Зодия Рак-знакът на Състраданието

Зодия-Рак-знакът-на-Състраданието-HironBG.com_.jpg
Зодия Рак-знакът на Състраданието

С преминаването на Слънцето в знака Рак започва лятното слънцестоене, най-дългия ден и най-кратката нощ в годината.

Това е денят 21 юни, който в астрологията се нарича „Портата на Човечеството“ момента, в който Светлината е тази, която доминира!

Ракът е кардинален воден знак, в този знак се раждат емоциите и най-човешките чувства, да обичаме, да страдаме, да прощаваме, да изпитваме състрадание, да проявяваме съчувствие, милосърдие, грижовност.

Архетип на зодия Рак е Великата Майка и утробата на Сътворението, знак свързан с раждането и майчинството.

Най-важната тема за Рака е семейството. То е най-ценното нещо за него.

Но това семейство, в което той получава сигурност, подкрепа и разбиране, любов и емоционална споделеност е най-голямата му радост.

Символ на зодията е раковината. Така, както раковината олицетворява закрилата, така този знак идва, за да ни покаже, че най-голямата ни защита, опора, сигурност се крият в дома и семейството.

Ключовата фраза: „Моят дом е моята крепост!“ – най-вероятни е казана от представител на зодия Рак.

От всички знаци, Ракът е най-грижовния така, както майката обича и се грижи за своите деца, така и Рака е способен да се грижи за тези, които обича.

Ракът  ни учи на основни ценности свързани със семейството и дома. Именно семейството и дома ни дават подслон, това е мястото, където се чувстваме сигурни и в безопасност, мястото където получаваме „безусловна любов“ и подкрепа.

Едва, когато имаме сигурността на дома и семейството, можем да създаваме стабилна кариера и да постигаме целите си.

Зодия Рак и грижовността

Този зодиакален знак е най-големия майстор в грижата за другите. Той не обича да се изтъква поради, което може и лесно да бъде пренебрегнат. Изключително емоционален и силно свързан с планетния си управител Луната, Ракът трудно може да бъде разгадан, защото неговите настроения и емоции се менят ежедневно. Ракът е нежен, грижовен и състрадателен, а в следващия момент може да бъде чепат, дистанциран или изпълнен със самосъжаление.

Амбициозната му и общителна част е в конфликт с мекият му чувствителен аспект.

Вътрешната драма на зодия Рак

Най-голяма драма в живота на зодия Рак е свързана с вътрешният конфликт между външния успех, които желае да постигне на всяка цена и сигурността и стабилността в семейството. Това е темата на баланса между кариера и семейство.

Когато успее да съчетае двете важни сфери в живота си, той ще стигне до мечтаното спокойствие и вътрешна сигурност. Понякога е необходимо да избере едната от двете сфери и да насочи енергията си към това, което е значимо за него.

Основната житейска задача на зодия Рак

Задачата, с която идва душата избрала този нежен и чувствителен знак все пак е свързана с дома и семейството! Домът и темите свързани с него са от жизнено значение. Всяко разцепление в дома поражда в душата му отчаяние и влияе върху всяка друга сфера в живота му. Дори преместването в друго жилище може да бъде травма за него.

Знакът Рак е силно сантиментален и носталгичен, цени миналото и никога не го забравя. Вкопчва се в онова, което за другите е остаряло и ненужно, но за него е ценно и значимо. По този начин чрез познатото той изпитва сигурност.

Силно настроен е към чувствата и емоциите на другите. По тази причина той трудно може да се определи и да заяви своята собствена позиция. Често се чувства неоценен и това предизвиква рязка смяна в настроението.

Поради силната емоционалност и това, че помни минали събития и преживявания, недоразуменията и обидата са част от ежедневието му, а това изключително силно затруднява взаимоотношенията му с близките хора.

Слаби страни на зодия Рак

Слабите  страни на Рака са свързани със силната чувствителност, когато се почувства уязвим, той става ревнив и собственически настроен, подозрителен и отмъстителен, връща се назад и се скрива в черупката си, затваря се.

Сенчестата му страна е свързана с желанието му да контролира всичко около себе си.

За да се справи с тази слабост и да продължи напред е необходимо да развие чувство за собствена вътрешна увереност и сигурност. Той сам трябва да си даде тази сигурност!

 Надарен е със силна интуиция, която му помага  да усеща чуждите потребности.

Ракът е ревностен в своята загриженост и покровителство именно той ни припомня и свързва с най-висшите добродетели като милосърдие, състрадание, прошка, безусловна любов.

Транзитът на Слънцето в знака Рак е най-ценното време, когато можете да научите урока на прошката.

А когато го сторите, това ще отключи мощна енергия във вас самите и ще ви издигне на по-високо ниво на осъзнаване.

Умението да прощаваш е по-висока добродетел дори от Любовта, защото лесно е да обичаш, когато те обичат, но можем ли да обичаме дори и тези, които са ни причинили страдание?

Основни качества, които получаваме от този знак са: грижовност, подкрепа, сигурност, чувствителност, състрадателност, милосърдие, нежност, интуиция, домошар, майчинска всеотдайност, изцелителни способности.

Негативната страна на този знак е лесна ранимост и обидчивост, променливи настроения, сантименталност, чувство за вина, зависимост, болезнена привързаност, пасивна агресивност, прекалена необходимост да се чувства полезен.

Ключовата фраза, която характеризира знака е:

Аз чувствам-Безусловна Любов!

Зодия Рак и Кармата

    Ракът е кармичен знак, който идва тук повече от всички други да научи  урока по СЪСТРАДАНИЕ!

Кармата на този знак е свързана със ситуации или взаимоотношения от миналото, които този знак трябва да пусне. Възможни са зависимост от друг човек или стара любов, с която трудно би се разделил.

Положителната карма в живота му идва от грижите, които той е положил.

Предизвикателството за този знак е да се научат да се грижат за себе си и да не разчитат на емоционалната подкрепа на някой друг.

Проверете в своя хороскоп кой астрологичен дом е под управлението на знака, в тази област проявете своето милосърдие, в тази област си дайте сигурност и майчинска подкрепа.

В тази област от своя живот е необходимо да дадете прошка и да проявите своето състрадание.

  В продължение на цял месец ще бъдат активни темите на знака Рак: дом, семейство, грижа, сигурност, милост, състрадание, но и болезнени емоционални преживявания, които очакват вашето решение да се освободите от тях!

Ако искате да засилите енергията на Рака в себе си, можете да носите бижута от перли или лунен камък.

Утвърждение:

„Аз съм обичан от моето семейство, чувствам се закрилян от Вселената. Прощавам на всички, които са ме наранили, и моля за прошка тези, които аз съм наранил!“

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова