Новолуние в Овен-2020г

 

    28504634-shutterstock-777332347

   Новолунието в Овен -2020г. е на  24-ти март в 11:28ч. Това Новолуние е изключително важно и силно, тъй като поставя началото на една година започвайки с първия астрологичен знак Овен и приключвайки с последния Риби.

  Новолунието  е момента, когато Луната се ражда отново срещайки се със Слънцето. Това ярко събитие  активира силна енергия, която ни дава  шанс да започнем живота си отначало. За да постигнем успех и да посеем семенцата на новото се  изисква да се свържем със Светлината вътре в нас, да помогнем на съдбата си, като я уведомим по подходящ начин и в подходящо време за това, което желаем да ни се случи.

 Новолунието е времето, когато поставяме нови цели и предприемаме нови дела в живота си.  Новолунието в Овен е времето за поставяне на нови проекти и дейности, които ще се развиват през годината.

 Новолунието е в 4-тия   градус на Овен. То  сключва хармоничен аспект със сатурн, управител на кармата и съдбата, който на 22-ри март премина в знака Водолей. Слънцето и Луната са двете светила, които са във взаимодействие. 

 

Това Новолуние идва в един сложен и преходен етап от живота на всички нас, то е като факел, който ще разпали искрата в нас и желанието да поемем смело управлението на живота си, за да го поведем към едно Ново начало. На първо място човек е необходимо да обедини на вътрешно ниво своя съзнателен и подсъзнателен свят, да потърси отговорите вътре в себе си. В нашият земен живот Слънцето и Луната се проявяват в ролите: мъж, жена. Новолунието подчертава необходимостта от обединяване на мъжа и жената в двойката, постигането на хармония в отношенията чрез характеристиките на знака.

  Фонът, на който се случва Новолунието: Сатурн управителя на Съдбата е в прогресивният знак Водолей, но в конфликт с неговия управител Уран! През тази година ще продължи борбата между старият начин на живот и новия ред.

  Небето и земята са в конфликт! 

Необходимост от постигане на баланс между материалното и духовното!

Технологиите и промените в паричните потоци!

   Планетните управители на Овен: Марс и Плутон са в съвпад с Юпитер планетата на разширението! 

 Всички положителни характеристики на знака могат да бъдат увеличени, това е градивната посока!

   Негативната насока ще бъде свързана с нехармоничните проявление: гняв, агресия, егоизъм, импулсивни и прибързани реакци,желание за отмъстителност. Плутон ще усили качествата до крайни емоционални изяви.

  

Овенът е първият знак, от него започва всичко. Самостоятелен, силен и смел, той разчита на собствените си сили. Кои качества му помагат: идеалист, прогресивен, смел, жертвоготовен, новатор, откривател, не признава провал, а действа. Не се страхува от проблемите, а търси нови решения.

  Овенът е сигнификатор на първи дом-основната насока е ориентация към-Аза, личността,характера, себеизява, себеотстояване, предприемчивост, енергия, лидерство.

   

  Новолунието в Овен е едно от най-мощните Новолуния, то дава старта, искрата и импулса да поставим началото на Новото. 

До Пълнолунието този факт може да внесе напрежение в живота на родените през  първата   декада представители на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог. 

Това Новолуние ще постави пред нас нови възможности, нови влияния, внезапни ситуации, които могат да бъдат възприети болезнено. 

В кои области от живота може да очаквате тези влияния, зависи от личния хороскоп.

Да си припомним какво правим, когато имаме Новолуние: 
Когато настъпи Новолунието, имаме приблизително 8 часа време да напишем желанията си. В този период енергията е най-силна, но разбира се, че желания може да се отправят към Вселената и след този период.

Необходима ни е тишина , за да може да чуем гласа на сърцето. Това може да стане чрез медитация, слушане на мантри, молитва. Когато се почувстваме готови, изпълнени с вяра  и увереност какво точно искаме,отваряме очи и записваме желанията.

Записваме ги на лист хартия, под формата на прости изречения. Колкото по-точни, толкова  по-добре.

Пишем ДЕСЕТ ЖЕЛАНИЯ. Желанията са лични и не могат да бъдат свързани с другите. Остава да сгънем листчето и да  благодарим на Вселената за сбъдването на желанията ни.                                                                                                                

Какви желания можем да си напишем?                                                                                                  

Новолунието в Овен е едно от най-мощните и силни Новолуние и желанията отправени към Вселената, на това Новолуние могат да доведат до сериозна промяна в Живота ни.

 Овенът е първият зодиакален знак, кардинален и превъплъщава основния архиетип на идентичността и себепознанието.

Девизът на Овен е: АЗ СЪМ!

***Овенът ни дарява с чувство за цел и ни призовава основно към действие и активност.

В хороскопът той отговаря за първи дом, който е свързан с Аз-а, личността. Всички желания, които се отнасят лично до вас и са свързани с вашата идентичност са подходящи.

***Той е знака на действието, така че помислете какво и в коя област от живота си е необходимо да се задействате.

Отговаря за физическото тяло, така че желания свързани с неговата промяна, също са подходящи.  

***Всяко ново начинание ще бъде подходящо, но за да може да направи човек промяна са необходими и определени качества,с  които Овенът ни дарява.

А те са: лидерство, смелост, активност, чувство за справедливост, инициатива, самопожервователност, милосърдие.

Можете да си пожелаете изцеление и подобряване на здравето в областите, за които отговаря Овенът. А това са: глава, очи, мозък.                                                                                                        

 Пожелавам ви сбъдване на вашите желания, нека те внесат  благотворна промяна в живота ви, а за да можете да  постигнете това, което искате:

БЪДЕТЕ СМЕЛИ И ДЕЙСТВАЙТЕ, най-вече, когато сте чули гласа на сърцето!

изготвил статията: Нина Ненова-астропсихолог, консултант личностно развитие и себеопознаване

ЗА КОНСУЛТАЦИИ И ХОРОСКОПИ

ТЕЛ. 0889344355

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021 - HironBG.com

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021 „Ако обичаш и уважаваш себе си, живееш с благодарност и любов в сърцето, думите ти ще имат съдържание. Те ще

Пишете ми

инж. Нина Ненова