Юпитер в Стрелец

 

 

jupiter-sagittarius

На 8-ми ноември 2018г. в 13:45ч   Юпитер най-голямата планета в нашата слънчева система преминава в знака Стрелец.. Юпитер ще остане в този знак до 3-ти декември 2019г..

Кой е Юпитер?

Юпитер, името му означава баща или господар на небето.

Главен бог в различни култури, архиетип на  краля или патриарха.

Римляните го почитат като бог на бъдещето, за да бъде успешно всяко начинание, те му принасяли дарове.

В гръцката митология това е Зевс, най-могъщия бог, който има власт над горните и долните земи. Основател на закона и реда.

Свързва се с принципите на божествена защита и изобилно богатство.

Юпитер е „големия благодетел“, носител на щастие и  късмет.

За да разберем по-добре Юпитер и неговото проявление е необходимо да разгледаме неговия глиф, символът на Юпитер.

Символът представя темата за доминирането на висшия разум над материалния свят.  Дълбокото и мъдро участие и  разбиране на земния опит.

Представен е от символите кръст и полукръг. Полукръгът представя душата, а кръста е материята. Полукръгът в глифа на Юпитер е над хоризонта на кръста.

За този символ Джеф Майо казва:

“Човешката душа и разум трябва да разширяват и развиват едно ново знание и по-висша съзнателност отвъд физическата опитност и земното обкръжение.“

В духовен план, Юпитер въплъщава разкриване и предаване на мъдростта и познанието, упорита необходимост да търси истината, да я предава на другите и да ги подкрепя.

Покровител на философите, духовните водачи и на мислителите от всякакъв тип.

Преди всичко Юпитер това е ценностната система на човека, неговите стремежи, планове, цели, идеали, самореализация и утвърждаване в обществото, т.е. как човек усеща себе си в социален план, какви са неговите желания, претенции, какво е  неговото ниво на достижения.

Положителното разположение на Юпитер показва търсене на истина, честност, оптимизъм, добра преценка, общителност и способност за постигане на нови или по-високи цели, дава още силна вяра и стремеж към усъвършенстване.

Отрицателното проявление на планетата е мързел, склонност към прекалено разширяване, предоверяване, разпиляване на енергията, безотговорност, липса на дисциплина, прекалено себераздаване, даване на твърде много обещания, които не се изпълняват, самохвалство, липса на вяра или краен религиозен фанатизъм, спекулации и прахосничество.

Той преодолява съпротивлението на Сатурн , но се и опира на него.

Всичко, към което се стреми човек, онова, което постига, е заслуга на Юпитер. Тази планета носи усещане за реалност и цялостност, улавя, ключовите сигнали от външния свят, реагира на тях и ни насочва към доброто. Юпитер вижда относителната уместност на едно или друго нещо, на вещите или ситуациите.

Какво ще бъде влиянието на Юпитер и преминаването му в собствения знак, Стрелец?

След една година в престой във водния знак Скорпион, където  Юпитер не се чувстваше добре, той ще влезне в знака на собствено владение, където е най-силен, Стрелец.

Веднъж на 12 години, в продължение на 13 месеца, Юпитер се връща в родния си знак Стрелец, щастливия знак на Кентавъра. Стрелецът е естествен управител на 9-ти астрологичен дом свързан с  висшето образование, пътешествията,чуждите култури, религията, вярата, духовното развитие, себеусъвършенстването, приключенията.

  Юпитер в собствен знак ще изрази  цялата си щедрост, късмет и възможности в продължение на 13 месеца.

Стрелецът е огнен знак.

Самата природа на огъня благоприятства Юпитер. Огънят се стреми да прояви себе си. Юпитер също се стреми към разширение, ръст, познание. Добре улавя основните идеи и веднага ги обобщава.

Огненият Юпитер умее да отсява главното от второстепенното. Той е ориентиран към високи цели, себеутвърждаване в социален план, винаги постига своето, честолюбив е, самолюбив и самонадеян.

Собственото му мнение и оценка за него са основният критерий.

Стрелецът добре усеща своето място в обществото, умее да достигне добро, устойчиво социално положение,притежава  силно чувство за справедливост,нравствени ценности и висок морал. Това са високите стремежи на този успешен знак наричан късметлията на зодиака.

Но какво е необходимо и ние да направим?

Как да се свържем с положителната енергия и да задвижим енергията на късмета?

Докато пътуваше през дълбините и пространствата на скорпиона, Юпитер активира сериозни трансформационни процеси, които чрез криза доведоха до край или ново начало в живота на някои.

Сега при пътуването си през знака Стрелец, той ще провери започнатото чрез изпитанията на Истината, основен негов инструмент.

Свързан силно с духовния свят и целеустремен към него, той осъществява връзката ни с този свят чрез най-важния инструмент-Истината. Истината е тази, която дарява със свободата така силно търсещия я Стрелец!

Истината е тази, която носи обогатяване и изкачване на ново ниво на развитие.

Юпитер в Стрелец ще внесе необходимостта от усилването на вярата, желанието и стремежите към нови знания и учения, обогатяването и разширяването на съзнанието чрез докосване и опознаване на чужди култури, пътешествията,връзката с чужденците, образованието.

На личностно ниво Юпитер ще усили увереността в себе си, оптимизма, желанието за приключения, мъдростта, доверието. Когато се доверим ние получаваме опората на духовния свят, така  се доближаваме до мъдростта, философията, познанието и единството. Другите елементи са щедростта, прошката, благодарността, морала.

Да развиеш тези качества не е толкова трудно, енергията през периода ще ни подкрепя и ще бъде в нас.Промяната е започнала. Сега е момента за издигане на ново, качествено ниво. Въпрос и на личен избор.

Юпитер в Стрелец ще внесе най-силна положителна и позитивна енергия в живота на огнените знаци: Овен, Лъв, Стрелец(при положение, че слънцата са хармонично аспектирани), а така също и на въздушните: Везни и Водолей.

 

Всеки знак изпитва благосклонността на Юпитер според дома, в които транзитира или в определен аспект на живота:

 

Овен: Пътешествия, приключения, обучения, търсене на истината, вяра

Телец: Взаимоотношения и сексуалност, страст и интимност, инвестиции, наследства, финанси

Близнаци: Партньорства, взаимоотношения лични и професионални,публична изява,  брак, правосъдие.

Рак: Работа, здраве, диета, служители, обслужване, домашни любимци

Лъв: Творчество, любов, деца, почивки, щастие, отдих, спорт, хоби

Дева: Дом, семейство, недвижими имоти, сигурност, родител.

Везни: Общуване, образование, договори, издателска дейсност, преподаване,писане, съквартиранти, братя и сестри,  бизнес.

Скорпион: Пари и материални притежания, енергия, дарби и  таланти, самооценка, награди.

Стрелец: Аз-а, физическо тяло, характер, здраве, идентичност и сабеизразяване.

Козирог: Духовност, мистика, интуиция, карма.

Водолей: Приятели, правителство, организация, клубове, астрология, нумерология, сродна душа.

Риби: Кариера, престиж, обществени дела, цели,успех, признание.

Ако от дълго време искате да започнете курсове и обучения за себеусъвършенстване, да научите език, да пътешествате, да откриете истината, да разширите дейността си, да усилите вярата си, то в следващите 13 месеца ще имате прекрасна възможност.

Юпитер е устремен към целите, бъдещето и със своите  ентусиазъм и щедрост ще ви дари с прекрасни възможности.

Вярвайте, действайте, бъдете!

Пожелавам ви късмета неотменно да бъде с вас!

Изготвил статията за Вас:

инж.Нина Ненова-астролог, анализатор по хюман дизайн, консултант по личностно развитие и себеопознаване

За  индивидуална  насока за транзита и проявлението на Юпитер във вашия хороскоп,

за анализи, астрологичен хороскоп,

прогнози,

отговори на въпроси,

даване на насока в труден етап от живота ви,

хороскоп на взаимоотношенията(синастрия)

тел. 0889344355

имейл:lorna08@abv.bg

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова