Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

Близнаци Знание Ум Интелект HironBG.com 1

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ

Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г.

То ще остане в този знак до 20-ти юни, когато ще предаде управлението на знака Рак.

Близнаци са третия знак в зодиака. Този често пренебрегван и не достатъчно добре разбиран знак, а всъщност той управлява една изключително важна част в живота ни нещо, което не е свързано видимо с материята, но всъщност  я управлява и владее.

Това са нашите МИСЛИ и СЛОВОТО! Всичко започва и се създава с мисъл! Нашият Ум може да бъде съзидателен или разрушителен. В света на „вълшебствата“, словото има изключителна сила. Думите имат неподозирана сила, думите са енергия, която може да прави чудеса: от благословия до проклятие.

Кои са основните характеристика на Близнака и коя е неговата по-дълбока същност?

Това е първият подвижен знак, първият от трите въздушни знаци и първият човешки знак.

Този знак идва, за да подчертае, че чрез себепознанието и мисълта  човек се издига над животинското царство.

Близнакът е двойникът в човешката природа, този двойник, в който са вродени дуализъм  и двойственост.  

Глифът се представя от две прави колони-едната черна, показваща неговата екзотерична проява, придобиването на земно знание посредством интелекта, а другата бяла, символ на езотеричното познание, което води Духа към усъвършенстване чрез освободено от сетивност чисто мислене и свръхсъзнателния  Христово ориентиран ум.

„Борбата“ между тези две колони и преминаването между тях във вътрешния храм го свързва със силата.

Преди човек да достигне до вътрешното помещение на храма, той носи знанието на главата си като велико бреме на своите представи.

Встъпвайки във вътрешното помещение, той го носи с радост, за да го предаде… казват, че император Сет е издигнал двете колони и ги е увенчал с арка.

На арката е запечатал без времевата мъдрост и така я е спасил от потопа.

Какъв е изводът?

Смисълът на тази история е в това, че мъдростта е запечатана в неговото собствено тяло във вид на числа, образи, звуци, цветове, пропорции, и когато се въздигне до гърлена чакра човек може да я чете по всяко време.

Във физическото тяло на човека, зодия Близнаци представлява гласните струни, бронхите и раменете.

В жизненото тяло управлява функциите на пулса, а в менталното тяло, отговаря за ляво и дясно или чувството за страни.

Различаване, това е ключовата нота на знака Близнаци. Човек се учи да различава между добро и зло, низше и висше, тъмнина и светлина, раждане и смърт, вечно и преходно.

Тази способност за различаване е причината за двойствеността на ума.

За човека на низшите планове, умствената дейност създава различие в мненията и по такъв начин му помага да добие опит чрез процеса на сравнение и противопоставяне.

Управител на Близнаци е Меркурий, пратеника на Боговете. За съществата, които се намират на нивото на индивидуализацията и личността, Меркурий предизвиква различие в мненията и създава проблеми.

В този подвижен, ментален знак съзнанието работи върху своето субективно и обективно изразяване.

Разсъждава върху милиардите сетивни впечатления от външния свят, върху всички чувства и емоционални преживявания на душата като се стреми да ги обедини и синтезира.

Тази подвижност води до непрекъснато безпокойство и вечна променливост.

От тук идва двойствеността и противоречията в Близнаци.

Именно тази двойственост може да доведе до резултатно напредване в развитието на личността.

Егоизмът и самомнението се подхранват от интелекта.

Преди човек да развие своя интелект той виждал, чувствал и познавал духовните светове и същества.

Слизането надолу, далече от Духа, във физическата земна личност  е активирало егоизма.

Същината на Близнаци е синтеза. Когато човек достигне до нивата на синтеза, той придобива мъдростта на любовта, силата, която свързва мъжко и женско, положително и отрицателно, добро и зло, както и Божествените и земни елементи в знака Близнаци.

Знакът Близнаци се слави с пъргав ум, идеите текат бързо и са в изобилие, а и това да прави много неща едновременно му се отдава с лекота.

Слаба страна в характера може да бъде неговото любопитство и  менталната разсеяност.

Интересите са им в различни посоки, а поради липса на дълбочина при мисленето възниква повърхностност, лъжа и двуличие, характерни за Близнаците, които са неуравновесени.

Когато човек възприема повърхностно фактите и идеите, не може да постигне задълбоченост, липсва центрираща сила и оттам стабилност в мисленето и правилно използване на собствената воля.

От срещуположният знак, Стрелец е необходимо да се научи да си поставя цели и това ще му помогне да насочва своята енергия в правилната посока.

Близнаци е естествен управител на трети дом в хороскопа свързан с менталните процеси, знанието, обучението, общуването, мислите, писателските умения, с братята и сестрите, отговаря още за близките пътувания.

Кармичното предизвикателство на знака е да се научи да открива Истината и да си служи в нея.

Харесват всичко свързано със знанията всичко, което има нещо общо с думите: книги, театър, журналистика, интернет, обучения, игри.

Под зодия Близнаци са родени много гении и оригинални творци в областта на живописта, белетристиката, поезията и музиката.

В този най-цветен и прекрасен месец от годината, по време на управлението на знака Близнаци можем в голяма степен да променим живота си като позволим на мислите ни да бъдат цветни и красиви като Природата, която ни заобикаля.

Домът във вашия хороскоп, който е под управлението на Близнаци се нуждае от „освежаване“, нови мисли и нови идеи в съответната област, а като а резултат от тази трансформация ще дойде промяната.

Пожелавам ви целият период, който е под управлението на Близнаци да бъде белязан от лекотата и ефирността на знака и да  внесе благодатна промяна в живота ви!

Използвана литература:

 „Духовна Астрология“-Еккирала Кришнамачария, „Медитации върху знаците на зодиака“-Джон Джоселин

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова