Новолуние в Рак-2022

Новолуние-в-Рак-2022-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Рак на 29-ти юни в 05:52ч  

Акценти на Новолунието в Рак

Двете Светила: Слънцето и Луната в момента на Новолунието правят съвпад в 7-мият градус на знака Рак и сключват квадратура с Юпитер, планетата на щастието и късмета. Юпитер е в 7-мия градус на знака Овен. Асцендентът на Новолунието също е Рак.

Ракът е кардинален знак, който ни насочва към кардинална промяна на посоката. Темите на знака ще бъдат изключително важни през по-голямата част на месец юли.

Новолунието в Рак е в съвпад с Лилит, Черната Луна. Този аспект ще подчертае кармичността на събитията, които ще се активират.  

Денят на самото Новолуние в Рак е подходящ ден да зададете нова посока на живота си. Необходимо е да запазите добро настроение, положителни емоции,сила на мисълта, насочете енергията към бъдещето, което със сигурност трябва да стане по-добро от настоящето.

За да изградите едно по-щастливо бъдеще ще се наложи да поработите-квадратурата с Юпитер изисква повече усилия.

Фокусът на вниманието се измества от външния свят към вътрешния, към света на чувствата, емоциите, състоянията.

Новолунието в Рак винаги е специално, защото Ракът е обиталището на самата Луна. Следователно влиянието на нощния Светител е максимално, което означава, че енергията на женския „ин“ цари в природата.

Водата и земята, женски елементи, са готови да ни дадат потоци от изобилие и плодородие.

Новолунието е  период на ново възраждане, пречистване, въвеждане и стимулиране

Новолунието поставя  начало на нов лунен месец изпълнен с нови възможности пред нас, с възможността да коригираме грешките, които сме допуснали и да поставим едно ново начало в живота си без обременеността на миналото.

Една фокусна тема през този Лунен месец е свързана с осъзнаването на кармата и желанието на човек да се освободи от нея.

Новолунието в Рак и Желанията

Новолунието ни дарява с възможността да отправим и декларираме своите желания  към Вселената.

При всяко Новолуние в  продължение на осем часа  енергията е изключително силна и това е най-подходящо време за написване на желанията.

За да не се разпилява енергията, е най-добре е желанията  да бъдат до 10 на брой.

Желанията се пишат на ръка, за да могат да се материализират.

Това Новолуние е особено важно за родените под знака Рак, както и за тези, които имат лични планети в знака или асценденти.

Силно влияние ще окаже в живота на родените в първата декада на знаците: Овен, Везни и Козирог, както и на тези, които имат планети или асценденти в знаците.

Основни теми на знака Рак  и какво е добре да знаем за него                                      

Ракът е кардинален воден знак в него се раждат емоциите и най-човешките чувства:  да обичаме, да страдаме, да прощаваме, да изпитваме състрадание, да проявяваме съчувствие, грижовност.

Ракът е знак, пазител на семейството, чрез него възприемаме важността на семейството, което служи като опора в живота ни.

Подходящи са всички желания свързани с темата: семейство, дом, сигурност, опора, стабилност.

Това Новолуние може да ви помогне да изцелите семейните проблеми, ако имате такива. Може да ви помогне да намерите подходящ партньор, с който да създадете свое семейство. Прекрасен период, в който можете да подобрите семейните отношения, да стабилизирате емоционалните си връзки в къщи, на работното място, с приятелите.

Ракът ни припомня и свързва с най-висшите добродетели като милосърдие, състрадание, прошка, безусловна любов.

Ако сте обидени и не можете да  простите на някого, сега можете да отправите желание към Вселената да се научите да прощавате. Умението да прощаваш е по-висока добродетел дори от Любовта, защото лесно е да обичаш, когато те обичат, но можем ли да обичаме дори и тези, които са ни причинили страдание?

Зодия Рак и майката

Небесното тяло, което управлява Рака, е Луната. Тя е най-близко до нас и най-силно ни влияе, от тук в живота на тези хора най-голяма роля играе майката.

Едно силно желание може да бъде свързано с връзката с вашата майка и кармичните уроци, които идват с тази връзка. Ако искате пълноценни отношения, грижовно семейство, необходимо е да бъде излекувана връзката с майката, родовата карма и тежестта от нея.

 • Основни качества на знака Рак, които могат да ви помогнат в изграждането на вашият характер са:
 • грижовност,
 • подкрепа,
 • сигурност,
 • чувствителност,
 • състрадателност,
 • милосърдие,
 • нежност,
 • интуиция,
 • привързаност към дома и семейството,
 • майчинска всеотдайност,
 • изцелителни способности

Ако някое от тези качества ви харесва може да си напишете желание в тази насока и да започнете да го развивате в себе си.

Негативната страна на този знак е свързана със силните емоционални преживявания, лесна ранимост и обидчивост, променливи настроения, сантименталност, чувство за вина, зависимост, болезнена привързаност, пасивна агресивност, прекалена необходимост да се чувства полезен.

Ако сте осъзнали своята емоционална травма, ако имате болезнени емоционални преживявания и спомени, ако чувствате, че емоциите ви пречат да бъдете това, което искате, сега е момента на това Новолуние да си напишете желания в тази посока.

Ако искате да засилите енергията на Рака в себе си, можете да носите бижута от перли или лунен камък.

В областта на здравето, Рака отговаря за гърдите, стомаха, храносмилателната система, утробата, панкреас, ракови заболявания.

Можете да си напишете желание за изцеление!

Проявете МИЛОСЪРДИЕ и простете на тези, които са ви обидили!

Целият Лунен месец ще бъде подходящ за:

 • Лечение на Емоционалните травми, осъзнаване и освобождаване
 • Изчистване на родова карма и енергийно лечение на връзката с родителите, партньора, децата
 • Енергийни практики
Пожелавам ви щастливо Новолуние, прекрасен месец юли наситен с много любов, слънце, море, звезди и красота!

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова