Зодия Скорпион 2022 – Кризите и Трансформациите

Зодия Скорпион 2021 Кризите-и-Трансформациите-–-HironBG.com_.jpg

Зодия  Скорпион 2022 – Кризите и Трансформациите

На 23ти октомври 2022г. в 13:38ч. Слънцето, което е нашият естествен източник на енергия преминава в зодия  Скорпион.

Защо е важно това за нас?

Седемдесет процента от неутриното, което достига до нас земните жители идва от Слънцето. Знакът, в който то се намира  оцветява тази енергия със своите основни характеристики.

Какво е добре да знаем за зодия Скорпион?

Скорпионът е един от най-трудните за разбиране архетипи. До известна степен това е свързано с факта, че той е най-потайния от всички зодиакални знаци и управлява някой от най-мистериозните и тайнствени аспекти на живота като:

 • смъртта,
 • сексуалността и дълбоката интимност,
 • трансформацията,
 • магията,
 • окултното,
 •  невидимия богат духовен свят.

Зодия Скорпион е знак на изцелението.

Надарен  с голяма трансформираща сила, той е известен и като знак на изцелението.

Изцелението настъпва тогава, когато унищожиш до основи ненужното, нисшето и фалшивото, да му дадеш сила да възкръсне отново, но в нова форма от пепелта.

Това го може Скорпионът в нас!

Докато Слънцето транзитира в Зодия Скорпион имаме прекрасната възможност да се  освободим от всичко старо и ненужно, за да направим място на новото.

Скорпионът е сериозен и загадъчен.

Дълбочината на неговия поглед ни кара да се променяме. Често не е необходимо да прави каквото и да е, за да повлияе със своя магнетизъм и излъчване върху  нашата трансформация, тя започва дори само с неговото присъствие.

Кои са архетипите на зодия Скорпион?

Символите на Зодия Скорпион разкриват трансформационната същност на този архетип. Докато другите знаци имат само по един тотем, който пресъздава тяхната същност, то Скорпионът има цели три, които показват степента на неговата мистична и духовна природа.

Първият най-нисш стадий на проявление  е скорпионът, който напада и жили всичко, което се изпречи и застане на пътя му, често без причина. Той може да го прави, но когато му отговорят със същото?!

Отмъстителност, власт, егоизъм, контрол.

Следва змията, която е по напред в своята еволюция, сменяйки своята кожа тя  олицетворява способността на Скорпиона за изцеление и възстановяване, силата да промениш и създадеш отново. Но за съжаление и змията хапе и то понякога смъртоносно. Този вид Скорпиони могат да бъдат нападателни само, когато се чувстват несигурни, уязвими и застрашени.

Последният,  най-малък процент от Скорпионите са представени от орела или феникса, най-високото проявление на духовен растеж.  Орелът лети нагоре и може да стигне до най-големи висини, това е движението по вертикала към Източника, Твореца на всичко, което Е!

Ролите на зодия Зодия Скорпион

Тези редки същества са духовни водачи, лидери, мистици, лечители, вдъхновители и изцелители!

Скорпионът е най-лошото и най-доброто.

В рамките на своя човешки живот те могат да преживеят няколко трансформации и да се преродят като нова личност, това е и смисъла на земния ни живот, трансформация и подобряване на Аз-а.

Знакът Скорпион в личният ви хороскоп.

Мястото на Зодия Скорпион във вашата рождена карта( личен хороскоп), показва къде притежавате способността за трансформация и промяна. В тази област от живота си вие можете да се преобразите и доближите до съвършенството. В тази област от живота си можете да преживеете много моменти на смърт и възкресение, прераждане и промяна. Този архетип ще ви даде достъп до величествения  потенциал на обновяване и възстановяване всеки път, когато създавате откритост, споделеност или интимност с другите.

 Как да се разбираме с тези толкова решителни, силни, страстни, потайни и понякога плашещи ни Скорпиони.

Как да се предпазим от тяхната понякога смъртоносна захапка?

Има начини:  като начало никога не ги лъжете. Те имат силна интуиция и могат много добре да различат истината от лъжата.

Бъдете открити с тях и смело споделете няколко свои тайни, без да застрашавате своето право на личен живот.

Бъдете емоционални, стигнете до дълбоката същност на проблема, без да засягате техните чувства и интуиция.

Когато разговаряте с тях, гледайте ги в очите, които са връзката с душата.

По-важно е качеството на прекараното време, отколкото неговата продължителност.

Не се опитвайте да ги разкриете или разобличите, те са потайни.

Уважавайте това тяхно качество, ако желаят те сами ще се разкрият пред вас, но е необходимо да имате търпение и да заслужите това право.

И накрая ако искате да се разбирате със Скорпиона: бъдете като тях интимни, страстни, силни, мистериозни.

Ако сте ухапани вече от Скорпион, постарайте се да му простите. Неговата природа в края на краищата, ви помага да разкриете своята собствена същност.

За какво може да ни бъде полезно времето докато трае транзита на зодия Скорпион?

Докато Слънцето транзитира в Скорпион, това е най-ценното време за „изцеление“, трансформация и промяна.

Освободете се от всичко, което не ви е необходимо:

 • вещи,
 • връзки,
 • отношения,
 • мисли,
 • за да направите място за нови възможности.

Така, както сега е сезонът на златната есен и дърветата се освобождават от своите листа, така и вие позволете на пречките и трудностите, които са пред вас да си отидат, за да може на тяхното място да се появи новото, което ще се развива и ще ви дари с красотата си.

Опитайте се да създадете близост и интимност с най-близките хора във вашия живот, това са хората, които най-често са около вас, вашите партньори, любими, родители, деца. Отворете се към тях и създайте взаимоотношения на разбиране, уважение, доброта и милосърдие.

Дайте път на доброто в себе си, не се страхувайте от близостта и интимността най-вече в личните отношения с партньора.

Знакът Скорпион е естествен управител на осми дом в хороскопа с водеща тема секс.

Като такъв Скорпионът ни учи: когато правим любов да се потопим в магията на секса и да не се страхуваме. Да позволим на два отделни и различни индивида, да се трансформират  в нещо ново и много силно, каквато е силата на двойката. Само тогава настъпва момента на удовлетворение от взаимодействието с другия, това е напълно сливане с душата на другия индивид, магията на секса или неговото тайнство.

Именно тогава се наслаждаваме на енергията, която се освобождава от споделените и най-дълбоки отношения, отношенията на истинска близост и интимност, които ни даряват с много топлина и любов.

Пожелавам ви успешен период с Повелителят на Трансформациите – Зодия Скорпион!

Ако желаете да научите повече за себе си, за мястото на знакът Скорпион в личният ви хороскоп, кармичните модели и трансформацията, предлагам услугата -Анализ на личният хороскоп

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова