Пълнолуние и пръстеновидно затъмнение през юни

 shutterstock-302065118

  Пълнолунето ще настъпи на 5-ти юни в 22:12ч. То  е придружено от пръстеновидно лунно затъмнение. 

   Месец юни е един от трудните и наситени със събития месец. Това е месецът на затъмненията.

От 5-ти юни до 5-ти юли ще преживеем три затъмнения: 5-ти юни; 21-ви юни; 5-ти юли.

Тази серия от затъмнения носи тежък характер, нестабилност, липса на ориентир и посока, засилване на страхове, промяна в плановете, но в същото време ни насочва към търсене на нови начини, за да се справим с житейските си задачи. Едно е сигурно животът ни вече не е същият, но може да бъде предвижен в нова посока.

Все още помним и живеем под последиците от първото за годината Пълнолуние и затъмнение от 10-ти януари.

Юни месец ни дава ясни ориентири за стратегията и тактиката, които трябва да изберем, за да се адаптираме към новия свят. След пандемията светът е различен. Юпитер и Плутон, които отново ще се срещнат в края на юни активират необходимостта от глобално политическо и икономическо преструктуриране. Икономическите последици ще продължават да засягат всички.

Първото затъмнение и пълнолуние, което е на 5-ти юни ще зададе тенденцията на правилното ни отношение, мисли и поведение, за да можем да изведем живота си във вярната  посока.

Първият астрологичен фактор, който идва в наша помощ е преминаването на Лунните възли  от знаците Рак-Козирог, към знаците Близнаци-Стрелец.

Затъмненията и Възлите се свързват с кармичните  събития, които карат човек да се задейства в определена посока, за да изпълни своето  предназначение. Ако сме се отклонили от посоката се случват събития, които ние понякога определяме като негативни, но тяхната роля е да ни върнат обратно в пътя.

При Лунно затъмнение светлината на съзнанието (Слънцето) се блокира и на повърхността излизат подсъзнателни и колективни сили (Луната).

 

Ирационалното взима превес над рационалното и логичното.

 Затъмнението е като приливите и отливите, които са управлявани от

Луната: то изкарва на повърхността всичко скрито и осветява енергиите на сянката.

Това време може да бъде изключително позитивно ако се вслушваме в своята интуиция и вътрешен глас.

 

Лунното затъмнение е времето, което е подходящо  да се разделим с нещо старо и ненужно, което досега не сме успявали да направим. Да приключим един стар цикъл в живота си, за да започнем новия.

 

 Необходимо е да се свържем със силата си и да действаме според съвестта си. През юни месец избора на посока и съответни действия е затруднен, поради ретроградните планети,  но и от взаимодействието между Марс в риби и стационарен Нептун, с които двете Светила: Слънцето и Луната правят нехармонични аспекти.

   Този аспект допълнително ще усили липсата на яснота. Отдръпване и оттегляне, преминаване в състояние на страничен наблюдател. Животът през юни е вид медитация чрез, която е необходимо да се оттеглим, да погледнем на живоат си отстрани, да се свържем с гласа на интуицията си, за да усетим вярната посока. Ако не знаете какво да правите, по-добре нищо не правете, изчакайте.

Доверете се на силата на Всемира, влезте в неговата тишина, усетете  красотата и възможностите му, за да намерите успокоение  дори в необичайната и трудна ситуация.

Но този аспект ще подпомогне всички, които се насочат към помагането, пожертвователното поведение, служенето, благотворителността.

Това е един прекрасен момент, в който можем  да промени изцяло живота си и то в много по-добра светлина.

 

 

Ефектът от затъмненията е най-силен един месец преди самото събитие, но намек за него се долавя шест месеца преди него.  Ако затъмнението прави аспект с планета в наталната карта, ефекта продължава до шест месеца след събитието и се подсилва допълнително ако транзит активира градуса на затъмнението през тези  месеци.

Орбисът  е най-силен в рамките на 3-4 градуса.

 

Ако затъмнението активира чувствителна точка в наталната карта, затъмнението ще накара индивида да се раздели с нещо в своето минало и да продължи напред. Това е момента, когато личността се изправя лице в лице с вътрешните си демони…и ангели. Лунните затъмнения са период на силен вътрешен конфликт, когато хората поставят под въпрос дълбоко вкоренени вярвания за самите себе си.

Затъмнението ще окаже най-голяма влияние за родените от 12-18градус на знаците: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, лични планети и асценденти в знаците.

 

Домът, в личния хороскоп, в който попада затъмнението е индикатор за сферата от живота, където е необходимо да се направи дълбоко пречистване.

 

Възможно е да се освободите от стари нагласи, да промените поведението си, да вземете важни решения са самите себе си, да пуснете миналото и да приключите с нещо.

 

Ако човек не направи промяната доброволно, е възможно чрез житейска криза да бъде принуден да го направи, особено ако затъмнението активира лична планета, а кризата ще бъде по съответния  дом в хороскопа.

 

Кризата разчиства пътя за възникване на нови възможности в съответната житейска област.

 

За успокоение: Загубата винаги ни дава нова посока и нови възможности, всичко зависи от нас как ние приемаме една промяна.

 

Още какво може да направите на Пълнолуние, Луната е известна със своята мистична и магическа сила, този който може да се свърже с нея, ще сътвори чудеса.

 

Напишете своето желание и го оставете на Лунната светлина, а на сутринта благодарете и го изгорете!

АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ:

Три събития са посветени на този важен преходен период:

На 4-ти юни от 18:30ч. -Седемте чакри-Медитация

https://www.facebook.com/events/817121278696036/

 

На 5-ти юни от 18:30-Пълнолуние в Стрелец

https://www.facebook.com/events/957002004741535/

На 7-ми юни от 18ч.-Да Развържем Възлите

https://www.facebook.com/events/925051284613532/

 

  УСПЕШЕН ПЕРИОД НА ВСИЧКИ ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ!

 

инж.Нина Ненова – астро-психолог, анализатор-Хюман дизайн, консултант по личностно развитие, създател на център „Хирон“, енергиен терапевт.
Със своят 17-годишен опит в областта на личностното разв

итие, Нина Ненова е помогнала на хиляди хора да променят живота си!
https://www.facebook.com/nina.nenova.90
Контакти: Нина Ненова-тел. 0889 344 355
Имейл:lorna08@abv.bg

 

 

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Пишете ми

инж. Нина Ненова