Транзитен Марс в Близнаци

Транзитен-Марс-в-Близнаци-HironBG.com_.jpg

Транзит на планетата Марс в Близнаци

От 20-ти август 2022г. до 24-ти март 2023г. Марс планетата на действието и активността ще транзитира във въздушният знак Близнаци.

Нашата активност, виталност, енергичност се определя от рожденият Марс знака, в който е и аспектите, които прави. Сферата, в която той ще се изяви се определя от дома, в който се намира. Транзитният Марс обогатява нашите инструменти, посочва методи, теми и особености на действия в настоящият период.

Марс във въздушните Близнаци  е активен, подвижен, но не напорист, както в огнените знаци. Марс е мъжка планета и се чувства добре в мъжките стихии: огън и въздух. В мъжките стихии Марс е по-скоро нападателен, а в женските е защитник. Следователно стратегията на периода е нападателна.

Сфери на влияние на Марс в Близнаци

Марс в Близнаци ще активира сферата на менталните процеси, знанието, комуникацията, информацията, словото, обученията, редактирането, пътуванията. Марс в Близнаци не обича монотонната, скучна работа, той може да превключва от една дейност в друга и да действа свободно. Този Марс цени свободата на словото, обича лекотата в общуването. Енергията на интелектуалният Близнак прави човека находчив, ироничен и склонен към сарказъм. Близнаци обичат да се надсмиват над  себе си и грешките си, това умение можете да усвоите от него, което е много трудно за огнените знаци да си признаят грешка или провал.

Марс в Близнаци и фона на неговото движение през знака

Този път случаят с Марс е специален, той ще остане половин година в знака Близнаци. По време на неговият ретрограден транзит той ще премине през коридора на две затъмнения, които ще активират знаците Скорпион и Телец и ще добави акцент към квадратурата между Сатурн и Уран, която от своя страна ще постави въпроси за решаване от 2021г.   

Каква е ролята на Марс, планетата на действието в тази обстановка? Как и по какъв начин той може да повлияе положително?

⠀Хармоничният аспект на изобретателния  Марс в Близнаци със Сатурн във Водолей ще предложи варианти за излизане от трудни ситуации, ще предложи нови, успешни стратегии.

 Как ще продължим и какво добро можем да приложим от дългия транзит на Марс в Близнаци?

⠀Силата на Марс в Близнаци е да намери и анализира информацията. По време на ретроградното движение на планетата е уместно да увеличите знанията си в областите, които ви вълнуват, да прочетете книга, за която все не сте намирали време, да препрочетете нещо любимо. Прекрасно време за пътуване и общуване със стари познати. Добрата среда и обкръжение могат да бъдат във ваша полза. А така също негативната среда може силно да ви повлияе. Въпреки, че Марс в Близнаци е умен, той лесно може да се поколебае и подведе. Марс в Близнаци е лесно възбудим, но не е злопаметен, бързо забравя.

Бъдете внимателни в общуването с другите, не бързайте, повече слушайте. Марс в Близнаци е бърз в изказа си, директен, каквото мисли-това казва. Внимавайте какво казвате или пишете, защото думите ви лесно могат да бъдат извадени от контекста и да разпалят конфликти.

При Марс в Близнаци информационната подготовка е в основата на успеха.

⠀В периода на ретрограден Марс в Близнаци е добре да се отработят умения за аргументация и отстояване на собствените граници. В спорове и дебати Марс в Близнаци се чувства като риба във вода. Основното нещо е да търсите истината в спора, а не самоутвърждаване.

Марс и любовта

В партньорските връзки се нуждае от умен партньор, с когото може да общува. Марс в Близнаци обича заедно с партньора да учи и да пътешества. В любовните връзки ще внесе лекота, хумор и непринудено по детски общуване.

В същото време този Марс не обича да се обвързва и лесно може да води паралелни връзки. По време на ретроградното му движение се увеличава броят на изневерите. Непринудено общуване, лек флирт лесно може да запали искрата на романтична връзка.

⠀Марс в Близнаци ни напомня да общуваме с лекота, да не зацикляме и не придаваме изключителна важност на нищо, но в същото време да бъдем много прецизни при избор на информация и контакти. Активен ще бъде въпросът за отсяване на истинската от фалшива и лъжлива информация.

Как ще се прояви Марс в Близнаци лично за вас зависи от личните предпоставки в хороскопа.

Марс в Близнаци ще внесе повече напрежение при родените в знаците: Близнаци(нехармонично аспектирано Слънце), Дева, Стрелец и Риби, асценденти или лични планети, които ще бъдат засегнати от Марс.

В карти Таро, Марс управлява карта Кулата-разрушение. Положителният смисъл на тази карта е: всяко нещо, което създаваме да бъде върху стабилна основа. Върху лъжа и несправедливост не може да създадеш нищо трайно, рано или късно то ще се срути.

За Марс в Близнаци животът е игра, която трябва да се играе с удоволствие!

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова