Новолуние в Стрелец и Пълно слънчево Затъмнение

 

strelec

 

Слънчевото затъмнение на 14-ти декември е в 18:16ч. в Стрелец ♐, на фона на хармоничният аспект на Юпитер с Венера, което е добър подкрешящ знак, че Вселената определено е готова да ни даде щедри дарове. Основното нещо е да можете да приемате тези подаръци. Необходими са ни  отговорност, мъдрост, стремеж към развитие, израстване, желание за започване на нов живот, интуитивно прозрение.

Това е момент за рестартиране на всички енергийни процеси.

Това Новолуние е преломна точка, граница на времената, портал към нов свят. Само след няколко дни на 21-ви  ни очаква голяма мутация (съвпадът на Сатурн и Юпитер).

Новолунието е момента, когато двете светила, Слънцето и Луната са в еднакви знаци и градуси, т.н. съвпад.  

Този момент е много силен и магически, когато се отделя мощна енергия. Тенденциите, който сега се задават ще имат мощен отзвук в следващите няколко месеца, при някой от 1.5-2г., а при други 18,5г. Зависи от личната аспектация в хороскопа.

Това Новолуние ще окаже най-силно влияние за родените на 14-ти +/-няколко дни и останалите знаци от кръста: Близнаци, Дева, Риби, лични планети и асцентенди около градуса на Новолунието, което е в 23-тия градус в Стрелец.

На всяко Новолуние пишем 10-желания. Тъй като това е съпроводено със затъмнение напишете желанията си само ако сте напълно наясно какво искате. Ако не сте изчакайте следващият ден.

Подходящи са желанията свързани с темите на Стрелеца, но и  всяко желание, което идва от сърцето е правилно. 

Подходящ момент да поставите своите  цели тези, които искате да сбъднете с идващата Нова година. 

Какъв е Стрелеца и кои са неговите теми?

Естествен управител на девети астрологичен дом, който отговаря за пътешествията в  чужбина, изучаването и запознаването с чужди култури. Всяко докосване до чужда култура, всяко пътешествие разширяват съзнанието. 

Отговаря за висшето образование, истината, философията, религията, мъдростта, които от своя страна формират мирогледа на самия човек.

Естественият управител на знака е планета на късмета и успеха, Юпитер. Затова знакът  се свързва с късмета и оптимизма, разширението и успеха.

През времето докато Слънцето преминава през този знак (до 21-ви декември), всеки може да се научи как да привлече повече късмет и изобилие в живота си.

 Какво е необходимо да направите? 

    *Да развиете  част от положителните характеристики на знака:

   *позитивно  и философско отношение към живота,

    *щедрост и вяра, подкрепа,

    *себеопознаване и усъвършенстване,

    *широта на възгледите,

    *създаване на мироглед в основата, на който са истината, етиката и морала.

Негативните характеристики на знака могат да бъдат причина за липсата на късмет и успех в живота.

Ако човек желае да успее в своя живот и да постигне това, което иска е необходимо:

*първо да се захване със себе си,

*да разбере силните и слабите си страни,

*да подобри характера си,

*да постигне умереност и баланс във всяка област от живота си;

Стрелецът  управлява едни от най-тъмните дни в годината, времето когато слънчевата светлина е намалена.

Поставен между двата най-тъмни знака, Скорпион  знака на полярностите  и Козирог знака на отговорностите ( и двата знака имат много силни страхове), той успява да се справи служейки си с истината, вярата и оптимизма.

Това е начинът, чрез който човек може да се справи с тъмната страна в себе си. Колкото повече светлина има в нас, толкова по-светъл ще бъде живота ни. 

Основните теми на Стрелеца, които могат да ви помогнат в определянето на вашите желания са:

  1. Разширение и развитие-по тази тема са подходящи, както желания свързани с вашето личностно развитие  и себеусъвършенстване, така и желания свързани с разширение и развитие във всяка област от живота ви: финанси, бизнес, кариера, семейство….

     2. Духовни и философски търсения- желания свързани с вашето духовно развитие, отговори на въпроси свързани със смисъла на живота ви.

      3. Пътешествия в чужбина и изучаване на чужди култури-желания свързани с пътешествия и  докосване до чужди култури. Всяко пътешествие и докосване до чужди обичаи, вярвания, традиции водят до разширяване на нашето съзнание, а това е богатство. Смело мечтайте и бъдете пътешественици!

     4.Оптимизъм и Вяра-желания свързани с развиването на позитивно подсъзнание, успокояване на съзнателния Ум и връзка със свръх Ума(Космическия разум).

А относно  Вярата : Аз знам, че винаги има положителен изход от всяка ситуация!

      5.Търсене на Истината-лъжата и манипулацията ни отдалечават от вярната посока: Аз си служа с Истината и винаги съм във вярната за мен посока! Истината е тази, която променя живота ни и внася Промяната!

       6.Разрешаване на правни въпроси-желания свързани с адвокати, морал, съвест, етика….

        7.Висше образование-желание за избор на правилна посока за висшето ви образование,избор на  ВУЗ, довършване на висше образование, взимане на изпити….

        8.Късмет и Изобилие  в живота-Стрелецът ни дарява с щедър Дух, тов акачесто носи изобилие в Живота ни! “ Аз получавам всичко, от което се нуждая във всеки един миг!“

Относно здраве: черен дроб, жлъчка, седалищен нерв, високо кръвно налягане.

Желания свързани с оздравяване и намиране на подходящи лечения и лекари за съответните проблеми.

Изображението на Стрелеца е лък със стрела насочена към небето. Ключът към постигането на целите е вярата, че ще стане най-доброто и правилното за нас.

Нека да се научим да живеем като Стрелеца, от любов към себе си да правим най-доброто, на което сме способни, да бъдем Благодетели и широко скроени, същества изпълнени с много любов, вяра, позитивизъм и състрадание, служещи си с истината.

Проявете МИЛОСЪРДИЕ и дайте ПРОШКА  на тези, които са ви обидили. Прошката освобождава изключително много положителна енергия и носи високо ниво на осъзнаване, тя ни тласка напред към нашето развитие, тя ни учи на това да усвоим и един от най-трудните уроци в своя живейски път, урока да бъдем добри и да проявим състрадание.
ПРЕПОРЪКАТА  МИ  КЪМ ВАС ЗА ТОЗИ ВЪЛШЕБЕН ДЕН Е :
Смело мечтайте и визуализирайте своя живот по начина, по който искате той да изглежда!

И НЕКА ТОВА,  КОЕТО  СИ ПОЖЕЛАЕТЕ ДА  СЕ  ОСЪЩЕСТВИ!

автор:

инж.Нина Ненова-астропсихолог, консултант по личностно развитие и себеопознаване, анализатор Хюман дизайн

За изготвяне на  личен хороскоп и консултации свързани с партньорски взаимоотношения (синастрия), за даване на насока, когато се намирате в труден момент от своя живот:

тел.call skype logo0889 344 355

или

email:lorna08@abv.bg

 

 

 

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова