Сатурн-повелителя на Времето и Кармата

1200px-Saturn_during_Equinox

   На 20-ти декември 2017г. Сатурн преминава в знака на своето управление, Козирог и ще постави началото на един нов 29-30 годишен период. Този период ще бъде важен и значим за България, която е под управлението на знака.

Кой е Сатурн?

Сатурн е планетата, която сочи пътя на нашия дълг и съдба. Студен, строг и суров, но справедлив към всеки, които е дисциплиниран, отговорен, търпелив, надежден и сигурен. Непреклонен в налагането на задачи и отговорности, поставящ граници и ограничения. Разположението му в хороскопа показва нашите кармични задачи, къде трябва да съхраняваме и дисциплинираме енергията си, към какви  традиции да се придържаме, към какви отговорности е необходимо да се отнесем сериозно.Използвана правилно, енергията на тази смятана за студена и сурова, планета внася нова форма, структура и ред в живота ни.

Planeti-Saturn

 Глифът на Сатурн показва как се проявява неговата енергия: кръста на материята е над душата, което символизира отговорностите и предизвикателствата на земния живот, който е преходен.

Ключови думи, които описват  Сатурн, които е управител на знаците козирог и водолей са: време, карма, точност, отговорност, търпение, дисциплина, труд, структура, граници, съхранение, пестеливост, издръжливост, посока, разстояние, изпитания, авторитети, мърдост, студ, страх, ограничения, критичност, недоволство,наставник, учител.

 

Господарят на кармата, Сатурн е законът за причината и следствието, той е суровия наблюдател и съдник на нашите постъпки и действия. Животът не е случаен процес, а се основава върху резултатите от нашите минали действия: заслуги и  несъвършенства придобити по време на пътуването на душата. Като повелител на кармата Сатурн въплъщава порива за балансиране и структуриране той ограничава, възнаграждава и възцарява справедливост. Според закона за карма, ако душата е способна да поеме отговорност за себе си и своите действия, тя твори положителна карма, ако не го направи се задейства наказанието.

Пазител на времето,Сатурн наблюдава развитието на душата по време на земния й път и я призовава към дома, когато това време изтече. В карти Таро, Сатурн се свързва с карта 15-Дявола, който всява силен страх. Дяволът се развихря, когато материалното и лъжата вземат превес в човешкия ни живот.

Сатурн ни свързва с нашата сянка-коя част не приемаме в себе си, всички неприети и подтиснати наши качества в подсъзнанието. Когато приемем нашата сянка, ние се свързваме със своята цялостност и се освобождаваме от страховете, ограниченията и самоосъждането.

Сатурн в Козирог ще постави отговорности и изпитания за родените под неговия знак и за знаците: Овен, Рак, Везни. В коя област от живота ще се срещнете със строгия съдник, зависи от личния хороскоп.

Хората със силен Сатурн, в знака Козирог или Водолей са отговорни и се държат като възрастни още от малки. Те носят мантията на Сатурн: отговорност и имат силно чувство за дълг. Придобитата вътрешна сила се проявява в по-късен етап от живота. Сатурн не може да бъде измамен, манипулиран или излъган. Той се отблагодарява и покровителства: честните, отговорните, проявяващите усилия и дисциплина, уважаващи авторитетите.

Силният Сатурн в хороскопа може да даде силни страхове и неувереност.

Светлината е тази, която побеждава страховете.

Строг, но справедлив, уважаващ истината и оценяващ всяко усилие! Това е Сатурн, студен, до даващ сила и сигурност.

За да определите за себе си влиянието на Сатурн е необходимо да се съобразите с неговото положение в хороскопа, дома, в който се намира, аспектите, които прави и разпложението му по транзит. Това ще определи хода на събитията в живота ви.

   ПОЖЕЛАВАМ САТУРН ДА ВНЕСЕ  СТАБИЛНОСТ, СИЛА И МЪДРОСТ  В ЖИВОТА ВИ!

Изготвил: Нина Ненова-астропсихолог, консултант личностно развитие, анализатор по хщма дизайн

За прогнози, насоки, отговори на въпроси: тел. 0889 344 355

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова