2012 Година, година на Дракона

thumb 134 7

   Днес на 23. 01. 2012г., настъпи годината на Водния Дракон.

В древно китайския трактат “ Хуайнандзъ“,  четем:  „Джунлун или Дракона с факел, живее в Северния склон на планината Уейю и никога не вижда Слънцето. Този Дракон държи в устата си факел и осветява великата Тъма.“ В други древни текстове го описват като Божество с човешко лице и тяло на змия, цялото червено на цвят. То не яде, не спи и не диша. Навестяват го ветровете и дъждовете, а то разпръсква Деветте Тъми и затова се нарича Дракона с факела.
 Хората родени в година на Дракона ( 1904-1916-1928-1940-1952-1964-1976-1988-2000-2012г.), се отличават с изключителна виталност и активност, никой не е в състояние да ги спре да извършат това, което са си наумили, а и никой не може да нарани тяхното самочувствие.
 Тези хора често са тайнствени и непредсказуеми. Дракона обича да изследва и разсъждава върху темите свързани с живота и смъртта, видимото и невидимото, тайнственото и загадъчното, окултното.
 Духовното е много по-важно за него и затова той не е способен да се занимава с дреболии в ежедневието.
 Много обича да бъде в обкръжението на своите приятели, които изслушват неговите идеи и така той добива чувство, че не стои на едно място, а се развива.
 Драконът е много чувствителен, стремежът му към съвършенство го прави взискателен към себе си и към околните, той изисква много, но и допринася много за обществото.
 Силното му чувство за независимост, го прави особняк. Много спонтанно може да изрази това, което мисли, при него езикът изпреварва мисълта и често наранява чувствителните личности. Добре е да се вслушваме в думите му, защото макар и да не ни се харесват, носят много истина в себе си. Той не говори празни приказки, а дава добри и практични съвети.
 В любовта има късмет, той се влюбва рядко и предпочита да отдаде сърцето си само веднъж, вместо често да става жертва на разочарования. Артистичният му темперамент, му причинява неприятности през първата и втората половина от живота си, но в последната фаза от живота си, той може да постигне всичко, което си е пожелал.

Този прекрасен знак се свързва с успеха, символ на щастието и късмета е, а също и движението и развитието напред. Драконът носи в себе си пет основни характеристики в характера, които е добре всеки от нас в тази съдбоносна година да развие в себе си – добродетел, хармония, щастие, дълголетие и съдбовен завършек.
  За 2012г., се смята , че ще бъде една непредсказуема година, година наситена с промени и обрати.
Драконът е най-силният знак в Китайския хороскоп, той покровителства честните, справедливи и добри хора, хората които са забогатели по почтен начин. Той пази слабите и е безмилостен към хората, които са загърбили своята истинска човешка същност и доброта,  към хората, които са незаконно забогатели.
 Животът ви през тази година, може да бъде много щастлив и белязан с успех, ако се обърнете към истинските, стойностни неща в живота, ако живеете с чест , достойнство и радост своя живот.

 Годината, ще бъде ярка и запомняща се, нищо няма да бъде сигурно през тази година, година през, която много от нас ще преживеят сериозни промени и трансформации в живота си.

 Бъдете добри и търсете положителното във всичко, което се случва с вас, не бъдете алчни и не злоупотребявайте с доверието на хората, изпълнете сърцата си с Божествената Любов и се обичайте.

 УСПЕШНА ГОДИНА НА ДРАКОНА, ПРИЯТЕЛИ!

 

Нина Ненова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Пишете ми

инж. Нина Ненова