Новолуние в Овен-Кардинална промяна

Full-moon-in-Aries-on-October-5

   Новолунието е на 12-ти април в 05:31ч.бг време. То е в  22-рия   градус на Овен.

Всяко Новолуние е ново начало, а това в Овен е двойно.

Рестартиране на старият начин на живот и възможност да посеем семената за новият ни живот.

По време на Новолуние двете Светила Слънце и Луна са в съвпад.

Това е най-мощният момент за рестартиране на старият начин на живот, най-мощният момент, когато можем да отправим желанията си и да предприемем активни действия.

Новолунието е белязано от сериозен аспект-Венера в квадрат(напрегнат аспект) с Плутон. Плутон е могъщата планетата на трансформацията. Венера е свързана с желанията.

Венера казва: Аз искам! Аспектът на Венера и Плутон ни настройва към необходимостта  да преразгледаме желанията си. Новото време, в което живеем изисква нов подход, нови цели, нови желания.

Това Новолуние е трамплин към успешен преход. Венера и Плутон дават отговорът: Искам и ще Бъда! Разбира се ще има предизвикателства, но промяната е необратима.

Овенът е знак на идентичността, индивидуализма, личният пример, Азът…Венера в Овен в аспект с титана на трансформациите Плутон предвещава промяна, ново начало според личната ценностна система, ценности, желания, себеуважение, личен растеж на вътрешно ниво.

Всяка област в живота ни претърпява промяна. Картите са раздадени, а успеха е строго индивидуален. Новият свят изисква нови ценности, нови знания, нови разбирания, осъзнатост, лична отговорност.

Колкото по-бързо преодолеем съпротивите си, колкото по-подготвени сме да приемем новото, токова с повече дарове ще ни дари Венера-любов, пари, хармонични взаимоотношения, комфорт, просперитет.

Овенът е първият знак, от него започва всичко. Самостоятелен, силен и смел, той разчита на собствените си сили. Кои качества му помагат: идеалист, прогресивен, смел, жертвоготовен, новатор, откривател, не признава провал, а действа. Не се страхува от проблемите, а търси нови решения.

 

  Овенът е сигнификатор на първи дом-основната насока е ориентация към-Аза, личността,характера, себеизява, себеотстояване, предприемчивост, енергия, лидерство.

Да си припомним какво правим, когато имаме Новолуние:

Когато настъпи Новолунието, имаме приблизително 8 часа време да напишем желанията си.

Необходима ни е тишина , за да може да чуем гласа на сърцето. Това може да стане чрез медитация, слушане на мантри, молитва. Когато се почувстваме готови, изпълнени с вяра  и увереност какво точно искаме,отваряме очи и записваме желанията.

 

Записваме ги на лист хартия, под формата на прости изречения. Колкото по-точни, толкова  по-добре.

 

Пишем ДЕСЕТ ЖЕЛАНИЯ. Желанията са лични и не могат да бъдат свързани с другите. Остава да сгънем листчето и да  благодарим на Вселената за сбъдването на желанията ни.                                                                                                                

 

Какви желания можем да си напишем?                                                                                                 

 

Новолунието в Овен е основополагащо и силно трансформационно. Желанията отправени към Вселената, на това Новолуние могат да доведат до сериозна промяна в Живота ни.

 

 Овенът е първият зодиакален знак, кардинален и превъплъщава основния архиетип на идентичността и себепознанието.

 

Девизът на Овен е: АЗ СЪМ!

 

***Овенът ни дарява с чувство за цел и ни призовава основно към действие и активност.

 

В хороскопът той отговаря за първи дом, който е свързан с Аз-а, личността. Всички желания, които се отнасят лично до вас и са свързани с вашата идентичност са подходящи.

 

***Той е знака на действието, така че помислете какво и в коя област от живота си е необходимо да се задействате.

 

Отговаря за физическото тяло, така че желания свързани с неговата промяна, също са подходящи. 

 

***Всяко ново начинание ще бъде подходящо, но за да може да направи човек промяна са необходими и определени качества,с  които Овенът ни дарява.

 

А те са: лидерство, смелост, активност, чувство за справедливост, инициатива, самопожервователност, милосърдие.

 

Можете да си пожелаете изцеление и подобряване на здравето в областите, за които отговаря Овенът. А това са: глава, очи, мозък.                                                                                                       

 

 Пожелавам ви сбъдване на вашите желания, нека те внесат  благотворна промяна в живота ви, а за да можете да  постигнете това, което искате:

БЪДЕТЕ СМЕЛИ И ДЕЙСТВАЙТЕ!

Как ще ви се отрази Новолунието, коя област от живота ви се нуждае от обновление, може да получите лична насока!

изготвил статията: Нина Ненова-астропсихолог, консултант личностно развитие и себеопознаване

 

ЗА КОНСУЛТАЦИИ И ХОРОСКОПИ

 

ТЕЛ. 0889344355

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова