Меркурий Ретрограден в Стрелец

 

merkurii

 

…..Меркурий ще бъде ретрограден тази година за четвърти  път в периода от  3-ти до 23-ти декември в знака Стрелец.Един два дни преди и след смяната на посоката на движение той е стационарен. В тези дни се казва,че  планетата стои и мисли. Те също са критични. Ретроградното движение е илюзия. Планетите се движат директно, но гледано от Земята изглежда така, като че ли планетата се връща назад. Този феномен е известен като ретроградно движение.

На астрологичната карта(хороскоп) ретроградната планета се обозначава с „R”. Енергията на планетата е насочена навътре, обикновено се изразява по-неосъзнато от индивида и се смята, че е знак за кармичен блокаж.

 

Кой е Меркурий? За какво отговаря тази планета? Как се проявява в живота ни?

 

За да разберем Меркурий ще разгледаме неговия глиф-кръг увенчан с полумесеца на душата, а под кръга е кръста на материята. Глифът е символ на триумфа на ума над материята и на активния интелект, способен да канализира импулсите отгоре на долу и обратно.

MercurySymbolMeaning

Управител на знаците: Близнаци-комуникация, знание, съзнание…

 

И на Дева-работа, грижа, помагане, навици, ежедневие….

  Меркурий още е наричан Вестителя, пратеника на Боговете.

 

   Любознателния Меркурий е планетата на ума, интелекта, комуникацията, възприемането на информацията,  паметта и разсъжденията. Това е планетата на  търговията, документите, договорите, писането, публикуването, редактирането, медиите и телекомуникациите. Вестителят на боговете се свързва с пътищата, транспорта, интернет и пътуването до дълбините на човешкото психика, анализите и синтеза на информация. Меркурий е този, който свързва и пренася информация, той предава знанието.

 

По време на ретроградно движение на планетата в сферите, за които отговаря  настъпват нарушения. На първо място комуникацията е затруднена, говориш едно, разбират друго и обратно. Това води до влошаване на взаимоотношенията, нарушения в мислите, неразбирателства, засилват се споровете и се влошава желанието да чуеш другия. Общуването и слушането са сложен процес. Често то е нарушено от правенето на предположение решението,  е когато нещо не ни е ясно-задаваме въпроси! Умът се нуждае от пътешествия така, както Душата обича да лети към незнайни светове и Меркурий ги обича. Но по времето, когато е ретрограден плановете с пътуванията може да се объркат.Дали ще си изгубите паспорта или в хотела резервацията ще бъде анулирана, може и багажа да се загуби…все шегички от страна на забавния Меркурий… Да си загубиш мобилния, или да се изтрие неволно контакт…Възможни са и нови запознанства вследствие „случайна грешка“…Сривове в техниката всякакви са възможни…Бъдете будни, защото се появява и много лъжлива информация…или грешно да я интерпретираме..изобщо мисловната дейност не е надеждна.

 

В знака Стрелец, Меркурий не се чувства добре. Стрелецът е пътешественик, изследовател, философ, търсещ отговори на екзистенциални въпроси. Много от плановете ви свързани с тези нива могат да бъдат затруднени, но ако се доверите на Вестителя, то е възможно да получите точно това, от което имате нужда. Негативна страна на Стрелеца, която затруднява поддържането на добри взаимоотношения е прекалената нетактичност и лицемерието. Периодът ще бъде подходящ да се замислите над това и да развиете съобразителност и искреност в общуването. Всяка дума произнесена от нас  съдържа вибрацията и енергията на намерението, което влагаме. Така че ако държите на приятелите си и на партньорите си, за да запазите взаимодействието използвайте Истината. Меркурий в знака Стрелец ще оцени това, защото истината ще ви свърже с посланията, които имат Боговете за вас. Това ще го изисква и Повелителя на Кармата  Сатурн, с когото Меркурий ще направи съвпад при връщането си в ретроградно движение. Това са дните  през първата седмица на  ретроградното движение на Меркурий от 3-ти до 8-ми декември, като най-силен е периода от 5-ти до 7-ми декември. За да се направи правилна преценка как и къде ще бъде проявена тази кармична ситуация е необходим поглед върху хороскопа ви. Като цяло бъдете внимателни във взаимоотношенията с шефовете и авторитетите, чийто представител е Сатурн. За да се справите  с неговата енергия ще бъде необходимо да проявите уважение, търпение, отговорност! Избягвайте субективните преценки, негативните мисли, подозрителността и критичността. Изправете се пред страховете си и ги преодолейте. Карма, минали животи, нещо, което сте обещали преди може да се завърне с цялата си сила към вас.

Какво още не трябва да правим на ретрограден Меркурий? Да бъдем внимателни при покупки на големи предмети и най-вече техника и ел. уреди, автомобили. Ретроградния Меркурий – не е най-удачното време за започване на нова работа или за начало на обучение.  Възможно е избора ви да не е правилен или да не успеете да покажете своите способности и умения пред шефовете. Що се отнася до курсове и обучения свързани с личностно развитие, ретроградния Меркурий дава дълбочина, вникване и обръщане навътре, освобождаване от стари програми и блокажи…Ретроградния Меркурий е свързан с минали животи и карма, в този живот личността внася тези модели и нарушения, за да бъдат преработени.  Обърнете се назад и  се замислите над това, как сте свикнали да възприемате  околния свят коригирайте стари модели на мислене и продължете напред.

 

Но ретроградната планета  има и положителни страни на своето проявление. Например, във времето на периодите на ретроградния Меркурий в нашия живот често се връщат хора от миналото, бивши партньори, приятели и колеги. Това е  време за интелектуална преоценка на миналото.

 

Домът, във вашия хороскоп, в който попада по транзит ретроградния Меркурий е място, където ще отработвате стари модели, или ще се наложи да си довършите научаването на  вашите уроци.

 

Пожелавам ви силен  „без авариен“ Меркуриански период!

 

За родените с ретрограден Меркурий това е период на положителни дейстивия.

 

Изготвил статията:

инж. Нина Ненова-астропсихолог; консултант личностно развитие и себеопознаване

 

За хороскопи, синастрия, регресия, анализ хюман дизайн-тел.0889344355

 

имейл-lorna08@abv.bg

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Пишете ми

инж. Нина Ненова