За карти Таро

303888 248412938541351 129036347145678 643442 591776162 s

Картите Таро  са предшественици на съвременните карти за игра, но за разлика от тях се използват за гадателство и предсказание, а докато човек прави това се обръща навътре към себе си.
Таро се свързва с окултните познания, а самите окултни дисциплини освен че дават мистични познания са средство за себеопознаване. Главен инструмент в окултните дисциплини е Човека.
Всяка карта има символично изображение, в самите изображения са преплетени множество символи, които всеки схваща по различен начин, в зависимост от своята култура, опит, интуиция, познания и духовно израстване.
При работа с карти Таро могат да бъдат разтълкувани основни моменти от живота на човек. Древните мистици, говорят за намесата на една по-висша сила, свързана с определена енергия присъща за картите Таро.
Други смятат, че голяма роля играе нашето подсъзнание. Именно подсъзнанието ръководи ръката ни, която разбърква картите, така че в крайна сметка да изтеглим най-подходящата карта, която дава отговор на въпроса, който е зададен.
Изискват се изкуство и майсторство да се разтълкува правилно дадена комбинация. Символите на картите са многозначни, така че тълкуването се превръща в решаване на истински ребус.
Ако Астрологията е стройна и ясна научна дисциплина, то картите Таро са една голяма загадка. Човек не може да си обясни по рационален път скритите механизми и сили на картите.
Картите са инструмент, с който човек може да надникне в своето бъдеще, и докато прави това изучава себе си, задава си въпроси свързани с миналото, разсъждава върху настоящето и по този начин получава една по-ясна картина за бъдещето, с което са свързани основните страхове на човек.
ТАРО е средство за четене навътре в себе си и в душата на другите на едно по-дълбоко ниво, което позволява да се получи информация и съвет за всеки аспект от живота. ТАРО са една азбука способна на безкрайни комбинации, породени от многобройните значения на всяка карта и от интуицията на „гадателя“.
Преди всичко е необходимо умение, за да се призове вътрешното послание на картите и да се долови онази тънка нишка от причини и следствия, която управлява по невидим, но чувствителен начин, живота на всеки индивид, проектирайки от миналото към бъдещето.

И най-важното, което не бива да се забравя, е че 78 карти ТАРО не са нищо друго освен 78 стъпала към МЪДРОСТТА.
Каня на обучение всички, които са търсачи на познания, мъдрост и знания!

 

 

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова