Новолуние в Овен 2023г

НОВОЛУНИЕ В ОВЕН -21ви март 2023

Денят 21ви март в 2023г. е изключителен. В този ден в едно се обединяват слънчевият и лунният календар. Първият ден от управлението на знака Овен е синхронизиран с Новолунието в Овен, което поставя началото на астрологичната година. В този ден се срещат краят и новото начало.

До 21ви  март символично се разделяме с миналото. В точката на прехода, новото започваме от нулата. От 0 градуса, 0 минути, 0 секунди Овен. Това е най-мощният градус на Зодиака. Всичко започва с него!

Силата  на нововъзникващия живот е в Пролетното равноденствие. Няма по-добър ден от днешният, за да започнете новият си живот.

Новолунието в Овен настъпва на 21ви март в 19:23ч. Всяко Новолуние е ново начало, а това в Овен е двойно.

Какво се случва на Новолуние?

По време на Новолуние двете Светила Слънце и Луна са в съвпад. От тяхната среща, която се случва веднъж в месеца се отделя могъща енергия!

Слънцето в Овен е изключително силно, в този знак то е в екзалтация и най-добре изразява своите качества. Подкрепено от Луната, която със своята женска мощ и сила, огнен плам и ентусизъм всяко действие може да даде резултат в материята.

Слънцето и Луната, ин и ян, светлина и тъмнина, добро и лошо, мъжко и женско се обединяват в едно, за да служат на божествения план на душата. Важно е в този магически ден да чуеш този зов.

Това е най-мощният момент за рестартиране на старият начин на живот, най-мощният момент, когато можем да отправим желанията си и да предприемем активни действия към новото начало, нов живот, който не е обременен от карма, страхове и материализъм.

Новолунието в Овен е в нехармоничен аспект със своя планетен управител Марс, който в продължение почти осем месеца е в менталния знак Близнаци.

Овенът е бърз и импулсивен, Марс в Близнаци му придава необходимост от мисъл и усъвършенстване в света на знанието. Близнаци е двойнствен знак, може би на този етап е необходимо да изясните своите цели. Разпиляването на енергия не дава желания резултат.

Предстои втори реванш или втори шанс, второ новолуние в Овен, което е на 20ти март този път в последния градус на знака Овен. Времето до тогава е време за активна подготовка и разрушаване на всичко старо, което е фалшиво и излишно.

Допълнително момента на новолунието е белязан от съвпада на Венера в Телец със Северният възел в Телец и квадрат(напрегнат аспект) с Плутон. Плутон е могъщата планетата на трансформацията, която на 23ти март ще промени своя знак и ще премине в прогресивния знак Водолей.  Промяна в ценностите и приоритетите, сериози обрати в света на финансите, пренастройка във взаимоотношенията и любовта.

Венера е свързана с желанията.

Венера казва: ”Аз искам!”

Аспектът на Венера и Плутон ни настройва към необходимостта  да преразгледаме желанията си. Новото време, в което живеем изисква нов подход, нови цели, нови желания.

Това Новолуние е трамплин към успешен преход.

Венера, възелът  и Плутон дават отговорът:

Искам и ще Бъда! Разбира се ще има предизвикателства, но промяната е необратима.

Овенът е знак на идентичността, индивидуализма, личният пример, Азът…Венера в Телец и Северен възел в Телец в аспект с титана на трансформациите Плутон предвещават промяна, ново начало, което може да бъде изградено върху личната ценностна система, ценности, желания, себеуважение, личен растеж на вътрешно ниво.

Всяка област в живота ни търпи  промяна. Картите са раздадени, а успеха е строго индивидуален. Новият свят изисква нови ценности, нови знания, нови разбирания, осъзнатост, лична отговорност.

Колкото по-бързо преодолеем съпротивите си, колкото по-подготвени сме да приемем новото, токова с повече дарове ще ни дари Венера, която е в своя знак на собствено управление Телец: любов, пари, хармонични взаимоотношения, комфорт, просперитет.

Овенът е първият знак, от него започва всичко. Самостоятелен, силен и смел, той разчита на собствените си сили. Кои качества му помагат: идеалист, прогресивен, смел, жертвоготовен, новатор, откривател, не признава провал, а действа. Не се страхува от проблемите, а търси нови решения.

Овенът е сигнификатор на първи дом. Основната насока е ориентация към-Аза, личността,характера, себеизява, себеотстояване, предприемчивост, енергия, лидерство.

Да си припомним какво правим, когато имаме Новолуние:

Когато настъпи Новолунието, имаме приблизително 8 часа време да напишем желанията си.

Необходима ни е тишина , за да може да чуем гласа на сърцето. Това може да стане чрез медитация, слушане на мантри, молитва. Когато се почувстваме готови, изпълнени с вяра  и увереност какво точно искаме,отваряме очи и записваме желанията.

 Записваме ги на лист хартия, под формата на прости изречения. Колкото по-точни, толкова  по-добре.

 Пишем десет желания.

 Желанията са лични и не могат да бъдат свързани с другите. Остава да сгънем листчето и да  благодарим на Вселената за сбъдването на желанията ни.                                                                                                                

Какви желания можем да си напишем?                                                                                                 

 Новолунието в Овен е основополагащо и силно трансформационно. Желанията отправени към Вселената, на това Новолуние могат да доведат до сериозна промяна в Живота ни.

 Девизът на Овен е: АЗ СЪМ!

 Овенът ни дарява с чувство за цел и ни призовава основно към действие и активност.

 В хороскопът той отговаря за първи дом, който е свързан с Аз-а, личността. Всички желания, които се отнасят лично до вас и са свързани с вашата идентичност са подходящи.

 Овенът  е знак на действието, така че помислете какво и в коя област от живота си е необходимо да се задействате.

 Отговаря за физическото тяло, така че желания свързани с неговата промяна, сваляне на килограми, физическа форма също са подходящи. 

 Всяко ново начинание  е  подходящо, но за да може да направи човек промяна са необходими и определени качества,с  които Овенът ни дарява.

 А те са: лидерство, смелост, активност, чувство за справедливост, инициатива, самопожервователност, милосърдие.

 Можете да си пожелаете изцеление и подобряване на здравето в областите, за които отговаря Овенът.

 А това са: глава, очи, мозък.                                                                                                       

  Пожелавам ви сбъдване на вашите желания, нека те внесат  благотворна промяна в живота ви, а за да можете да  постигнете това, което искате:

БЪДЕТЕ СМЕЛИ И ДЕЙСТВАЙТЕ!

Как ще ви се отрази Новолунието, коя област от живота ви се нуждае от обновление, къде ще поставяте ново начало, може да получите повече информация в лична насока!

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова