Телецът- знакът на парите и удоволствията от живота

Телецът-знакът-на-парите-и-удоволствията-от-живота-HironBG.com_.jpg

Зодия Телец

На 20-ти април, Слънцето преминава в знака Телец!

Земният и практичен Телец е вторият знак в зодиака. Той влиза в управление в един от най-красивите периоди на годината  Пролетта, когато Природата се събужда и подготвя отново за живот.

Стихията на знака е земя, тя го дарява с благонадеждност, търпение, стабилност, практичност, любов към Природата и всички земни удоволствия.

Управител на знака е планетата Венера, която го дарява с чувство за красота, естетика, стремеж към творческо изразяване и пресъздаване на красиви форми. Венера внася мекота в характера, любвеобилност и чувственост. Телецът харесва скъпите и красиви вещи, комфорта и приятната страна от живота.

Силни страни на знака: изключителна издръжливост и почтеност, на него може да се разчита. Притежава здрав разум, този изобретателен знак умее добре да се справя с планирането и организирането. Способен да намира решения и да преодолява препятствия, винаги довежда нещата докрай. Практичността му се допълва със земна креативност и артистични способности.

Когато Слънцето в знака Телец в личният хорокоп е нехармонично аспектирано, личността може да прояви в различна степен тъмните страни на знака: засилен материализъм, консерватизъм, инат, силно чувство за собственост, тесногръдие, негативизъм, страх от новото и промяната, ревност, алчност, лакомия.

Телецът е фиксиран знак, който трудно прави промени.

Уроците на зодия Телец са въплътени в концепцията за собствената себеоценка, този знак ни учи на самоуважение и оценяване на собствените дарби и таланти. Казват, че „ по Телеца се лепи парата“ . Телецът ни учи как да получим материално изражение на нашите таланти.

Венера, която е управителка на знака отговаря за себеоценката и ценностната система. Темата за себеоценката е изключително важна. Защото ако оцениш  правилно себе си, ще откриеш възможности да използваш естествените си ресурси, за да създаваш материални блага.

Както оценяваш себе си, така ще те ценят другите.

Развиването на правилна себеоценка е свързано с познаване на самия себе си.

Правилната себеоценка е средството, което носи на човек финансов успех, а занижената самооценка води до познатите финансови ограничения.

Парите не са крайната цел, а показател за това колко човек цени талантите, с които Вселената го е дарила, доколко е положил усилие и търпение те да бъдат развити и да дават плодове.

Както занижената самооценка не носи добри резултати, така също и прекалената, завишена самооценка води до срутване на пясъчни кули.

Енергията на Телеца създава силата на Живота

С първият знак, Овен се ражда импулса към действие, при втория знак Телец се ражда  фазата на енергията, която е необходима за всяка дейност и съзидание. 

Искрата породена в Овена, заредена с благотворната енергия на Телеца, създава красивата и съзидателна форма.

Светът на Телеца е свят на предмети и оформени явления.

Телецът е знак, който ни показва от какво и как да натрупваме енергия?!

Парите и материалните притежания:

Телецът  добре ги знае и ни учи на това. Целите на знака най-често са свързани с придобиване на материални ценности. Телецът не бива да се страхува за своето финансово благополучие, защото има способността да привлича парата, може от „въздуха“  да ги материализира.Парите са  сериозен стимул в живота му, движеща сила на делата му.

Надарен с качества: решителност, издръжливост и трудолюбие, тази упорита личност умее да постига своите цели и да жъне финансови резултати. Да почива на лаври този знак може единствено в края на живота си.

Красотата, природата, изкуството, радостта от живота:

Телецът е знак, които ни учи да се радваме на живота всеки ден, да откриваме красотата около себе си и да се научим да я създаваме. Любовта към музиката, изобразителното изкуство, красотата и парите са основни фактори в живота му.

Петте сетива:

Обича да се глези и да си доставя възможности  за удоволствия и сетивна наслада. Ценен урок, който получаваме от него е да опитаме вкуса на петте си сетива и да се наслаждаваме на малките ежедневни удоволствия в живота.

Държи здраво юздите на своето въображение и разчита основно на фактите, получени чрез сетивата като отхвърля „нелогичните“ или „ирационални“ прозрения. След като веднъж е взел решение рядко може да го преразгледа.

Телецът и чувството му за собственост

Управителката на знака, Венера до голяма степен определя емоционалния му свят. Силното чувство за сигурност могат да породят в него собственическо възприемане на действителността и ревност. Зад спокойната му външност се крие необуздан нрав, готов да избухне ако усети, че неговата сигурност или собственост е под заплаха. Не се разгневява лесно, но случи ли се трудно се успокоява. Чувствителната Венера в него, дълго помни обида, която скрива дълбоко в своята психика.

Сянката на Телеца

Сянката в неговия характер се определя от противоположния му знак, в който се намира планета Земя, знака Скорпион-лошо настроение, завист, ревност и обидчивост захранват неговия гняв. Трудно забравя и преодолява обидите.

Кармата на Телеца може да се отключи при засилен материализъм и търсене на сигурност във външния свят. Необходимо е да научи урока да пуска хората и нещата, да не се привързва и да намери вътрешна опора в самия себе си, която е нерушима и вечна.

Как да използваме ефективно периода докато Слънцето транзитира в знака Телец от 20-ти април до 21-ви май?

Да се научим да ценим себе си и да работим върху собствената си оценка.

Да открием своите дарби.

Да възстановим връзката си с Природата.

Да се радваме на живота и да си доставяме удоволствия.

Да се научим да виждаме красотата в настоящия момент и да се научим да я създаваме в живота си.

Да пазаруваме като наблегнем на качеството и да подобрим стила си на живот.

Да отидем в спа център или да си подарим масаж.

Да се разкрасяваме.

Да посещаваме музеи, концерти и театри.

Да танцуваме!

Да почиваме, за да засилим своята интуиция.

Да слушаме вътрешния си глас и да му се доверяваме.

Да се погрижим за своята финансова сигурност и да покажем пред Вселената, че сме готови да живеем в Изобилие.

Да изразяваме своята истина!

Търсете знаците или синхроничностите  свързани със знака в своето ежедневие, Вселената ще ви отговари по свой собствен  начин.

Известните  личности родени под знака , които са оставили трайна следа с това, което са създали са: Шекспир и Буда.

Онлайн събитие – „Новолуние в Телец-Нов жизнен цикъл“

На 18ти май от 19:30ч.

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова