Новолуние в Овен-Април 2022

Новолуние-в-Овен-Апрл-2022-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Овен-Април 2022

Лидерът в Теб

 Всяко Новолуние е ново начало, а Новолунието в първият знак Овен акцентира в още по-голяма степен важността на новото.

Новолунието в Овен е на 1ви април. Новото начало съвпада с първият ден на пролетният месец. Април е най-красивият месец от пролетта, когато природата се събужда за живот.  

Новолунието ни предоставя възможност да рестартираме миналогодишната си програма свързана с начина ни на живот и целите, които сме си поставили  и дава възможност да започнем нова програма.

Точният момент на Новолунието е 9:25ч., когато двете Светила: Слънцето  и Луната ще направят съвпад в 11градус на знака Овен.

Овенът е първият астрологичен знак, от него започва всичко.

Самостоятелен, силен и смел, той разчита на собствените си сили, той е водачът и лидерът.

Кои качества му помагат:

  • идеалист,
  • прогресивен,
  • смел,
  • жертвоготовен,
  • новатор,
  • откривател,
  • не признава провал,
  • знак на действието и активността.

Той не се страхува от проблемите, а търси нови решения.

Овенът е сигнификатор на първи дом в хороскопа.

Основната насока е ориентация е свързана с Аза, личността,характера, себеизявата, себеотстояването, предприемчивостта, енергията, лидерството.

Новолунието в Овен се превръща в най-мощният момент за рестартиране на старият начин на живот, най-мощният момент, когато можем да отправим желанията си и да предприемем активни действия.

Новолунието в Овен е белязано от съвпад с Меркурий, който също е в знака Овен и Хирон, лечителят и мъдрецът. Съвпадът с Хирон ще ни даде възможност да се сблъскаме със своята  уязвимост и страх от провал, които ни карат да се съмняваме  в уменията си. В допълнение двете планети управители на духовният свят: Юпитер и Нептун през април ще направят съвпад в Риби. Този съвпад се случва веднъж на 160-170г.

Новото време, в което живеем изисква нов подход, нови цели, нова визия за живота, от тук нататък. Необходимостта от кардинална промяна е повече от наложителна, а Новолунието в овен предоставя възможност за нея.

Това Новолуние е трамплин към успешен преход.

„Искам и Мога“!

Разбира се ще има предизвикателства, но промяната е необратима. Необходима е вяра, позитивно отношение и смелост, за да поведеш живота си в нова посока.

Овенът е знак на идентичността, индивидуализма, личният пример, Азът…Промяната започва от теб самия, това е вътрешната алхимия, която ще създаде външният ти свят.

В помощ как да направим промяната идва Венера, която все още е под влиянието на квадратурите към Лунните Възли. Промяна в  ценностна система,  желанията, себеоценката, откриване на дарбите и действие според тях, отношението към парите, промяна в личните връзки, личен растеж на вътрешно ниво.

Всяка област в живота ни претърпява промяна. Картите са раздадени, а успеха е строго индивидуален. Новият свят изисква нови ценности, нови знания, нови разбирания, осъзнатост, лична отговорност.

Да си припомним какво правим, когато имаме Новолуние:

Когато настъпи Новолунието, имаме приблизително 8 часа време да напишем желанията си.

Необходима ни е тишина , за да може да чуем гласа на сърцето. Това може да стане чрез медитация, слушане на мантри, молитва. Когато се почувстваме готови, изпълнени с вяра  и увереност какво точно искаме,отваряме очи и записваме желанията.

 Записваме желанията си върху  лист хартия, под формата на прости изречения. Колкото по-точни, толкова  по-добре.

 Пишем ДЕСЕТ ЖЕЛАНИЯ. Желанията са лични и не могат да бъдат свързани с другите. След като ги напишем сгъваме листчето и   благодарим на Вселената за сбъдването на желанията ни.                                                                                                                

Какви желания можем да си напишем за новолунието в Овен?                                                                                               

Новолунието в Овен е основополагащо и силно трансформационно. Желанията отправени към Вселената, на това Новолуние могат да доведат до сериозна промяна в Живота ни.

Овенът е първият зодиакален знак, кардинален и превъплъщава основния архиетип на идентичността и себепознанието.

 Девизът на Овен е: АЗ СЪМ!

Овенът ни дарява с чувство за цел и ни призовава основно към действие и активност.

В хороскопът той отговаря за първи дом, който е свързан с Аз-а, личността. Всички желания, които се отнасят лично до вас и са свързани с вашата идентичност са подходящи.

Овенът е знака на действието, така че помислете какво и в коя област от живота си е необходимо да предприемете конкретно действие.

Овенът отговаря за физическото тяло, така че желания свързани с неговата промяна, също са подходящи.

Всяко ново начинание ще бъде подходящо, но за да може да направи човек промяна са необходими и определени качества,с  които Овенът ни дарява.

Подходяща са желания за интегриране на лични качества като: лидерство, смелост, активност, чувство за справедливост, инициатива, самопожервователност, милосърдие.

Можете да си пожелаете изцеление и подобряване на здравето в областите, за които отговаря Овенът. А това са: глава, очи, мозък.                                                                                                       

Пожелавам ви сбъдване на вашите желания, нека те внесат  благотворна промяна в живота ви!

БЪДЕТЕ СМЕЛИ И СЕ ЗАДЕЙСТВАЙТЕ!

Как ще ви се отрази Новолунието, коя област от живота ви се нуждае от обновление и къде е необходимо да поставите ново начало, може да получите лична насока!

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова