Сатурн-повелителя на Времето и Кармата

1200px-Saturn_during_Equinox

   На 20-ти декември 2017г. Сатурн преминава в знака на своето управление, Козирог и ще постави началото на един нов 29-30 годишен период. Този период ще бъде важен и значим за България, която е под управлението на знака.

Кой е Сатурн?

Сатурн е планетата, която сочи пътя на нашия дълг и съдба. Студен, строг и суров, но справедлив към всеки, които е дисциплиниран, отговорен, търпелив, надежден и сигурен. Непреклонен в налагането на задачи и отговорности, поставящ граници и ограничения. Разположението му в хороскопа показва нашите кармични задачи, къде трябва да съхраняваме и дисциплинираме енергията си, към какви  традиции да се придържаме, към какви отговорности е необходимо да се отнесем сериозно.Използвана правилно, енергията на тази смятана за студена и сурова, планета внася нова форма, структура и ред в живота ни.

Planeti-Saturn

 Глифът на Сатурн показва как се проявява неговата енергия: кръста на материята е над душата, което символизира отговорностите и предизвикателствата на земния живот, който е преходен.

Ключови думи, които описват  Сатурн, които е управител на знаците козирог и водолей са: време, карма, точност, отговорност, търпение, дисциплина, труд, структура, граници, съхранение, пестеливост, издръжливост, посока, разстояние, изпитания, авторитети, мърдост, студ, страх, ограничения, критичност, недоволство,наставник, учител.

 

Господарят на кармата, Сатурн е законът за причината и следствието, той е суровия наблюдател и съдник на нашите постъпки и действия. Животът не е случаен процес, а се основава върху резултатите от нашите минали действия: заслуги и  несъвършенства придобити по време на пътуването на душата. Като повелител на кармата Сатурн въплъщава порива за балансиране и структуриране той ограничава, възнаграждава и възцарява справедливост. Според закона за карма, ако душата е способна да поеме отговорност за себе си и своите действия, тя твори положителна карма, ако не го направи се задейства наказанието.

Пазител на времето,Сатурн наблюдава развитието на душата по време на земния й път и я призовава към дома, когато това време изтече. В карти Таро, Сатурн се свързва с карта 15-Дявола, който всява силен страх. Дяволът се развихря, когато материалното и лъжата вземат превес в човешкия ни живот.

Сатурн ни свързва с нашата сянка-коя част не приемаме в себе си, всички неприети и подтиснати наши качества в подсъзнанието. Когато приемем нашата сянка, ние се свързваме със своята цялостност и се освобождаваме от страховете, ограниченията и самоосъждането.

Сатурн в Козирог ще постави отговорности и изпитания за родените под неговия знак и за знаците: Овен, Рак, Везни. В коя област от живота ще се срещнете със строгия съдник, зависи от личния хороскоп.

Хората със силен Сатурн, в знака Козирог или Водолей са отговорни и се държат като възрастни още от малки. Те носят мантията на Сатурн: отговорност и имат силно чувство за дълг. Придобитата вътрешна сила се проявява в по-късен етап от живота. Сатурн не може да бъде измамен, манипулиран или излъган. Той се отблагодарява и покровителства: честните, отговорните, проявяващите усилия и дисциплина, уважаващи авторитетите.

Силният Сатурн в хороскопа може да даде силни страхове и неувереност.

Светлината е тази, която побеждава страховете.

Строг, но справедлив, уважаващ истината и оценяващ всяко усилие! Това е Сатурн, студен, до даващ сила и сигурност.

За да определите за себе си влиянието на Сатурн е необходимо да се съобразите с неговото положение в хороскопа, дома, в който се намира, аспектите, които прави и разпложението му по транзит. Това ще определи хода на събитията в живота ви.

   ПОЖЕЛАВАМ САТУРН ДА ВНЕСЕ  СТАБИЛНОСТ, СИЛА И МЪДРОСТ  В ЖИВОТА ВИ!

Изготвил: Нина Ненова-астропсихолог, консултант личностно развитие, анализатор по хщма дизайн

За прогнози, насоки, отговори на въпроси: тел. 0889 344 355

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Пишете ми

инж. Нина Ненова