Пълнолуние и пръстеновидно затъмнение през юни

 shutterstock-302065118

  Пълнолунето ще настъпи на 5-ти юни в 22:12ч. То  е придружено от пръстеновидно лунно затъмнение. 

   Месец юни е един от трудните и наситени със събития месец. Това е месецът на затъмненията.

От 5-ти юни до 5-ти юли ще преживеем три затъмнения: 5-ти юни; 21-ви юни; 5-ти юли.

Тази серия от затъмнения носи тежък характер, нестабилност, липса на ориентир и посока, засилване на страхове, промяна в плановете, но в същото време ни насочва към търсене на нови начини, за да се справим с житейските си задачи. Едно е сигурно животът ни вече не е същият, но може да бъде предвижен в нова посока.

Все още помним и живеем под последиците от първото за годината Пълнолуние и затъмнение от 10-ти януари.

Юни месец ни дава ясни ориентири за стратегията и тактиката, които трябва да изберем, за да се адаптираме към новия свят. След пандемията светът е различен. Юпитер и Плутон, които отново ще се срещнат в края на юни активират необходимостта от глобално политическо и икономическо преструктуриране. Икономическите последици ще продължават да засягат всички.

Първото затъмнение и пълнолуние, което е на 5-ти юни ще зададе тенденцията на правилното ни отношение, мисли и поведение, за да можем да изведем живота си във вярната  посока.

Първият астрологичен фактор, който идва в наша помощ е преминаването на Лунните възли  от знаците Рак-Козирог, към знаците Близнаци-Стрелец.

Затъмненията и Възлите се свързват с кармичните  събития, които карат човек да се задейства в определена посока, за да изпълни своето  предназначение. Ако сме се отклонили от посоката се случват събития, които ние понякога определяме като негативни, но тяхната роля е да ни върнат обратно в пътя.

При Лунно затъмнение светлината на съзнанието (Слънцето) се блокира и на повърхността излизат подсъзнателни и колективни сили (Луната).

 

Ирационалното взима превес над рационалното и логичното.

 Затъмнението е като приливите и отливите, които са управлявани от

Луната: то изкарва на повърхността всичко скрито и осветява енергиите на сянката.

Това време може да бъде изключително позитивно ако се вслушваме в своята интуиция и вътрешен глас.

 

Лунното затъмнение е времето, което е подходящо  да се разделим с нещо старо и ненужно, което досега не сме успявали да направим. Да приключим един стар цикъл в живота си, за да започнем новия.

 

 Необходимо е да се свържем със силата си и да действаме според съвестта си. През юни месец избора на посока и съответни действия е затруднен, поради ретроградните планети,  но и от взаимодействието между Марс в риби и стационарен Нептун, с които двете Светила: Слънцето и Луната правят нехармонични аспекти.

   Този аспект допълнително ще усили липсата на яснота. Отдръпване и оттегляне, преминаване в състояние на страничен наблюдател. Животът през юни е вид медитация чрез, която е необходимо да се оттеглим, да погледнем на живоат си отстрани, да се свържем с гласа на интуицията си, за да усетим вярната посока. Ако не знаете какво да правите, по-добре нищо не правете, изчакайте.

Доверете се на силата на Всемира, влезте в неговата тишина, усетете  красотата и възможностите му, за да намерите успокоение  дори в необичайната и трудна ситуация.

Но този аспект ще подпомогне всички, които се насочат към помагането, пожертвователното поведение, служенето, благотворителността.

Това е един прекрасен момент, в който можем  да промени изцяло живота си и то в много по-добра светлина.

 

 

Ефектът от затъмненията е най-силен един месец преди самото събитие, но намек за него се долавя шест месеца преди него.  Ако затъмнението прави аспект с планета в наталната карта, ефекта продължава до шест месеца след събитието и се подсилва допълнително ако транзит активира градуса на затъмнението през тези  месеци.

Орбисът  е най-силен в рамките на 3-4 градуса.

 

Ако затъмнението активира чувствителна точка в наталната карта, затъмнението ще накара индивида да се раздели с нещо в своето минало и да продължи напред. Това е момента, когато личността се изправя лице в лице с вътрешните си демони…и ангели. Лунните затъмнения са период на силен вътрешен конфликт, когато хората поставят под въпрос дълбоко вкоренени вярвания за самите себе си.

Затъмнението ще окаже най-голяма влияние за родените от 12-18градус на знаците: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, лични планети и асценденти в знаците.

 

Домът, в личния хороскоп, в който попада затъмнението е индикатор за сферата от живота, където е необходимо да се направи дълбоко пречистване.

 

Възможно е да се освободите от стари нагласи, да промените поведението си, да вземете важни решения са самите себе си, да пуснете миналото и да приключите с нещо.

 

Ако човек не направи промяната доброволно, е възможно чрез житейска криза да бъде принуден да го направи, особено ако затъмнението активира лична планета, а кризата ще бъде по съответния  дом в хороскопа.

 

Кризата разчиства пътя за възникване на нови възможности в съответната житейска област.

 

За успокоение: Загубата винаги ни дава нова посока и нови възможности, всичко зависи от нас как ние приемаме една промяна.

 

Още какво може да направите на Пълнолуние, Луната е известна със своята мистична и магическа сила, този който може да се свърже с нея, ще сътвори чудеса.

 

Напишете своето желание и го оставете на Лунната светлина, а на сутринта благодарете и го изгорете!

АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ:

Три събития са посветени на този важен преходен период:

На 4-ти юни от 18:30ч. -Седемте чакри-Медитация

https://www.facebook.com/events/817121278696036/

 

На 5-ти юни от 18:30-Пълнолуние в Стрелец

https://www.facebook.com/events/957002004741535/

На 7-ми юни от 18ч.-Да Развържем Възлите

https://www.facebook.com/events/925051284613532/

 

  УСПЕШЕН ПЕРИОД НА ВСИЧКИ ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ!

 

инж.Нина Ненова – астро-психолог, анализатор-Хюман дизайн, консултант по личностно развитие, създател на център „Хирон“, енергиен терапевт.
Със своят 17-годишен опит в областта на личностното разв

итие, Нина Ненова е помогнала на хиляди хора да променят живота си!
https://www.facebook.com/nina.nenova.90
Контакти: Нина Ненова-тел. 0889 344 355
Имейл:lorna08@abv.bg

 

 

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова