13-та Зодия-Змиеносец

 

zmienosec1

 

„Ако сте родени между 27 ноември и 17 декември, Вие се оказвате не Скорпион и не Стрелец, а Змиеносец с черти на Скорпион и обичайните описания на Скорпиона и Стрелеца съвпадат с Вас само отчасти.

Змиеносците са хора с невероятна съдба, способни да разрушат живота си и да го изградят отново из основи, да оцелеят при всяка ситуация, като нерядко притежават силни способности на екстрасенси и лечители.

Много хора ще завиждат през целия живот на развитието на Змиеносеца. Той се възприема от хората като убежище на мъдростта и знанието. Ярката му роля в живота определя и вкусът му към ярките цветове в обличането. Те ще му носят и успех в живота. Авторитетите се отнасят с огромно уважение към представителите на зодия Змиеносец. Змиеносецът ще направи голяма кариера в областта на архитектурата и строителството. С една дума Змиеносецът е добър в изграждането на каквото и да било. Щастливото число на Змиеносеца е 12, то е съдбовно за него. Представителите на тази зодия ще имат голямо семейство, но ще напуснат родния си дом твърде рано.
По- ярки характеристики на знака Змиеносец
тълкувател на сънища, човек с шесто чувство;
привлича късмета;
има възвишени идеали;
търсач на мир и хармония;
доктор по медицина или наука;
обича да се допълва и присъединява, много социален;
поетичен, изобретателска природата;
обича да учи,има висшето образование и вродена мъдрост;
роден ръководител;
радва се на голяма слава – или е напълно неразбран;
стремеж към лечение на болестите на човека,
архитект, строител, достига звездите – образно и буквално;
данъчeн оценител;
астрологически таланти, интуитивен;
добър прогностик, притежаващ умението да се възползва от трудните моменти;
има тайни врагове в семейството;
много ревнив;
забележителен баща;
очаква го висока позиция в живота [в зависимост от аспектите], най-високата слава и легенда за него ще дойдат след смъртта му;
гений на мисълта;
обича да носи дрехи най-различни цветове;
Вие съхранявате в себе си основните качества на тези знаци, но сте личност с невероятна съдба. Може да изчезвате завинаги без да се прощавате и без да оставяте следи след себе си, притежавате способност напълно да се прераждате и да ставате друг човек. На едни хора носите невероятна радост и щастие, на други – мъка и разруха. След вас се стеле като шлейф поредица от странни и необясними събития, които и Вие самите не сте в състояние да обясните.
Обикновено Змиеносците много пътуват, като по своя път срещат много и различни хора, и към всеки от тях те умеят да намерят свой ключ и да сформират особени отношения.
Те може да имат няколко семейства в ралични градове, даже няколко живота или слоя на живот и различни слоеве на общуване. Това по същност е истински Хамелеон, който променя цвета си и маниерите на поведение и който във всеки момент е готов да промени живота си и да превърне миналото в пепел в буквален и преносен смисъл на думата.
Змиеносците биват особено опасни. Ако причините нещо лошо на Змиеносеца, той в отговор може да ви донесе големи неприятности, разрушения, даже смърт. И не защото Змиеносците са лоши хора и правят това нарочно. Природата на този знак – това е ефекта на „изгаряне на мостовете”.
Когато напуска мястото на своето пребиваване, той изгаря зад себе си всички мостове. Този човек започва от нула във всеки етап от живота си и винаги, ,въпреки всичко , успява да се справи наново.

Змиеносецът може „да изтрие” своето минало и да започне да живее от нулата, като че не е имало нищо по- рано.
Той не се бои от опасни ситуации и риск. Не чувства страх. Обича авантюрите и приключенията. И в най- опасните ситуации обикновено оживява. Той е необикновено жизнеспособен. Ако стане автомобилна катастрофа, всички умират, но Змиеносецът обикновено оживява.
Древноримския астролог Манилий пише, че за хората, родени в момента на възход на Змиеносеца, змиите са съвършено безвредни. Такива хора „ще носят змии в пазвата си с разгърдени дрехи, ще ги целуват , без да се страхуват от тяхната отрова”.
На латински това съзвездие се нарича Serpentarius, което в превод действително означава Змиеносец – „този, който носи на себе си змии”

Змиеносецът винаги се стреми да държи ситуацията под контрол, и може да се представи като своеобразен „самотен герой“ /или „луд гений“/. Различен от другите, той е своего рода „черна овца“ в обора или „гадното пате“ в кокошарника. Той наистина не е като другите и не иска да бъде като тях, т.е. „като всички“, и затова често бива отхвърлян, неприет – това е една от характерните черти на Змиеносеца. Именно за такъв човек често казват или просто си мислят /понякога обаче не без известна доза завист или възхищение, а може би същевременно и двете/ , че „навира си носа там, където не трябва“, и той наистина винаги се стреми да вкуси от забранения плод от Дървото на Знанието – познанието за истинския смисъл на всичко… Той е Адепт, Посветен или просто отхвърлен и заклеймен от невежите учен, мистик, магьосник – изгорен на кладата или преследван от Инквизицията – той превръща живота си в безжизнена пустиня и елиминира в зародиш възможността си да бъде просто щастлив, макар и малко, – „като другите“.

Нека се опитаме да разберем характера на Змиеносеца и тогава ще видим, че едната му половина е съвсем човешка – с всичките й присъщи пороци и несъвършенства, а другата е напълно „нечовешка“ или, да се изразим по-точно, „свръхчовешка“. Тази „сплав“ на инстинктивни човешки черти с абсолютно свръхчовешки, умението да се издигне като периодично „изгаря“ инстинктивната си, животинска природа, го прави напълно различен, което също е една от характерните черти на Змиеносеца. И в момента, в който започваме да свикваме с него и когато смятаме, че сме го опознали, изследвали и той вече е в ръцете ни и ние го контролираме /“всеки има правото да се заблуждава“/, всичко се обръща на 180 градуса, той изведнъж става напълно различен, при което на повърхността изплуват други, непознати измерения на многопластовата му личност. Всъщност той създава впечатление, че не се намира в нашия триизмерен свят. Той просто разбулва поредната си мистерия – едно от многото сенчести лица от четириизмерната му реалност, но тъй като нашето възприятие е три-, а не четириизмерно, той остава загадка за нас…


Източник: http://www.zdravni.com, http://www.colorsofmagic.net, http://www.magicaura.com

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова