ХОРОСКОП НА 2023г – ОРИЕНТИРИТЕ В МЪГЛАТА

ЗА 2023г ОРИЕНТИРИТЕ В МЪГЛАТА HironBG.com

Астрологичните промени през 2023г., които ще определят хода на събитията

В началото на всяка година си задаваме въпросът:

Каква ще бъде Новата година?

Сега в края на 2022г. имаме още по-голямо основание да се вълнуваме каква година ни очаква.

Последните три години от живота ни на Земята бяха вълнуващи, изпълнени с много обрати и промени. През 2022г. „картите”, които  бяха раздадени през 2020-2021г. трябваше да се изиграят правилно.

2023г. ще бъде динамична година, година на преход към новата епоха година, в която ще търсим ориентири, за да се движим във вярната посока.

Кои са основните Ориентири през 2023г.?

Годината започва с ретроградни Меркурий и Марс. Този факт насочва вниманието ни към довършителни дейности, бавно и спокойно обмисляне на всяко предложение, идея, които идват към нас.

Най-важното в периода на ретроградното движение на планетите е да бъдат запазени стабилните структури.

Новата енергия или още по-точно новата година ще дойде с Новолунието във Водолей и Водният Заек на 21ви януари. Посоката е към бъдещето и сбъдването на мечтите. Заекът е миролюбив знак, които се води основно от своята интуиция!

Първите два месеца от годината ще б ъдат естествено продължение на започналите промени  през предходните две-три години.

ОБРАТИТЕ ПРЕЗ 2023г.?

Сериозните обрати започват през март месец.

На 7ми март в денят на пълнолунието в Дева, Сатурн-планетата на Кармата и отговорностите ще премине в знака Риби. Рибите са 12-ят знак на зодиака, свързани с изолацията, кармата, подсъзнанието, милосърдието, вярата в невидимия, духовния свят. Риби имат свой собствен свят, в който биват водени от усещанията, мистиката, чувствата. В следващите 30месеца ще се наложи човечеството да поработи върху така необходимият баланс между материалното и духовното. Сатурн в Риби идва, за да издигне силата на Духа над материята (дай Боже това да бъде така). Тук ми се иска да припомня следният библейски цитат: Нека ви бъде според вярата”(Матей 9§29).

По време на своя транзит Сатурн в Риби ще поднесе важни уроци за представителите на подвижните знаци: Риби, Стрелец, Дева и Близнаци. Това разположение на Сатурн ще внесе промени в живота и на хората родени с асценденти в подвижните знаци, или лични планети в знаците.

Две седмици след като Сатурн премине от Водолей в Риби, той ще предаде управлението на висшите структури в лицето на Плутон, който на 23ти март ще премине в знака Водолей.  Дните около преминаването на Плутон във Водолей също са придружени от силни астрологични събития и подсказки:

  • 20ти март-Пролетно равноденствие-Слънцето преминава в Овен
  • 21-ви март-Новолуние в Овен, библейската нова година;

Плутон е най-важната планета свързана с трансформациите и кризите. След транзит на Плутон нищо не е същото. За последен път Плутон е транзитирал във Водолей през 1777-1798г.-индустриалната революция в Европа, американската конституция.  Плутон смени своя знак през 2008г., когато премина в знака Козирог и предизвика голямата рецесия. През 2020г. При съвпадът на Сатурн и Плутон в знака Козирог започна пандемията Ковид.

Водолеят е знак свързан с човечеството, равенството, свободата. Водолеят е новатор, откривател, демократ и революционер.

Преминаването на Плутон в човешкият знак Водолей със сигурност ще внесе сериозни обрати, социални промени и технологични открития.

Плутон във Водолей показва пътя ни на движение. Следващите две-три години ще бъдат преходни, в които той ще предизивка бурни събития с цел-промяна към нещо по-добро и справедливо.

Плутон във Водолей ще предизвика съществени промени в живота на родените в първите дни на фиксираните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Важен фактор е планетата на разширението, късмета, духовността, вярата, морала Юпитер, който до 16ти май ще раздава подаръци на знаците: Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци и Водолей.  Късметът ще бъде на страната на инициативните,смелите, дейните, активните.

След 16-ти май до 26-ти май 2024г. Юпитер ще транзитира в знака Телец. На успех ще се радват родените в наците: Телец, Дева, Козирог, Рак и Риби.

 За да получи човек даровете на Юпитер и  подкрепата му е необходимо да се настрои към неговите честоти.

Четвъртият важен фактор са Лунните Възли, които през юли месец също ще променят своите знаци. Северният Възел  свързан с посоката, в която трябва да се движим ще премине от Телец в Овен, а Южният Възел свързан с това, което трябва да бъде освободено преминава от Скорпион във Везни. Нова линия в живота на знаците: Овен и Везни, която ще се развива през следващите 18-19години.

Мистичното число 7

Годината 2023 е с лична вибрация 2+0+2+2=7, числото се разглежда като свещено число, число свързано с духовната ориентация, състраданието, разбирането. В Нумерологията, която е древна наука за опознаване на Вселенските закони на Света около нас и самите нас, числото 7 е под управлението на Нептун, самия Бог. Нептун е управител на знака Риби.


Все повече хора ще осъзнаят своята божествена същност, все повече хора ще се доближат до творческата страна в себе си, а за тези, които избират и поставят на първо място материалното, годината ще създаде възможност чрез „изпитания“-избор на нова посока.
През годината са важни периодите на затъмненията 20ти април-5ти май; 14-ти -28-ми октомври и периодите на ретроградно движение на планетите.

Очаквайте  следващата статия: Хороскопът за зодиите през 2023г.

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова