Новолуние в Овен-2020г

 

    28504634-shutterstock-777332347

   Новолунието в Овен -2020г. е на  24-ти март в 11:28ч. Това Новолуние е изключително важно и силно, тъй като поставя началото на една година започвайки с първия астрологичен знак Овен и приключвайки с последния Риби.

  Новолунието  е момента, когато Луната се ражда отново срещайки се със Слънцето. Това ярко събитие  активира силна енергия, която ни дава  шанс да започнем живота си отначало. За да постигнем успех и да посеем семенцата на новото се  изисква да се свържем със Светлината вътре в нас, да помогнем на съдбата си, като я уведомим по подходящ начин и в подходящо време за това, което желаем да ни се случи.

 Новолунието е времето, когато поставяме нови цели и предприемаме нови дела в живота си.  Новолунието в Овен е времето за поставяне на нови проекти и дейности, които ще се развиват през годината.

 Новолунието е в 4-тия   градус на Овен. То  сключва хармоничен аспект със сатурн, управител на кармата и съдбата, който на 22-ри март премина в знака Водолей. Слънцето и Луната са двете светила, които са във взаимодействие. 

 

Това Новолуние идва в един сложен и преходен етап от живота на всички нас, то е като факел, който ще разпали искрата в нас и желанието да поемем смело управлението на живота си, за да го поведем към едно Ново начало. На първо място човек е необходимо да обедини на вътрешно ниво своя съзнателен и подсъзнателен свят, да потърси отговорите вътре в себе си. В нашият земен живот Слънцето и Луната се проявяват в ролите: мъж, жена. Новолунието подчертава необходимостта от обединяване на мъжа и жената в двойката, постигането на хармония в отношенията чрез характеристиките на знака.

  Фонът, на който се случва Новолунието: Сатурн управителя на Съдбата е в прогресивният знак Водолей, но в конфликт с неговия управител Уран! През тази година ще продължи борбата между старият начин на живот и новия ред.

  Небето и земята са в конфликт! 

Необходимост от постигане на баланс между материалното и духовното!

Технологиите и промените в паричните потоци!

   Планетните управители на Овен: Марс и Плутон са в съвпад с Юпитер планетата на разширението! 

 Всички положителни характеристики на знака могат да бъдат увеличени, това е градивната посока!

   Негативната насока ще бъде свързана с нехармоничните проявление: гняв, агресия, егоизъм, импулсивни и прибързани реакци,желание за отмъстителност. Плутон ще усили качествата до крайни емоционални изяви.

  

Овенът е първият знак, от него започва всичко. Самостоятелен, силен и смел, той разчита на собствените си сили. Кои качества му помагат: идеалист, прогресивен, смел, жертвоготовен, новатор, откривател, не признава провал, а действа. Не се страхува от проблемите, а търси нови решения.

  Овенът е сигнификатор на първи дом-основната насока е ориентация към-Аза, личността,характера, себеизява, себеотстояване, предприемчивост, енергия, лидерство.

   

  Новолунието в Овен е едно от най-мощните Новолуния, то дава старта, искрата и импулса да поставим началото на Новото. 

До Пълнолунието този факт може да внесе напрежение в живота на родените през  първата   декада представители на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог. 

Това Новолуние ще постави пред нас нови възможности, нови влияния, внезапни ситуации, които могат да бъдат възприети болезнено. 

В кои области от живота може да очаквате тези влияния, зависи от личния хороскоп.

Да си припомним какво правим, когато имаме Новолуние: 
Когато настъпи Новолунието, имаме приблизително 8 часа време да напишем желанията си. В този период енергията е най-силна, но разбира се, че желания може да се отправят към Вселената и след този период.

Необходима ни е тишина , за да може да чуем гласа на сърцето. Това може да стане чрез медитация, слушане на мантри, молитва. Когато се почувстваме готови, изпълнени с вяра  и увереност какво точно искаме,отваряме очи и записваме желанията.

Записваме ги на лист хартия, под формата на прости изречения. Колкото по-точни, толкова  по-добре.

Пишем ДЕСЕТ ЖЕЛАНИЯ. Желанията са лични и не могат да бъдат свързани с другите. Остава да сгънем листчето и да  благодарим на Вселената за сбъдването на желанията ни.                                                                                                                

Какви желания можем да си напишем?                                                                                                  

Новолунието в Овен е едно от най-мощните и силни Новолуние и желанията отправени към Вселената, на това Новолуние могат да доведат до сериозна промяна в Живота ни.

 Овенът е първият зодиакален знак, кардинален и превъплъщава основния архиетип на идентичността и себепознанието.

Девизът на Овен е: АЗ СЪМ!

***Овенът ни дарява с чувство за цел и ни призовава основно към действие и активност.

В хороскопът той отговаря за първи дом, който е свързан с Аз-а, личността. Всички желания, които се отнасят лично до вас и са свързани с вашата идентичност са подходящи.

***Той е знака на действието, така че помислете какво и в коя област от живота си е необходимо да се задействате.

Отговаря за физическото тяло, така че желания свързани с неговата промяна, също са подходящи.  

***Всяко ново начинание ще бъде подходящо, но за да може да направи човек промяна са необходими и определени качества,с  които Овенът ни дарява.

А те са: лидерство, смелост, активност, чувство за справедливост, инициатива, самопожервователност, милосърдие.

Можете да си пожелаете изцеление и подобряване на здравето в областите, за които отговаря Овенът. А това са: глава, очи, мозък.                                                                                                        

 Пожелавам ви сбъдване на вашите желания, нека те внесат  благотворна промяна в живота ви, а за да можете да  постигнете това, което искате:

БЪДЕТЕ СМЕЛИ И ДЕЙСТВАЙТЕ, най-вече, когато сте чули гласа на сърцето!

изготвил статията: Нина Ненова-астропсихолог, консултант личностно развитие и себеопознаване

ЗА КОНСУЛТАЦИИ И ХОРОСКОПИ

ТЕЛ. 0889344355

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова