РЕТРОГРАДЕН САТУРН-2023г.

РЕТРОГРАДЕН-САТУРН-2023-HironBG.com_.jpg

Ретрограден Сатурн

Всяка година в продължение на около четири и половина месеца Сатурн е ретрограден. Сатурн преминава в ретроградно движение от 18ти юни до 5ти ноември 2023г.

 Кой е Сатурн?

Сатурн е планетата, която управлява съдбата. Студен, строг и суров, но справедлив към всеки, които е дисциплиниран, отговорен, търпелив, надежден и сигурен. Непреклонен в налагането на задачи и отговорности, поставящ граници и ограничения. Разположението му в хороскопа показва нашите кармични задачи, къде трябва да съхраняваме и дисциплинираме енергията си, към какви  традиции да се придържаме, какви отговорности е необходимо да поемем. Използвана правилно, енергията на тази смятана за студена и сурова планета внася нова форма, структура и ред в живота ни.

Сатурн е този, който отговаря за времето, задълженията, отговорностите, обещанията, кариерата, ограниченията, страховете и нашата карма, а заедно с всичко това, той отговаря за материализирането и себе-реализирането ни тук на планетата Земя.

Ретроградното движение на Сатурн ще внесе забавяне в дейностите във външният свят, но ще подчертае необходимостта от преразглеждане на създаденото до тук. Период за обръщане навътре.

По време на ретрограден транзит Сатурн ще ни върне обратно към кармичните уроци,  към минали нагласи и обвързаности, не изпълнените  отговорности и задължения.

Това не бива да се приема като наказание!

Мъдър и справедлив, той иска да научим своите уроци, да поправим грешките си от миналото като вземем ценното от тях, да поемем отговорностите и задълженията си и да довършим започнатото.

 ⠀

Влияние на ретрограден Сатурн

На първо място, този транзит се отнася до нашия социален статус и професионално израстване.

Активира се необходимостта от преразглеждане на глобалните стратегии и програми в дългосрочен план, които изискват осъзнаване и коригиране на грешки от миналото.

 През този период могат да се увеличат  задълженията и отговорностите, влагане на повече усилия и време в започнати проекти, научаване на нещо ново, а в основата е усвояване на урока търпение, отговорност, постоянство и дисциплина.

Това е период на едно своеобразно изпитание на нашите устои и до каква степен държим на създаденото.

Уроците на Сатурн

⠀Това е целта на ретрограден Сатурн, чрез забавяне и създаване на ограничения да усвоим ценни уроци:

  • да пуснем съпротивите
  • да приемем съдбата и да не се борим с нея,
  • изискват се  концентрация,
  • търпение,
  • дисциплина,
  • изпълняване на задълженията

По време на своето ретроградно движение транзитният Сатурн е в знака Риби и ще се върне до неговият нулев градус. Родените в началото на подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби още през март месец получиха ясни знаци какви отговорности е необходимо да приемат. Сега при връщането на Сатурн ще имат времето да се справят със своите уроци поднесени от съдбата.

Ако човек реши да върви срещу съдбата, възела се затяга.

В този период може да усетите усилване на меланхолията, депресията, страховете, несигурността  и недоволството от живота.

Каквито изпитания или уроци може да ви поднесе ретрограден Сатурн, ще ви помогне разбирането, че в голяма степен сами сте стигнали до тази ситуация, в резултат от минали грешки, мисли, действия.

Сега имате прекрасната възможност да изпълните своите задължения, да поемете отговорностите и предизвикателствата, да натрупате повече мъдрост и в крайна сметката да излезете  от ситуацията като един по-зрял, уверен в своите сили и себе-реализирал се човек осъзнал  своите граници и устои.

Всичко това се случва, за  да можем с чисто сърце да посрещнем живота по един нов, по-съвършен, по-осъзнат начин.

Необходима е осъзнатост от наша страна, която изисква разбирането, че сме изправени пред външни ограничения, за да се справим с вътрешни съпротиви или програми.

Можем да погледнем на този период като изключително подходящ  за справяне със страхове, нагласи, кармични договори, вярвания и мироглед.

Живеем във време, в което имаме всички инструменти за промяна на Кармата!

Време за самоанализ и определяне на вътрешните и външни граници.

Ретрограден Сатурн ще окаже по-силно влияние върху родените през първата декада представители на знаците: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

В коя област от живота ще се срещнете със строгия съдник, зависи от личния хороскоп.

Какво е необходимо да научим през този период?

Кои сфери от живота ни засяга ретрограден Сатурн?

Как да използваме неговата енергия по положителен за нас начин?

Кои са кармичните ни уроци?

Отговори на всички въпроси може да получите  чрез лична консултация или участие в събитието:

РЕТРОГРАДЕН САТУРН И НЕГОВОТО ВЛИЯНИЕ

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова