Новолуние в Рак-2023г.

Новолуние-в-Рак-2023-HironBG.com_.jpg

Новолунието в Рак ще настъпи в 21:32ч. на 17ти юли. Всяко новолуние променя тенденциите. Всяко новолуние е едно ново начало. Това новолуние внася кардинални възможности и промени. Същата вечер Лунните възли свързани със съдбата и посоката на движение ще сменят своите владетели. Северният възел преминава в знака Овен, а Южният в знака Везни.

Новолунието в Рак е в 25тия градус на знака в нехармоничен аспект с Плутон и хармоничен с Уран. Ракът е кардинален знак, кардинална промяна на посоката, а темите на знака ще продължават да бъдат водещи. Това новолуние задвижва важни трансформации в личен и световен план. Новолунието, което е придружено от смяната на знаците на Лунните възли задава нови кармични тенденции. Обръщане на посоката от външният към вътрешния свят, свят изпълнен с много емоции и минало.

Ракът управлява четвърти дом в хороскопа и символизира нашите корени. Четвърти дом е опората, която дава сигурност и житейски успех. Това е източникът на силата, коренът на успеха.

Ракът е знак силно свързан с емоциите и чувствата. Простите неща подхранват нашите корени: грижа, дом, семейство, състрадание, любов, сигурност и себеприемане. Чрез изследване на чувствата можеш да разбереш по-добре себе си, да си възвърнеш свободата да бъдеш себе си, да бъдеш естествен и да направиш важна трансформация в своя вътрешен свят, да го излекуваш.

Миналото

Ракът е знак свързан с миналото. Минало и ново начало предоставено от новолунието в Рак. Преплитане в едно на нишките на времето в създаването на ново бъдеще. Точно това новолуние е подходящо за освобождаване от влиянието на нежелания, тежък, емоционален товар на миналото.

Защо е необходимо това?

Новолунието в Рак поставя ново начало, кардинална смяна на посоката. Освобождаването от миналото дава сила и нови пътища. Чрез създаването на комфортно, емоционално, вътрешно състояние се активира фонтана на силата и градивната енергия.

Новолунието в Рак  е  период на ново възраждане, пречистване, въвеждане и стимулиране.

Новолунието в Рак и Желанията

Новолунието ни дарява с възможността да отправим и декларираме своите желания  към Вселената.

При всяко Новолуние в  продължение на осем часа  енергията е изключително силна и това е най-подходящо време за написване на желанията. Най-подходящи са желания свързани с основните теми на знака Рак.

  • Емоции- в този знак се раждат емоциите и най-човешките чувства, да обичаме, да страдаме, да прощаваме, да изпитваме състрадание, да проявяваме съчувствие, грижовност.
  • Семейство-Ракът е знак, пазител на семейството, чрез него възприемаме важността на семейството, което служи като опора в живота ни.
  • Дом, сигурност, опора, стабилност;

Това Новолуние може да ви помогне да „изцелите“ семейните си проблеми. Може да ви помогне да намерите подходящ партньор, с който да създадете свое семейство. Новият лунен месец отваря един чудесен период, в който можете да подобрите семейните отношения, да стабилизирате емоционалните си връзки в къщи, на работното място, с приятелите.

Успешната кариера се постига след като си създал здрава основа-семейство!

 Основните ценности на знака Рак

Ракът ни припомня и свързва с най-висшите добродетели като милосърдие, състрадание, прошка, безусловна любов.

  • Прошката-най-прекия път, към твоето личностно израстване

Ако ви е трудно да простите на някого сега можете да отправите желание към Вселената да се научите да прощавате. Именно прошката като акт на милосърдие отключва мощна енергия във вас самите и ще ви издигне на по-високо ниво на осъзнаване.

  • Майката

Небесното тяло, което управлява Рака, е Луната. Тя е най-близо до нас земните жители и най-силно ни влияе. Луната е основен сигнификатор на женската енергия, архетип на майката.

Подходящо желание може да бъде свързано с хармонизиране на връзката с вашата майка.  Ако искате пълноценни отношения, грижовно семейство, необходимо е да бъде излекувана връзката с майката, родовата карма и тежестта от нея.

Най-важните вътрешни ценности на знака Рак

Основните  качества са: грижовност, подкрепа, сигурност, чувствителност, състрадателност, милосърдие, нежност, интуиция, привързаност към дома и семейството, майчинска всеотдайност, изцелителни способности.

Ако някое от тези качества ви харесва може да си напишете желание в тази насока и да започнете да го развивате в себе си.

Какво можеш да излекуваш и подобриш в себе си

  • Обидчивостта

Негативната страна на този знак е свързана със силните емоционални преживявания, лесна ранимост и обидчивост, променливи настроения, сантименталност, чувство за вина, зависимост, болезнена привързаност, пасивна агресивност, прекалена необходимост да се чувства полезен.

Ако сте осъзнали своята емоционална травма, ако имате болезнени емоционални преживявания и спомени, ако чувствате, че емоциите ви пречат да бъдете това, което искате, сега е момента на това Новолуние в Рак да си напишете желания в тази посока, за да се излекувате.

Ракът и здравето

В областта на здравето Рака отговаря за: гърдите, стомаха, храносмилателната система, утробата, панкреас, ракови заболявания.

Можете да си напишете желание за изцеление!

Ако искате да засилите енергията на Рака в себе си да простите по-лесно, да развиете милосърдие и да прощавате, носете бижута от перли или лунен камък.

Дайте си най-големият подарък: Милосърдие и Прошка

Това Новолуние е особено важно за родените под знака Рак, както и за тези, които имат лични планети в този знак, асценденти. Силно влияние ще окаже в живота на родените в  трета декада  представители на знаците: Овен, Везни и Козирог, както и на тези, които имат планети или асценденти в знаците.

Успешно Новолуние в Рак

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова