ри декември Слънцето преминава в земният, мъдър знак Козирог. Честито зимно слънцестоене!
 • В годината има четири магически дни свързани с преминаването на Слънцето в кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог. Това са дни, в които енергията е в абсолютна хармония, а това подпомага процеса на материализиране.
 • Денят на зимното слънцестоене се нарича Портал на Боговете. В този ден имаме силна връзка с нашият Висш Аз и Ангел пазител.

Идва ред на Коледа! ЗА Коледните празници планетите са ни подготвили приятни изненади:

 • На 24-25ти декември Слънцето в Козирог ще направи хармоничен аспект със своя Господар Сатурн. Дните са наситени със сигурност получена от близките, семейството и уважение към по-възрастните, авторитети. Сатурн е строг, но справедлив в тези дни той ще раздаде своите подаръци на всички, които са били отговорни, трудолюбиви, дисциплинирани. Ако имате нарушени взаимоотношения със Сатурновите личности, сега е моментът да получите тяхната благословия и да свалите тежкият кармичен товар.
 • На 25-26ти декември Венера и Нептун сключват звезден хармоничен тригон. Усилват се романтиката, вдъхновението, красотата. Хората стават добронамерени, щедро изливат своите чувства и любов. Дните са подходящи за творческа дейност, медитация, музика, танци. Интуицията е силна, но все пак внимавайте ако все още не сте се научили да чувате нейния глас, не се предоверявайте.
 • На 27ми декември е последното Пълнолуние за годината, Пълнолуние в знака Рак. Това Пълнолуние е специално, изчистващо и освобождаващо. Каня ви на Ритуал на 26ти декември вечерта за изчистване на всичко старо, за да започнем на чисто 2024г.
 • На 28ми декември Хирон в Овен преминава в директно движение. Хирон-Учителят, Лечителят, Мъдрецът, Войнът, Шаманът  отново става директен в знака Овен.
 • Да започне изцелението!
 • На 29ти декември Венера влиза в знака Стрелец. Тя ще остане в знака до 23ти януари 2024г.. Доброто настроение и вярата в доброто се усилват, идва Новата година, която ще бъде посрещната в подобаващо настроение. Венера в Стрелец обича пътешествията, философията, познанието.
 • На 30-31ви януари Юпитер в Телец ще бъде стационарен, ако в последните дни на изминаващата година не получите обещаните подаръци и награди, не се отчайвайте. На 1ви януари той ще стане директен, а от 3ти и Меркурий също тръгва напред. Обещаното ще получите с добавка.

Пожелавам ви прекрасни дни през месец декември, в които най-вече да бъдете здрави, да се радвате на споделени моменти с близките и любими хора! Изберете всеки ден да Бъде Коледа!

Не забравяйте да поръчате вашият Новогодишен хороскоп!

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова