За карти Таро

303888 248412938541351 129036347145678 643442 591776162 s

Картите Таро  са предшественици на съвременните карти за игра, но за разлика от тях се използват за гадателство и предсказание, а докато човек прави това се обръща навътре към себе си.
Таро се свързва с окултните познания, а самите окултни дисциплини освен че дават мистични познания са средство за себеопознаване. Главен инструмент в окултните дисциплини е Човека.
Всяка карта има символично изображение, в самите изображения са преплетени множество символи, които всеки схваща по различен начин, в зависимост от своята култура, опит, интуиция, познания и духовно израстване.
При работа с карти Таро могат да бъдат разтълкувани основни моменти от живота на човек. Древните мистици, говорят за намесата на една по-висша сила, свързана с определена енергия присъща за картите Таро.
Други смятат, че голяма роля играе нашето подсъзнание. Именно подсъзнанието ръководи ръката ни, която разбърква картите, така че в крайна сметка да изтеглим най-подходящата карта, която дава отговор на въпроса, който е зададен.
Изискват се изкуство и майсторство да се разтълкува правилно дадена комбинация. Символите на картите са многозначни, така че тълкуването се превръща в решаване на истински ребус.
Ако Астрологията е стройна и ясна научна дисциплина, то картите Таро са една голяма загадка. Човек не може да си обясни по рационален път скритите механизми и сили на картите.
Картите са инструмент, с който човек може да надникне в своето бъдеще, и докато прави това изучава себе си, задава си въпроси свързани с миналото, разсъждава върху настоящето и по този начин получава една по-ясна картина за бъдещето, с което са свързани основните страхове на човек.
ТАРО е средство за четене навътре в себе си и в душата на другите на едно по-дълбоко ниво, което позволява да се получи информация и съвет за всеки аспект от живота. ТАРО са една азбука способна на безкрайни комбинации, породени от многобройните значения на всяка карта и от интуицията на „гадателя“.
Преди всичко е необходимо умение, за да се призове вътрешното послание на картите и да се долови онази тънка нишка от причини и следствия, която управлява по невидим, но чувствителен начин, живота на всеки индивид, проектирайки от миналото към бъдещето.

И най-важното, което не бива да се забравя, е че 78 карти ТАРО не са нищо друго освен 78 стъпала към МЪДРОСТТА.
Каня на обучение всички, които са търсачи на познания, мъдрост и знания!

 

 

Споделяне:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Свързани Статии:

Десети-Лунен-ден-15ти-октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021

Десети Лунен ден 15ти Октомври 2021 „Животът има свой естествен ритъм и всичко в него го следва! Не се притеснявай от случващото се, а остани

Девети-Лунен-ден-14ти-Октомври-HironBG.com_.jpg

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021

Девети Лунен ден 14ти Октомври 2021 „Опитай се днес да забележиш малките неща, чрез които Вселената иска да достигне до теб!“ Енергетиката на Девети Лунен

Осми-Лунен-ден-12ти-Октомври-2021-HironBG.com_.jpg

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021

Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 Осми Лунен ден 13ти Октомври 2021 – „Гледай напред с Надежда, назад с Благодарност, нагоре с Вяра, а наоколо

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021 - HironBG.com

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021

Седми Лунен ден 12ти Октомври 2021 „Ако обичаш и уважаваш себе си, живееш с благодарност и любов в сърцето, думите ти ще имат съдържание. Те ще

Пишете ми

инж. Нина Ненова