Новолуние в Близнаци-2022-Ново Начало

Новолуние-в-Близнаци-2022-HironBG.com_.jpg

НОВОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ

Новолунието в Близнаци настъпва на 30-ти май в 14:30бг време. Природата притежава съвършен механизъм. Тя винаги ни предоставя възможност, знание и мъдрост, за да се справим с определена житейска ситуация. Зодия Близнаци е третият знак в зодиака. Да си припомним в хронологичен ред важни събития започнали с Пролетното равноденствие.

Първият знак Овен и Новолунието в Овен ни предоставиха възможност, тези които са готови да променят живота си, да тръгнат напред. Кои са готови за промяната? Съвпадът между Юпитер и Нептун в Риби през месец март показа пътя: научи и овладей духовните закони, те ще ти показват посоката в цялата мъгла, която е обвила Земята.

Вторият знак Телец ни накара да забавим темпото, да преразгледаме приоритетите си и да изградим нова ценностна система, в която основни са добродетелите, а не парите.

Май месец внесе доста напрежение поради двете затъмнения и ретрограден Меркурий. В този период действията ни бяха стопирани. Достатъчно време за анализ и преосмисляне на живота.

Така стигаме до Новолунието в Близнаци. Този фин, непретенциозен знак идва в точното време, за да насочи вниманието ни към Знанието, Истината и точната информация. Този знак има достъп до най-важното, което е необходимо на човек, за да може да задвижи колелото напред-Знание.

В карти Таро Близнаци се свързват с карта Любовниците. Често сме поставени в кръстопътна ситуация, в която е необходимо да се направи точен избор. За да се направи избор са необходими знания.

Основни характеристики на Новолунието в Близнаци:

Слънцето и Луната се срещат в 9-тият градус на Близнаци. Двете планети правят точен съвпад със звездата Алдебаран ✨️ Тази неподвижна звезда се  свързва  с планетите Марс и Юпитер, които сега са в точен съвпад.  Случайност, синхроничност, знак ли е това?

Да това е изключителен знак. Важността на този аспект дава шанс на всички смели инициативи. Вероятността за успех е голяма. Но поради ретроградното движение на Меркурий, който е управител на Близнаци е необходимо до 3-ти юни да преосмислите своите действия.

Моментът за активно начало е от 4-ти юни!

За Алдебаран:

Алдебаран е една от четирите свещени кралски звезди, наречени „Пазителите на небето“. Алдебаран е пазител на Изтока. Древните астролози наричат Алдебаран „Пророкът“. Архангел Михаил, архангелът на небесното войнство също се свързва с Алдебаран.

Алдебаран покровителства начинанията, смелите действия тъй като символично се свързва с изгрева.

Пишем Желания!

Този основен аспект подчертава значимостта на Новолунието в Близнаци. На това Новолуние  планираме втората половина на годината. Това се прави най-добре в писмена форма. Тази вечер след работа напишете своите планове, желания  и списъци с необходими ресурси.

Писането на желания, силата на словото създават една алхимична енергия, която има способността да материализира. В процесът на писане се активират, както съзнателни така и несъзнателни процеси, рационалното и ирационалното. ⠀

Добре е желанията да бъдат свързани със съответните теми на Близнаци, но всяко желание, което идва от сърцето е правилно.

Кои са темите управлявани от знака Близнаци?

 Естествен управител на знака е планетата Меркурий, пратеника на Боговете, наричан още „Вестителят“, той управлява менталната дейност, знанието, информацията, комуникацията:

 • фактическа информация
 • образование
 • печатни произведения
 • интернет
 • любопитството, което може да бъде заменено с любознателност
 • писането
 • всяка форма на комуникация
 • обучение
 • хармония на ума
 • възприемане на различни становища

    Зодия Близнаци  управляват логиката, включваща:

 • правилно схващане на становища,
 • интелигентност,
 • сръчност,
 • бързи резултати,
 • остроумие,
 • разнообразие

Примерни желания:

Искам с лекота да възприемам идеите на другите хора…;

Искам да развия сръчност в областта на…;

Искам да развия своя природен интелект;

Искам да имам ясни възгледи за…“

Близнаци управляват умението да се общува:

 • такт,
 • съобразителност,
 • благосклонно приемане,
 • наблюдателност,
 • бърза мисъл,
 • общителност….

Примерни желания:

Искам да се науча да общувам с лекота без да се страхувам от това, как ще ме възприемат другите…

Искам да използвам такт и любезност в общуването си с другите;

Искам с лекота да възприемам гледната точка на другите;

Искам да развия позитивен подход към живота…“

Близнаци отговарят за движението: пътувания, автомобили, пренасочване. Подходящи са желания свързани с покупка на нов автомобил, пътувания.

Неблагоприятните черти на знака, могат да доведат до: прекалено любопитство, повърхностни отношения, словесни измами и лъжи, нервност, нерешителност, клюкарство. Ако имате такива черти в характера си можете да си напишете желания за освобождаване от тях.

В областта на здравето, Близнаци отговаря за: ръце, китки, рамене, бели дробове, дишане, нервна система. Подходящи са желания свързани с решаването на здравословни проблеми в тези области.

Стартирането на нови дейности и проекти обикновено започва на Трети Лунен ден, тогава Луната вече е видима, а на това Новолуние след 3-ти юни!

Пожелавам успешно Новолуние, нека правилните мисли сбъднат и правилните за вас желания!

Енергията на новолунието е енергията на растежа, изпълнете я с вашите планове и нека втората половина на 2022 г. да зарадва всички повече от първата! 🍀

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова