2012 Година, година на Дракона

thumb 134 7

   Днес на 23. 01. 2012г., настъпи годината на Водния Дракон.

В древно китайския трактат “ Хуайнандзъ“,  четем:  „Джунлун или Дракона с факел, живее в Северния склон на планината Уейю и никога не вижда Слънцето. Този Дракон държи в устата си факел и осветява великата Тъма.“ В други древни текстове го описват като Божество с човешко лице и тяло на змия, цялото червено на цвят. То не яде, не спи и не диша. Навестяват го ветровете и дъждовете, а то разпръсква Деветте Тъми и затова се нарича Дракона с факела.
 Хората родени в година на Дракона ( 1904-1916-1928-1940-1952-1964-1976-1988-2000-2012г.), се отличават с изключителна виталност и активност, никой не е в състояние да ги спре да извършат това, което са си наумили, а и никой не може да нарани тяхното самочувствие.
 Тези хора често са тайнствени и непредсказуеми. Дракона обича да изследва и разсъждава върху темите свързани с живота и смъртта, видимото и невидимото, тайнственото и загадъчното, окултното.
 Духовното е много по-важно за него и затова той не е способен да се занимава с дреболии в ежедневието.
 Много обича да бъде в обкръжението на своите приятели, които изслушват неговите идеи и така той добива чувство, че не стои на едно място, а се развива.
 Драконът е много чувствителен, стремежът му към съвършенство го прави взискателен към себе си и към околните, той изисква много, но и допринася много за обществото.
 Силното му чувство за независимост, го прави особняк. Много спонтанно може да изрази това, което мисли, при него езикът изпреварва мисълта и често наранява чувствителните личности. Добре е да се вслушваме в думите му, защото макар и да не ни се харесват, носят много истина в себе си. Той не говори празни приказки, а дава добри и практични съвети.
 В любовта има късмет, той се влюбва рядко и предпочита да отдаде сърцето си само веднъж, вместо често да става жертва на разочарования. Артистичният му темперамент, му причинява неприятности през първата и втората половина от живота си, но в последната фаза от живота си, той може да постигне всичко, което си е пожелал.

Този прекрасен знак се свързва с успеха, символ на щастието и късмета е, а също и движението и развитието напред. Драконът носи в себе си пет основни характеристики в характера, които е добре всеки от нас в тази съдбоносна година да развие в себе си – добродетел, хармония, щастие, дълголетие и съдбовен завършек.
  За 2012г., се смята , че ще бъде една непредсказуема година, година наситена с промени и обрати.
Драконът е най-силният знак в Китайския хороскоп, той покровителства честните, справедливи и добри хора, хората които са забогатели по почтен начин. Той пази слабите и е безмилостен към хората, които са загърбили своята истинска човешка същност и доброта,  към хората, които са незаконно забогатели.
 Животът ви през тази година, може да бъде много щастлив и белязан с успех, ако се обърнете към истинските, стойностни неща в живота, ако живеете с чест , достойнство и радост своя живот.

 Годината, ще бъде ярка и запомняща се, нищо няма да бъде сигурно през тази година, година през, която много от нас ще преживеят сериозни промени и трансформации в живота си.

 Бъдете добри и търсете положителното във всичко, което се случва с вас, не бъдете алчни и не злоупотребявайте с доверието на хората, изпълнете сърцата си с Божествената Любов и се обичайте.

 УСПЕШНА ГОДИНА НА ДРАКОНА, ПРИЯТЕЛИ!

 

Нина Ненова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова