Юпитер в Скорпион от 10-ти октомври 2017г

  space-clock-e1412437884168

 

     Лекция посветена на планетата Юпитер и нейното преминаване в знака Скорпион, която ще се проведе на 9-ти октомври 2017г. в център за личностно развитие „Хирон“.
На 10-ти октомври планетата на разширението, късмета, просперитета и на богатството влиза във водния знак Скорпион. Това положение на планетата ще донесе късмет на водните знаци: Рак, Риби и Скорпион, както и на земните: Дева и Козирог.
Архетиповете на планетата са римския бог на стихиите-Юпитер, името му означава баща или господар на небето. Римляните го почитат като бог на бъдещето, за да бъде успешно всяко начинание, те му принасяли дарове. В гръцката митология това е Зевс, най-могъщия бог, който има власт над горните и долните земи. Основател на закона и реда.

За да разберем по-добре Юпитер и неговото проявление е необходимо да разгледаме неговия глиф, символът на Юпитер.

Символът представя темата за висшия разум над материалния свят. Дълбокото и мъдро участие и разбиране на земния опит.

Представен е от символите кръст и полукръг. Полукръгът представя душата, а кръста е материята. Полукръгът в глифа на Юпитер е над хоризонта на кръста.

Въпреки, че е планета бенефактор, положителна в своето влияние, тя има и отрицателни проявления.

Положителното разположение на Юпитер показва търсене на истина, честност, оптимизъм, добра преценка, общителност и способност за постигане на нови или по-високи цели, дава още силна вяра и стремеж към усъвършенстване. Отрицателното проявление на планетата е мързел, склонност към прекалено разширяване, предоверяване, разпиляване на енергията, безотговорност, липса на дисциплина, прекалено себераздаване, даване на твърде много обещания, които не се изпълняват, самохвалство, липса на вяра или краен религиозен фанатизъм, спекулации и прахосничество.

В духовен план, Юпитер въплъщава разкриване и предаване на мъдростта и познанието, упорита необходимост да търси истината, да я предава на другите и да ги подкрепя.

Покровител на философите, духовните водачи и на мислителите от всякакъв тип.

Как ще се отрази преминаването на планетата в знака Скорпион, знак на трансформациите и крайностите?
В кои области от живота ви ще внесе късмет и успех?
Какво е необходимо да се направи, за да се свържете с просперитета през годината?

Прогноза за движението на планетата през годината от астролога Нина Ненова

записване за участие до 8-ми октомври
местата са ограничени

цена-20лв.

За индивидуални насоки, хороскопи и анализи-те. 0889344355-Нина Ненова

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Скорпион-2023-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Скорпион 2023

Новолунието в Скорпион ще настъпи на 13ти Ноември в 11:27ч. бг време. Това Новолуние поставя превратна точка в живота на всеки един от нас. Силно,

Пишете ми

инж. Нина Ненова