Типът в Хюман Дизайн

hum3

 

ТИПЪТ В ХЮМАН ДИЗАЙН

Типът е основната стъпка към това човек да разбере кой е, да приеме себе си и да осъзнае своя потенциал. Струкурата на ТИПА, определя цялостното ни генетично устройство като човешки същества. Според ХЮМАН дизайн, населението се разпределя в четири основни типа; ГЕНЕРАТОРИ, ПРОЖЕКТОРИ, МАНИФЕСТОРИ И РЕФЛЕКТОРИ.
МАНИФЕСТОР- 8% от населението,всеки мечтае да бъде този енергиен тип, защото той единствен е в състояние да направи каквото иска по всяко време. Той е надарен със способността да действа без да чака. Манифесторите са водачите на обществото, лидерите, хората, които могат да ни насочват как по- добре да свършим работата си. Основно изискване към манифестора, преди да реши да действа, е необходимо да информира другите за своето действие. А тази стратегия му осигурява тяхната подкрепа. Когато срещне ограничения или бива кантролиран, манифесторът може да изпита силен гняв. За да бъде по- добре приет, манифесторът е необходимо да развие добри маниери и вежливост. Известни манифестори са: Херман Хесе, Джордж Буш, Джони Деп, Джак Никълсън, Кришнамурти, РА УРУ ХУ, Ерик Клептън, Сюзан Сърандън.
ГЕНЕРАТОР- около 70% от населението. Това е най-многобройният енергиен тип. Те имат огромен запас от жизнена сила и енергия, концентрирана в сакралния им център. Затова генераторът е много работоспособен, той се чувства най-добре в действие. За да може животът да потече към тях и да ги дари с всичките си блага, е необходимо генераторът да се научи на търпение и да не бърза да действа и инициира. Неговата стратегия е откликът, т.е. той трябва да действа само и единствено в отговор. За разлика от манифестора, той няма на идея къде отива докато не откликне. Откликът може да бъде към покана, от някого или нещо, на реклама, звук, и др. Вземе ли решение от ума си и не изчака да чуе своя отклик, чувството с което може да се изпълни генератора при отказ на неговото действие е фрустрация. Най-важното, на което е необходимо да се научи генераторът е търпение, което му е необходимо да откликне тогава, когато е необходимо.Когато бърза да инициира той бива въвлечен в неправилните за него неща.
Известни генератори са: Алберт Айнщайн, Далай Лама, Мадона, Бил Клинтън, Мерил Стрйип, Грета Гарбо и мн. др.
Разнавидност при Генераторът е Манифестиращият Генаратор. Разликата е следната, генераторът след като откликне има фаза на застой., а манифестиращия генератор след като веднъж е откликнал може да премине към действие. Когато не следва своята стратегия и авторитет, манифестиращия генератор среща съпротива и изпитва и гняв и се фрустрира.  ПРОЖЕКТОР-около 21%, той е не енергиен тип. Те са тук да разберът другите, а по този начин се научават да разбират и себе си. Тяхната задача е, да насочват другите в духовно или личностно направление, да каже на енергийните типове как да използват енергията си ефективно, но това може да стане само ако получи признание за своите способности и покана да го направи. Тяхната правилна стратегия за важните решения в живота им е поканата. Ако се опита да действа без покана, среща съпротива и не получава необходимото признание, резултатът е огромната горчивина, която може да изпита. Тъй като нямат много лична енергия, те се зареждат отвън- от другите хора, от природата, слънцето, съня. Препоръката към прожектора е: изчакай да получиш всички важни покани в живота си!
Известни прожектори: Принцеса Дайна: Деми Мур; Мик Джагър: Барбара Стрейзънд: Хенри Милър: Уди Алън и др.
РЕФЛЕКТОР -2%, това е най-рядко срещания тип. Те нямат нито един пълен център, по този начин те отразяват всичко около себе си и така те показват на обществото неговите грешки. Рефлекторът е уязвим за всичко, което се случва около него, а това може да му донесе много мъдрост. За да избегне разочарованието, за него е много важно да опознае себе си. Преди да вземе решение, той трябва да изчака един пълен Лунен цикъл. Много е важно кой е около него, кой го обуславя. За рефлекторът е много важен разговорът с другите, така той разбира по-добре себе си. Известни рефлектори са: Майкъл Джексън, Греъм Грийн, Гор Видал, Достоевски и др.

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова