Пълнолуние и Лунно затъмнение на 10-ти януари 2020

Богинята 1

   Новата 2020г. ще бъде белязана от две силни астрологични събития: на 26-ти ден след Коледа настъпи Новолунието в знака Козирог придружено от Слънчево затъмнение, а дни след началото на Новата година на 10-ти януари е Пълнолунието придружено от Лунно затъмнение.

 Тези две събития ще оцветят със своята енергия цялата година!

Пълнолунието е момента, когато  Земята се намира между двете Светила, Слънцето и Луната и закрива Луната.

При Пълнолуние Слънцето и Луната са в опозиция. А при Лунното затъмнение, Лунните възли са в близък съвпад със Светилата. Пълнолунието ще настъпи на 1о-ти януари в 21:21ч.

При Лунно затъмнение светлината на съзнанието (Слънцето) се блокира и на повърхността излизат подсъзнателни и колективни сили (Луната).

Ирационалното взима превес над рационалното и логичното. Затъмнението е като приливите и отливите, които са управлявани от Луната: то изкарва на повърхността всичко скрито и осветява енергиите на сянката.

Това време може да бъде изключително позитивно ако се вслушваме в своята интуиция и вътрешен глас.

Лунното затъмнение е времето, което е подходящо  да се разделим с нещо старо и ненужно, което досега не сме успявали да направим. Да приключим един стар цикъл в живота си, за да започнем новия.

Това е един прекрасен момент, в който можем  да промени изцяло живота си и то в много по-добра светлина.

Изключително силен и мощен цикъл – поставящ старт на нещо ново. Настъпило е времето, когато ние трябва да решим и да бъдем напълно наясно със себе си какво искаме, към какво се стремим, какви са нашите желания и цели.

Ефектът от затъмненията е най-силен един месец преди самото събитие, но намек за него се долавя шест месеца преди него.  Ако затъмнението прави аспект с планета в наталната карта, ефекта продължава до шест месеца след събитието и се подсилва допълнително ако транзит активира градуса на затъмнението през тези  месеци. Орбисът  е най-силен в рамките на 3-4 градуса.

Ако затъмнението активира чувствителна точка в наталната карта, затъмнението ще накара индивида да се раздели с нещо в своето минало и да продължи напред. Това е момента, когато личността се изправя лице в лице с вътрешните си демони…и ангели. Лунните затъмнения са период на силен вътрешен конфликт, когато хората поставят под въпрос дълбоко вкоренени вярвания за самите себе си.

Слънцето на 1о-ти януари  ще е в  2о-тия градус на знака Козирог и ще противостои на Луната в знака Рак.

Това ще подчертае полярността на двата знака, която беще поставена като акцент през изминалата година от остта на Лунните възли-Рак и Козирог!

Козирог-кариера и социален статус, срещу Рак-семейство, сигурност, опора.

Луната показва нашите емоционални потребности, а когато тя е в знака Рак знак на собствено управление, инстинктите, емоциите, чувствата взимат превес. Луната е тяло без собствена светлина, то отразява светлината на слънцето или на нашата собствена същност. Когато Луната в нас не е подхранена, страховете се увеличават, а това усилва импулсивността и прибързаните реакции, водени от страховете. Грешките в този случай могат да имат сериозни последици. Лунните неовладяни страсти водят до хаос и разрушение. Висшият символ на Луната е търпението, интуицията и мъдростта. Тези символи ще определят посоката на 2020г.

  

  Знакът на Слънцето, Козирог е знак на мъдростта, истината, търпението, постоянството и дисциплината, амбицията и целите, кариерата и обществения статус.

  Моментът на Пълнолунието е акцентиран от двете кармични планети: Сатурн и Плутон, в допълнение и Южния кармичен възел. Събитията в живота ни ще бъдат силно повлияни от миналото. Те ще поставят необходимостта от освобождаване от стари модели и нагласи. Един етап от живота ни си отива, за да направи място за Новото.

Домът, в личния хороскоп, в който попада затъмнението е индикатор за сферата от живота, където е необходимо да се направи дълбоко пречистване.

Възможно е да се освободите от стари нагласи, да промените поведението си, да вземете важни решения са самите себе си, да пуснете миналото и да приключите с нещо.

Ако човек не направи промяната доброволно, е възможно чрез житейска криза да бъде принуден да го направи, особено ако затъмнението активира лична планета, а кризата ще бъде по съответния  дом в хороскопа.

Кризата разчиства пътя за възникване на нови възможности в съответната житейска област.

За успокоение: Загубата винаги ни дава нова посока и нови възможности, всичко зависи от нас как ние приемаме една промяна.

Още какво може да направите на Пълнолуние, Луната е известна със своята мистична и магическа сила, този който може да се свърже с нея, ще сътвори чудеса.

Напишете своето желание и го оставете на Лунната светлина, а на сутринта благодарете и го изгорете!

 

БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ, МЕЧТАЙТЕ И ПОСТИГАЙТЕ ЦЕЛИТЕ СИ, ИЗДИГНЕТЕ СЕ НАД СТРАХОВЕТЕ СИ!

За вас: Нина Ненова-астропсихолог, консултант по личностно развитие и себеопознаване

За прогнози, насоки, консултации: тел. 0889 344 355

Моля при използване на информация от сайта да посочвате линк.

Благодаря ви!

 

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Пишете ми

инж. Нина Ненова