Меркурий Ретрограден в Стрелец

 

merkurii

 

…..Меркурий ще бъде ретрограден тази година за четвърти  път в периода от  3-ти до 23-ти декември в знака Стрелец.Един два дни преди и след смяната на посоката на движение той е стационарен. В тези дни се казва,че  планетата стои и мисли. Те също са критични. Ретроградното движение е илюзия. Планетите се движат директно, но гледано от Земята изглежда така, като че ли планетата се връща назад. Този феномен е известен като ретроградно движение.

На астрологичната карта(хороскоп) ретроградната планета се обозначава с „R”. Енергията на планетата е насочена навътре, обикновено се изразява по-неосъзнато от индивида и се смята, че е знак за кармичен блокаж.

 

Кой е Меркурий? За какво отговаря тази планета? Как се проявява в живота ни?

 

За да разберем Меркурий ще разгледаме неговия глиф-кръг увенчан с полумесеца на душата, а под кръга е кръста на материята. Глифът е символ на триумфа на ума над материята и на активния интелект, способен да канализира импулсите отгоре на долу и обратно.

MercurySymbolMeaning

Управител на знаците: Близнаци-комуникация, знание, съзнание…

 

И на Дева-работа, грижа, помагане, навици, ежедневие….

  Меркурий още е наричан Вестителя, пратеника на Боговете.

 

   Любознателния Меркурий е планетата на ума, интелекта, комуникацията, възприемането на информацията,  паметта и разсъжденията. Това е планетата на  търговията, документите, договорите, писането, публикуването, редактирането, медиите и телекомуникациите. Вестителят на боговете се свързва с пътищата, транспорта, интернет и пътуването до дълбините на човешкото психика, анализите и синтеза на информация. Меркурий е този, който свързва и пренася информация, той предава знанието.

 

По време на ретроградно движение на планетата в сферите, за които отговаря  настъпват нарушения. На първо място комуникацията е затруднена, говориш едно, разбират друго и обратно. Това води до влошаване на взаимоотношенията, нарушения в мислите, неразбирателства, засилват се споровете и се влошава желанието да чуеш другия. Общуването и слушането са сложен процес. Често то е нарушено от правенето на предположение решението,  е когато нещо не ни е ясно-задаваме въпроси! Умът се нуждае от пътешествия така, както Душата обича да лети към незнайни светове и Меркурий ги обича. Но по времето, когато е ретрограден плановете с пътуванията може да се объркат.Дали ще си изгубите паспорта или в хотела резервацията ще бъде анулирана, може и багажа да се загуби…все шегички от страна на забавния Меркурий… Да си загубиш мобилния, или да се изтрие неволно контакт…Възможни са и нови запознанства вследствие „случайна грешка“…Сривове в техниката всякакви са възможни…Бъдете будни, защото се появява и много лъжлива информация…или грешно да я интерпретираме..изобщо мисловната дейност не е надеждна.

 

В знака Стрелец, Меркурий не се чувства добре. Стрелецът е пътешественик, изследовател, философ, търсещ отговори на екзистенциални въпроси. Много от плановете ви свързани с тези нива могат да бъдат затруднени, но ако се доверите на Вестителя, то е възможно да получите точно това, от което имате нужда. Негативна страна на Стрелеца, която затруднява поддържането на добри взаимоотношения е прекалената нетактичност и лицемерието. Периодът ще бъде подходящ да се замислите над това и да развиете съобразителност и искреност в общуването. Всяка дума произнесена от нас  съдържа вибрацията и енергията на намерението, което влагаме. Така че ако държите на приятелите си и на партньорите си, за да запазите взаимодействието използвайте Истината. Меркурий в знака Стрелец ще оцени това, защото истината ще ви свърже с посланията, които имат Боговете за вас. Това ще го изисква и Повелителя на Кармата  Сатурн, с когото Меркурий ще направи съвпад при връщането си в ретроградно движение. Това са дните  през първата седмица на  ретроградното движение на Меркурий от 3-ти до 8-ми декември, като най-силен е периода от 5-ти до 7-ми декември. За да се направи правилна преценка как и къде ще бъде проявена тази кармична ситуация е необходим поглед върху хороскопа ви. Като цяло бъдете внимателни във взаимоотношенията с шефовете и авторитетите, чийто представител е Сатурн. За да се справите  с неговата енергия ще бъде необходимо да проявите уважение, търпение, отговорност! Избягвайте субективните преценки, негативните мисли, подозрителността и критичността. Изправете се пред страховете си и ги преодолейте. Карма, минали животи, нещо, което сте обещали преди може да се завърне с цялата си сила към вас.

Какво още не трябва да правим на ретрограден Меркурий? Да бъдем внимателни при покупки на големи предмети и най-вече техника и ел. уреди, автомобили. Ретроградния Меркурий – не е най-удачното време за започване на нова работа или за начало на обучение.  Възможно е избора ви да не е правилен или да не успеете да покажете своите способности и умения пред шефовете. Що се отнася до курсове и обучения свързани с личностно развитие, ретроградния Меркурий дава дълбочина, вникване и обръщане навътре, освобождаване от стари програми и блокажи…Ретроградния Меркурий е свързан с минали животи и карма, в този живот личността внася тези модели и нарушения, за да бъдат преработени.  Обърнете се назад и  се замислите над това, как сте свикнали да възприемате  околния свят коригирайте стари модели на мислене и продължете напред.

 

Но ретроградната планета  има и положителни страни на своето проявление. Например, във времето на периодите на ретроградния Меркурий в нашия живот често се връщат хора от миналото, бивши партньори, приятели и колеги. Това е  време за интелектуална преоценка на миналото.

 

Домът, във вашия хороскоп, в който попада по транзит ретроградния Меркурий е място, където ще отработвате стари модели, или ще се наложи да си довършите научаването на  вашите уроци.

 

Пожелавам ви силен  „без авариен“ Меркуриански период!

 

За родените с ретрограден Меркурий това е период на положителни дейстивия.

 

Изготвил статията:

инж. Нина Ненова-астропсихолог; консултант личностно развитие и себеопознаване

 

За хороскопи, синастрия, регресия, анализ хюман дизайн-тел.0889344355

 

имейл-lorna08@abv.bg

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова