Юпитер планетата на щастието във Везни

 

 

      %d0%ba%d0%be%d1%81%d0%bc%d0%be%d1%81

   На 9-ти септември 2016г. в 13:34 часа, Юпитер най-голямата планета в нашата слънчева система преминава в знака Везни. Юпитер ще остане в този знак до 10 октомври 2017г..Исторически  Юпитер се свързва с краля, патриарха и е главен бог в различни пантеони. Асоциира се с принципите на божествена защита и изобилно богатство, нарича  се още „голямия благодетел“ или големия шанс. По-малката благодетелка е Венера.

Архетиповете на планетата са римския бог на стихиите-Юпитер, името му означава баща или господар на небето. Римляните го почитат като бог на бъдещето, за да бъде успешно всяко начинание, те му принасяли дарове. В гръцката митология това е Зевс, най-могъщия бог, който има власт над горните и долните земи. Основател на закона и реда.

За да разберем по-добре Юпитер и неговото проявление е необходимо да разгледаме неговия глиф, символът на Юпитер.

planeti-jupiter

Символът представя темата за висшия разум над материалния свят.  Дълбокото и мъдро участие и  разбиране на земния опит.

Представен е от символите кръст и полукръг. Полукръгът представя душата, а кръста е материята. Полукръгът в глифа на Юпитер е над хоризонта на кръста.

За този символ Джеф Майо казва:“човешката душа и разум трябва да разширяват и развиват едно ново знание и по-висша съзнателност отвъд физическата опитност и земното обкръжение.“

Въпреки, че е планета бенефактор, положителна в своето влияние, тя има и отрицателни проявления.

Положителното разположение на Юпитер показва търсене на истина, честност, оптимизъм, добра преценка, общителност и способност за постигане на нови или по-високи цели, дава още силна вяра и стремеж към усъвършенстване. Отрицателното проявление на планетата е мързел, склонност към прекалено разширяване, предоверяване, разпиляване на енергията, безотговорност, липса на дисциплина, прекалено себераздаване, даване на твърде много обещания, които не се изпълняват, самохвалство, липса на вяра или краен религиозен фанатизъм, спекулации и прахосничество.

В духовен план, Юпитер въплъщава разкриване и предаване на мъдростта и познанието, упорита необходимост да търси истината, да я предава на другите и да ги подкрепя.

Покровител на философите, духовните водачи и на мислителите от всякакъв тип.

След една година в Дева, Юпитер днес преминава в знака на любовта и хармонията, Везни. Тази позиция ще внесе позитивна промяна в живота на:Везни,Водолей и Близнаци и до известна степен Лъв и Стрелец. Второ, тъй като Везни отговаря за: взаимоотношения, дизайн, изкуство, музика, мир, дипломация, рицарството, справедливост и хармония, можем да очакваме подобряване на някои от тези аспекти в живота ни. Юпитер във Везни се случва веднъж на 12 години, така че можете да се върнете назад и да анализирате какво се е случило преди 12 години, така ще разберете как се проявява планетата във вашия хороскоп.

Водещи интерпретации за Юпитер във Везни:

Търси израстване и усъвършенстване чрез балансирано и обективно поведение, безпристрастност и дипломатичен подход.

Вярата на индивида се засилва чрез уравновесено, непредубедено, освободено от предразсъдъци поведение.

Възможностите възникват чрез близките връзки на индивида, а способността за искрен обмен „очи в очи“ обикновено е добре развита.

Стремежът към по-висш порядък е изразен чрез споделяне, съдействие или чрез изкуството и красотата.

Чувство за справедливост, популярност, стремеж към обществените дела, приятелски настроен и екстровертен. Ценител на изкуството и красотата.

От първостепенна важност е взаимоотношенията им с останалите да се основават на справедливост, красота и хармония.

За Юпитер може да се пише и говори много. Ще завърша статията с мисълта на Дейвид Лойд Джордж:

„Не се страхувай да правиш големи крачки-не можеш да преминеш пропаст с два малки скока.“

Използвана литература: Стивън Арройо-Юпитер

 

За изготвяне на  личен хороскоп и консултации свързани с партньорски взаимоотношения (синастрия)

информация, тук:http://www.hironbg.com/?p=1991

тел.call skype logo0889 344 355

или

email:lorna08@abv.bg

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова