Типът в Хюман Дизайн

hum3

 

ТИПЪТ В ХЮМАН ДИЗАЙН

Типът е основната стъпка към това човек да разбере кой е, да приеме себе си и да осъзнае своя потенциал. Струкурата на ТИПА, определя цялостното ни генетично устройство като човешки същества. Според ХЮМАН дизайн, населението се разпределя в четири основни типа; ГЕНЕРАТОРИ, ПРОЖЕКТОРИ, МАНИФЕСТОРИ И РЕФЛЕКТОРИ.
МАНИФЕСТОР- 8% от населението,всеки мечтае да бъде този енергиен тип, защото той единствен е в състояние да направи каквото иска по всяко време. Той е надарен със способността да действа без да чака. Манифесторите са водачите на обществото, лидерите, хората, които могат да ни насочват как по- добре да свършим работата си. Основно изискване към манифестора, преди да реши да действа, е необходимо да информира другите за своето действие. А тази стратегия му осигурява тяхната подкрепа. Когато срещне ограничения или бива кантролиран, манифесторът може да изпита силен гняв. За да бъде по- добре приет, манифесторът е необходимо да развие добри маниери и вежливост. Известни манифестори са: Херман Хесе, Джордж Буш, Джони Деп, Джак Никълсън, Кришнамурти, РА УРУ ХУ, Ерик Клептън, Сюзан Сърандън.
ГЕНЕРАТОР- около 70% от населението. Това е най-многобройният енергиен тип. Те имат огромен запас от жизнена сила и енергия, концентрирана в сакралния им център. Затова генераторът е много работоспособен, той се чувства най-добре в действие. За да може животът да потече към тях и да ги дари с всичките си блага, е необходимо генераторът да се научи на търпение и да не бърза да действа и инициира. Неговата стратегия е откликът, т.е. той трябва да действа само и единствено в отговор. За разлика от манифестора, той няма на идея къде отива докато не откликне. Откликът може да бъде към покана, от някого или нещо, на реклама, звук, и др. Вземе ли решение от ума си и не изчака да чуе своя отклик, чувството с което може да се изпълни генератора при отказ на неговото действие е фрустрация. Най-важното, на което е необходимо да се научи генераторът е търпение, което му е необходимо да откликне тогава, когато е необходимо.Когато бърза да инициира той бива въвлечен в неправилните за него неща.
Известни генератори са: Алберт Айнщайн, Далай Лама, Мадона, Бил Клинтън, Мерил Стрйип, Грета Гарбо и мн. др.
Разнавидност при Генераторът е Манифестиращият Генаратор. Разликата е следната, генераторът след като откликне има фаза на застой., а манифестиращия генератор след като веднъж е откликнал може да премине към действие. Когато не следва своята стратегия и авторитет, манифестиращия генератор среща съпротива и изпитва и гняв и се фрустрира.  ПРОЖЕКТОР-около 21%, той е не енергиен тип. Те са тук да разберът другите, а по този начин се научават да разбират и себе си. Тяхната задача е, да насочват другите в духовно или личностно направление, да каже на енергийните типове как да използват енергията си ефективно, но това може да стане само ако получи признание за своите способности и покана да го направи. Тяхната правилна стратегия за важните решения в живота им е поканата. Ако се опита да действа без покана, среща съпротива и не получава необходимото признание, резултатът е огромната горчивина, която може да изпита. Тъй като нямат много лична енергия, те се зареждат отвън- от другите хора, от природата, слънцето, съня. Препоръката към прожектора е: изчакай да получиш всички важни покани в живота си!
Известни прожектори: Принцеса Дайна: Деми Мур; Мик Джагър: Барбара Стрейзънд: Хенри Милър: Уди Алън и др.
РЕФЛЕКТОР -2%, това е най-рядко срещания тип. Те нямат нито един пълен център, по този начин те отразяват всичко около себе си и така те показват на обществото неговите грешки. Рефлекторът е уязвим за всичко, което се случва около него, а това може да му донесе много мъдрост. За да избегне разочарованието, за него е много важно да опознае себе си. Преди да вземе решение, той трябва да изчака един пълен Лунен цикъл. Много е важно кой е около него, кой го обуславя. За рефлекторът е много важен разговорът с другите, така той разбира по-добре себе си. Известни рефлектори са: Майкъл Джексън, Греъм Грийн, Гор Видал, Достоевски и др.

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Пишете ми

инж. Нина Ненова