Месец-октомври 2020

   24cdd09c2e29850e39179c024abe47d3

„Това, което не ме убива, ме прави по-силен!“

След кратка почивка от няколко месеца, ние отново влизаме в зоната на турбулентност. Добрата новина, е че все пак знаем за какво става дума, вече имаме придобит опит. Октомври започва с ярко събитие, Пълнолуние в знака Овен, което има двойнствено значение: в положителен аспект-поставяне на ново начало през придобитата опитност и корекция на действията, или в отрицателен-усилване на агресивното поведение към случващите се събития.  Октомври започва и със  стационарен Плутон, който ще премине в директно движение  на 4 октомври. Плутон е символ на нашето подсъзанание и трасформация. Времето, което ни беше отпуснато да повлияем на колективното осъзнаване чрез личният пример и отговорност приключи. Сега идва ред да получим резултата от нашите осъзнавания и вътрешни корекции.

Светът като цяло и всички ние поотделно получаваме голяма доза енергия отделена от колективното осъзнаване, изпълнението на кармичните задачи, масовите прояви, но за съжаление тази енергия е все още е проблематично да се реализира.  Ретроградният Марс и напрегнатите му връзки със Сатурн и Плутон, както и с всички бързи планети, редуващи се през месеца затрудняват използването на този огромен колективен ресурс и правилното канализиране на енергията, през октомври ще се до усъвършенстваме на вътрешно ниво. Това е месецът, през който изграждаме една стабилна основа до края на годината и след нея.

Всички „проблеми“ възникнали от началото на  2020 г. отново се усещат.

Степента на агресията, недоволствота, конкурентоспособността и доминирането  е изключително висока. В резултат на това ще наблюдаваме увеличаване силата  на настоящите конфликти и появата на нови в различни части на земното кълбо. Вероятни са също техногенни и климатични бедствия.

Първите две десетдневки на октомври са особено извънредни и склонни към конфликти. Въпреки факта, че има много енергия, трудно е тя да бъде  използвана  конструктивно. Много по-лесно е да повлияем  отрицателно и да я използваме за разрушение. Защо е така? За да приложиш силата на енергията градивно се изискват вътрешни усилия, осъзнаване и работа най-вече. Не си позволявайте прибързани, ненужни, излишни, импулсивни и прибързани действия.

Струва си да притихнете за известно време,  да слушате, да правите необходимото и планираното по-рано. Самата година още със своето начало зададе тенденцията-пасивна година, година на затишие, натрупване на енергия, запазване на стабилните форми и структури, година на смирение, приемане и вътрешен растеж.

Пътят е поглед „нагоре“.

⠀През октомври е по-лесно да се прекъсне нещо, да се разруши, отколкото да се гради. Не влизайте в спорове, не манипулирайте, не изкривявайте информацията.

Знакът Везни се свързва с дипломацията, компромиса  и помирението на страните, но този път….ще ви се иска да докажете правотата си, да настоявате на своето, дори и да проявите в голяма доза агресия. ⠀

Желанието решително да скъсате с миналото, да се справите с това, което не ви устройва, с това, което е „остаряло“ и не ви служи е много силно. Това е необходимо да се случи първо на ментално ниво, т.е. в главата! Изчистване на ума. Октомври е добър за вътрешен анализ, чудесен за потапяне в себе си и анализ на минали и настоящи събития, за намиране на нови начини и средства за себеизразяване.

Това е  градивното поведение през  октомври – на фона на бушуващи външни потоци да запазим вътрешно спокойствие, да почувстваме подкрепата в себе си, да се сдържаме и да играеме красиво ролята си.

Към ретроградният  Марс на 14 октомври ще се присъедини  ретроградният  Меркурий, още една спирачка в бизнеса, но ценен асистент по въпросите на себепознанието и трансформациите (ретрограден Меркурий е в  Скорпион♏). Скорпионът е предпазлив, устойчив знак. Венера в Дева също ще добави рационалност и стабилност към октомври. Поне някакъв противовес на бушуващия Марс в огненият Овен.

Един месец, през който могат  да се прокарат нови идеи в областта на финансите. Темата свързана с финансите ще бъде значима на световно ниво. Икономическите последствия от събитията ще бъдат вдими през ноември и декември. Но динамиката действа сега.

Положително събитие, на 12-ти октомври се включа за трети път секстилът между Юпитер  Нептун-първият беше през февруари, вторият през юли. Този силен духовен аспект ще смекчи напрежението през месеца, той ще дава неочаквани решения на сложни ситуации. Подкрепа отгоре. От дълбочините на колективното съзнание извират мисъл форми разкриващи пътя към успеха и изпълнението на желанията. Необходимо е фокусът ни да бъде насочен към позитивните решения и възможности, към приемането, разбирането, прошката,състраданието, към по-висшия смисъл на случващото се.

Това са новооткритите сили в теб, тренировката на волята, признаването на грешките, правилната стратегия, подредените приоритети според твоите ценности, които ще ти послужат като вътрешна опора, за да преминеш през всяка житейска буря.

Умение да водиш диалог с достойнство през сърцето и истината.

Успешен месец октомври, изпълнен с вдъхновение и надежди за по-добро бъдеще!

инж. Нина Ненова-консултант личностно развитие и себеопознаване, астропсихолог, анализатор хюман дизайн, енергиен терапевт

тел. за контакт-+359889 344 355

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021 - HironBG.com

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021 „Ако обичаш и уважаваш себе си, живееш с благодарност и любов в сърцето, думите ти ще имат съдържание. Те ще

Пишете ми

инж. Нина Ненова