МАРС В КОЗИРОГ – МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ И ЛЮБОВТА

МАРС-В-КОЗИРОГ-МЕСЕЦ-ФЕВРУАРИ-И-ЛЮБОВТА-HironBG.com_.jpg

Марс в Козирог – Месец Февруари и Любовта

Месец февруари през тази година 2022 е необикновен, съчетаващ в себе си огромният заряд на действието, което ще премине под управлението на Марс. Действията ни през последните два месеца: декември на 2021г. и януари 2022г. бяха подложени на анализ, преосмисляне с цел избор на посока към Новото. 

Енергията на Новото започва от Новолунието във Водолей на 1ви февруари.

Водещата планетата, която ще направлява действията  през февруари е Марс.

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 24ти януари до 6ти март 2022г. ще бъде в знака Козирог. Под една или друга форма силата и значимостта на знака Козирог е подчертана и даваща насока за поведението ни през годината.

Козирогът  е знакът на неговата екзалтация.

  • Марс в Козирог в най-добра степен изявява качествата на планетата като сила, издръжливост, решителност, трудолюбие, но има и едно ако…Марс в Козирог е необходимо да се справи със съпротивата, страховете, критичността и негативността.

Този Марс е трудолюбив, не може да живее без работа, именно  работата го зарежда с енергия. Силата на желанието при него е много важна. Ако той желае нещо благодарение на своята неуморимост и трудолюбие ще го постигне. Козирогът е знак на целите и постиженията и ако Марс в Козирог получи подкрепа той се свързва със своята мощ.

По време на транзита на Марс, управителят  на Козирога Сатурн до 6ти февруари все още ще бъде в  квадрат  с Уран. След 6ти март, когато Марс премине във Водолей, Уран ще поеме управлението върху неговите действия. Ролята на Марс става изключително значима през целият този период.  Той е героят, който ще построи мост между старото(Сатурн) и новото(Уран). Марс може да бъде агресивен и да разруши с насилие, за да постигне целта си, но това поведение не би го превърнало в герой. Геройството на Марс в случая е изглаждане на конфликта, който двете планети поставиха пред човечеството като основна задача от края на 2020г.

Транзитът на Марс в Козирог идва в точното време.

Периодът след 5ти февруари е изключително благоприятен за активни действия. Двете планети Меркурий и Венера, значими за живота ни в социума, определящи фона на ежедневието излизат от своето ретроградно движение: Венера е директна от 31ви януари, а Меркурий от 5ти февруари.

В първата половина на февруари четири планети ще транзитират през знака Козирог: Марс, Венера, Меркурий и Плутон, който ще усилва енергията, която генерират останалите три планети.

За какво е подходящ периодът по време на транзита на Марс в Козирог?

Марс в Козирог повдига темата за резултатите и социалния статус. Сега е моментът да постигнете успеха, към които се стремите, или за който се подготвяхте по време на ретроградното движение на планетите. Сега е моментът да завоювате по-високи позиции, да поставяте цели, да поискате повишение. Това е благоприятен период за започване на нова дейност, програми, проекти, но също така е необходимо да знаете, че този Марс обича да поставя всичко върху стабилна основа. Той знае, че за траен и добър резултат се изисква време, постоянство, дисциплина.

 Хубавите неща, не стават бързо!

Все пак бъдете внимателни и ако на работното място имате шефове, по-възрастни колеги, то бъдете внимателни, уважителни и се старайте да не ги засегнете.

Правилната стратегия изисква да се страете да получите ПОДКРЕПА. Успехът при вас зависи от подкрепата.

 Марс в Козирог и срещата му с планетата на любовта, Венера.

Действията на Марс се определят от неговите желания и отговорности. През месец февруари освен работни процеси, Марс ще има още едно силно желание, това е да спечели своята Венера. По време на 40 дневното ретроградно движение на Венера близките взаимоотношения и връзки претърпяха сериозни обрати. Марс трудно разбираше желанията на Венера и това създаде много конфликти и напрежение.

На 16ти февруари двете планети на Любовта: Марс и Венера ще се слеят точно в деня на пълнолунието. Малко след празника на влюбените двете планети ще активират нов благоприятен период за взаимоотношенията. Това е моментът, когато можете да започнете нова връзка или да внесете значителна промяна в съществуващи сърдечни взаимоотношения.

Момент на любов, споделеност, хармония, наслада.

⠀Тази хармония ще продължи до 23ти март, когато  двете планети, които вече ще бъдат в знака Водолей ще се срещнат с мъдрият учител Сатурн, който ще внесе сигурност в тези връзки, които са поставени върху стабилна основа или ще дистанция там, където има да се учат още уроци.

Какъв урок трябва да научат Марс и Венера ако искат да се радват на взаимна любов?

Двете планети са много различни в своите характеристи, но те не бива да се настройват една срещу друга заради различията си, а да обединят енергията си в една обща цел, която е строго индивидуална.

Ролята на Марс е да пази и защитава Венера, а ролята на Венера е да бъде мила, нежна и да успокоява огненият темперамент и гнева на Марс.

Ролите са като стъпките в един вълшебен танц.

Освен темата за любовните взаимоотношения, периодът ще подкрепи действията в областта на творчеството, комуникацията, спорта, приключенията, образованието. За да постигнете добри резултати са необходими усилия и активни действия или работа.

 Чудесата през тази година са възможни и ще ги има, но за да се сбъднат е необходимо сами да си помогнем. Енергията е на лице  или картите са раздадени важно е кой как ще ги изиграе!

Февруари е важен месец носещ невероятни възможности и предпоставки за стабилна основа за една прекрасна пролет!

Как ще повлияе транзита на Марс лично на вас? Можете да разберете чрез разглеждане на личният ви хороскоп.

Усетете полъха на пролетта още през февруари!

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова