Юпитер планетата на късмета и щастието в Скорпион

 

космос1

 

На 10-ти октомври една планета, наричана големия благодетел преминава от знака Везни в знака Скорпион и ще остане в него до 7-ми ноември 2018г.  Юпитер символизира растежа, просперитета, изобилието, щастието, късмета, възможностите, себеусъвършенстването, морала, свръхсъзнанието, опитимизъма и вярата…всичките думи, които използвах да го опиша носят само силна положителна вибрация…

    

За да разберем по-добре Юпитер и неговото проявление е необходимо да разгледаме неговия глиф, символът на Юпитер.

Представен е от символите кръст и полукръг. Полукръгът представя душата, а кръста е материята. Полукръгът в глифа на Юпитер е над хоризонта на кръста.

Planeti-Jupiter

Символът представя силата на  висшия разум над материалния свят.  Дълбокото и мъдро участие и  разбиране на земния опит.

Въпреки, че е планета бенефактор, положителна в своето влияние, тя има и отрицателни проявления.

   Положителното разположение на Юпитер показва търсене на истина, честност, оптимизъм, добра преценка, общителност и способност за постигане на нови или по-високи цели, дава още силна вяра и стремеж към усъвършенстване. Отрицателното проявление на планетата е мързел, склонност към прекалено разширяване, предоверяване, разпиляване на енергията, безотговорност, липса на дисциплина, прекалено себераздаване, даване на твърде много обещания, които не се изпълняват, самохвалство, липса на вяра или краен религиозен фанатизъм, спекулации и прахосничество.

    В духовен план, Юпитер въплъщава разкриване и предаване на мъдростта и познанието, упорита необходимост да търси истината, да я предава на другите и да ги подкрепя.

Покровител на философите, духовните водачи и на мислителите от всякакъв тип.

Преминаването му от знака на партньорствата, хармонията, справедливостта,взаимоотношенията, брака и красотата във водния знак Скорпион е изключителна новина за Скорпионите и водните знаци: Рак и Риби, а също така положителното му влияние ще усетят и земните знаци: Дева и Козирог, при Телец, които е в опозиция на Скорпиона късмета като, че ли няма да бъде на негова страна, ще бъде необходимо да се потруди, за да го привлече.

   В продължение на една година, Юпитер транзитира през знака Везни. За някои настъпи прогрес във взаимоотношенията и партньорствата, други успяха да поработят върху хармонията и баланса в себе си, а при трети в тези области е възможно да е имало сътресения и трусове.

Юпитер в Скорпион ще задълбочи започнатите процеси!

Някои започнати през миналата година партньорства ще се задълбочават, а други ще търпят криза.

Как се чувства самия Юпитер във водния знак Скорпион?

Юпитер е управител на огнения знак Стрелец, вода  и огън две противоположни стихии. Дълбокият изпълнен със страхове и съмнения Скорпион, когато влезне в своите крайни състояния ще гаси оптимизъма и вярата на Юпитер. Но двете планети имат обща страна, крайностите…които в случая могат да бъдат силно изразявани.  Юпитер сам по себе си е отдаден на крайностите и преувеличенията, Скорпион също краен знак, който се нуждае от силни и интензивни преживявания, получената комбинация, ако не бъде осъзната може често през годината да излиза извън контрол.

Година, в която е възможно да се изправите пред вашите вътрешни демони и страхове, силни страсти и емоции и да се справите с тях.

Скорпион е естествен сигнификатор на осми дом, който е свързан с партньора. Това положение може да осигури нови финансови възможности на вашия партньор или на вас самите чрез партньорства, Юпитер в Скорпион дарява индивида със силна  проницателност и  интуиция, а това може да осигури добри възможности за успех.

Възможни са средства получени чрез наследства или финансови инвестиции. Осми дом е дом на дълбоката близост и интимност в партньорствата. Това е година, в която можете да подобрите тази област от живота си. Скорпионът е свързан с дълбочинните процеси в подсъзнанието, с трансформациите, лечителските умения, владеенето и използването на енергията.

Израстването и усъвършенстването(Юпитер) ще бъде възможно чрез трансформация на желанията и силните импулси или чрез задълбочено разбиране на вътрешните ви интензивни преживявания(Скорпион).  А това е крачка към развиването на вътрешна увереност, която води към успех!

 

 В определени периоди вашите вяра и оптимизъм ще бъдат провокирани и проверявани. Оптимизъм и вяра ограничени от страх, потайност, черногледство и неспособност от разкриване на емоциите.

Кои ще победи?

 

….още информация в статията:

   Юпитер в Скорпион и проявлението му в отделните зодии….

 

Изготвил: инж. Нина Ненова-астролог, консултант по личностно развитие и себеопознаване; анализатор по хюман дизайн

За лични консултации и даване на насока, хороскопи:

тел. 0889 344 355

имейл:lorna08@abv,bg

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова