Пълнолуние и Лунно затъмнение на 10-ти януари 2020

Богинята 1

   Новата 2020г. ще бъде белязана от две силни астрологични събития: на 26-ти ден след Коледа настъпи Новолунието в знака Козирог придружено от Слънчево затъмнение, а дни след началото на Новата година на 10-ти януари е Пълнолунието придружено от Лунно затъмнение.

 Тези две събития ще оцветят със своята енергия цялата година!

Пълнолунието е момента, когато  Земята се намира между двете Светила, Слънцето и Луната и закрива Луната.

При Пълнолуние Слънцето и Луната са в опозиция. А при Лунното затъмнение, Лунните възли са в близък съвпад със Светилата. Пълнолунието ще настъпи на 1о-ти януари в 21:21ч.

При Лунно затъмнение светлината на съзнанието (Слънцето) се блокира и на повърхността излизат подсъзнателни и колективни сили (Луната).

Ирационалното взима превес над рационалното и логичното. Затъмнението е като приливите и отливите, които са управлявани от Луната: то изкарва на повърхността всичко скрито и осветява енергиите на сянката.

Това време може да бъде изключително позитивно ако се вслушваме в своята интуиция и вътрешен глас.

Лунното затъмнение е времето, което е подходящо  да се разделим с нещо старо и ненужно, което досега не сме успявали да направим. Да приключим един стар цикъл в живота си, за да започнем новия.

Това е един прекрасен момент, в който можем  да промени изцяло живота си и то в много по-добра светлина.

Изключително силен и мощен цикъл – поставящ старт на нещо ново. Настъпило е времето, когато ние трябва да решим и да бъдем напълно наясно със себе си какво искаме, към какво се стремим, какви са нашите желания и цели.

Ефектът от затъмненията е най-силен един месец преди самото събитие, но намек за него се долавя шест месеца преди него.  Ако затъмнението прави аспект с планета в наталната карта, ефекта продължава до шест месеца след събитието и се подсилва допълнително ако транзит активира градуса на затъмнението през тези  месеци. Орбисът  е най-силен в рамките на 3-4 градуса.

Ако затъмнението активира чувствителна точка в наталната карта, затъмнението ще накара индивида да се раздели с нещо в своето минало и да продължи напред. Това е момента, когато личността се изправя лице в лице с вътрешните си демони…и ангели. Лунните затъмнения са период на силен вътрешен конфликт, когато хората поставят под въпрос дълбоко вкоренени вярвания за самите себе си.

Слънцето на 1о-ти януари  ще е в  2о-тия градус на знака Козирог и ще противостои на Луната в знака Рак.

Това ще подчертае полярността на двата знака, която беще поставена като акцент през изминалата година от остта на Лунните възли-Рак и Козирог!

Козирог-кариера и социален статус, срещу Рак-семейство, сигурност, опора.

Луната показва нашите емоционални потребности, а когато тя е в знака Рак знак на собствено управление, инстинктите, емоциите, чувствата взимат превес. Луната е тяло без собствена светлина, то отразява светлината на слънцето или на нашата собствена същност. Когато Луната в нас не е подхранена, страховете се увеличават, а това усилва импулсивността и прибързаните реакции, водени от страховете. Грешките в този случай могат да имат сериозни последици. Лунните неовладяни страсти водят до хаос и разрушение. Висшият символ на Луната е търпението, интуицията и мъдростта. Тези символи ще определят посоката на 2020г.

  

  Знакът на Слънцето, Козирог е знак на мъдростта, истината, търпението, постоянството и дисциплината, амбицията и целите, кариерата и обществения статус.

  Моментът на Пълнолунието е акцентиран от двете кармични планети: Сатурн и Плутон, в допълнение и Южния кармичен възел. Събитията в живота ни ще бъдат силно повлияни от миналото. Те ще поставят необходимостта от освобождаване от стари модели и нагласи. Един етап от живота ни си отива, за да направи място за Новото.

Домът, в личния хороскоп, в който попада затъмнението е индикатор за сферата от живота, където е необходимо да се направи дълбоко пречистване.

Възможно е да се освободите от стари нагласи, да промените поведението си, да вземете важни решения са самите себе си, да пуснете миналото и да приключите с нещо.

Ако човек не направи промяната доброволно, е възможно чрез житейска криза да бъде принуден да го направи, особено ако затъмнението активира лична планета, а кризата ще бъде по съответния  дом в хороскопа.

Кризата разчиства пътя за възникване на нови възможности в съответната житейска област.

За успокоение: Загубата винаги ни дава нова посока и нови възможности, всичко зависи от нас как ние приемаме една промяна.

Още какво може да направите на Пълнолуние, Луната е известна със своята мистична и магическа сила, този който може да се свърже с нея, ще сътвори чудеса.

Напишете своето желание и го оставете на Лунната светлина, а на сутринта благодарете и го изгорете!

 

БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ, МЕЧТАЙТЕ И ПОСТИГАЙТЕ ЦЕЛИТЕ СИ, ИЗДИГНЕТЕ СЕ НАД СТРАХОВЕТЕ СИ!

За вас: Нина Ненова-астропсихолог, консултант по личностно развитие и себеопознаване

За прогнози, насоки, консултации: тел. 0889 344 355

Моля при използване на информация от сайта да посочвате линк.

Благодаря ви!

 

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова