Зодия Стрелец – Оптимистът на Зодиака

Зодия-Стрелец-Оптимистът-на-Зодиака-HironBG.com_.jpg

Зодия Стрелец – Оптимистът на Зодиака

На 22ри ноември Слънцето премина в знака Стрелец. То ще транзитира в този знак до 21ви декември, когато ще предаде управлението на знака Козирог.

Стрелецът се намира между двата „най-тъмни“ знака: Скорпион и Козирог. Тежка задача си е избрал. Но като огнен знак, който си служи  с истината той идва, за да разсее  тъмнината и съмненията в човешката душа, изследвайки невидимият духовен свят, носейки със себе си  мъдрост и силна светлина.

Стрелецът е като свежа глътка въздух, след напрежението и промените предизвикани от Скорпиона.

Стрелецът с неговите основни качества е едно успокоение за душата!

Всеки зодиакален знак е архетип, който съдържа в себе си ценно знание. Стрелецът управлява последният месец от годината, когато дните са къси, а светлината е слаба. Разположен между своите „мрачни“ съседи той успява да разпали Коледният Дух, да внесе оптимизъм и празнично настроение.

Какво учим от зодия Стрелец?

За да разберем по-добре знака Стрелец е необходимо да се запознаем с негови основни теми и личностни качества.

Стрелецът е най-оптимистичният и авантюристично настроен знак на зодиака.

Естествен управител на девети астрологичен дом, който отговаря за пътешествията, най-вече свързани с чужбина, изучаването и запознаване с чужди култури, което води до разширяване на съзнанието. Отговаря за висшето образование, истината, философията, религията, мъдростта, които от своя страна формират мирогледа на самия човек. Първият управител на Стрелеца е планетата  на късмета и успеха, Юпитер. 

Как да привлечем изобилието и късмета в живота си?

Периодът  докато Слънцето транзитира през този знак (от 22-ри ноември до 21-ви декември) е чудесно време човек  да се научи как да привлече повече късмет и изобилие в живота си.

Това, което е необходимо да направим е  да развием част от положителните характеристики на знака: позитивно  и философско отношение към живота, щедрост и вяра, подкрепа, себеопознаване и усъвършенстване, широта на възгледите, създаване на мироглед в основата, на който са истината, етиката и морала.

Енергиите на Стрелецът ни носят вълнение, ентусиазъм и самочувствие. Акцентирани са темите за престижът, успехът, авторитетът, обучението и преподаването. Искам размах и развитие!

Кои са негативните характеристика на знака Стрелец?⠀

Негативните характеристики на знака могат да бъдат причина за липсата на късмет и успех в живота.

Негативна страна на знака Стрелец: склонност към преувеличение и липса на баланс, прекален оптимизъм, разпиляване на енергията в различни посоки, слаба  дисциплина и мързел, липса на търпение, несъобразителност и прекалена сексуалност.

Изводът е следният:

Ако човек желае да успее в своя живот и да постигне това, което иска е необходимо  да се захване със себе си, с начина си на мислене, да развие позитивно отношение към живота, да разбере силните и слабите си страни и да подобри характера си.

Стрелецът, този успешен знак ни дава ценна житейска мъдрост:

„ Златната среда, умереността и балансът са ценно богатство, които ти носят душевен комфорт и мир.“

Изображението на Стрелеца е лък със стрела насочена към небето.

Ключът към постигането на целите е вярата, че ще стане най-доброто и правилното, за доброто на всички!

Нека да се научим да живеем като Стрелеца.

От любов към себе си:

  • да правим най-доброто, на което сме способни,
  • да бъдем Благодетели и широко скроени,
  • същества изпълнени с много любов, вяра, позитивизъм и състрадание,
  • служещи си с Истината.

Стрелецът със своята широта на духа, великодушие и щедрост ни помага да усвоим ценен урок, урока на Прошката.

Проявете МИЛОСЪРДИЕ и дайте ПРОШКА  на тези, които са ви обидили. Прошката освобождава изключително много положителна енергия и носи високо ниво на осъзнаване, тя ни тласка напред към нашето развитие, тя ни учи на това да усвоим и един от най-трудните уроци в своя живейски път, урока да бъдем добри и да проявим състрадание.

Мястото на Стрелеца във вашия хороскоп, показва в коя област от живота си е необходимо да проявите щедрост.

Там на това място вие сте БЛАГОДЕТЕЛИ!

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова