Венера, планетата на Любовта в знака Скорпион

планетата на Любовта в знака Скорпион HironBG.com 1

Венера в знака Скорпион

На 23-ти октомври  владетелката на взаимоотношенята,  Венера преминава  в знака Скорпион. Тя ще остане в този знак до 16-ти ноември 2022г. 

Коя е Венера?

Венера е следващата след Луната планета, която оказва силно влияние върху нас земните жители. По-силно влияние оказва на жените. Венера е женска планета-нежна, дълбока, магнетична, романтична.

Венера отговаря за любовта, парите, ценностната система, удоволствията, красотата, връзките и брака, хармонията и изкуството.

Основният тип на действието й е „вътрешният”. В зависимост от знака, в който се намира се определя и нейната сила(в степен от 0 до 6).

Колкото е по-силна Венера, толкова е по-дълбока.

Колкото е по-слаба, толкова по-ярко и рязко се проявява тя в поведението на човек. Венера е слаба в знаците: Овен, Скорпион, Дева. Прекалено ярката изразителност и демонстративност на Венера говори, че тя се намира в нехармонична, дисонантна позиция (обикновено това се забелязва по силния грим, прекалено свободното поведение, настъпателността спрямо срещуположния пол).

След периода, в който Венера беше в силна позиция в знака Везни, крепителка на любовта, хармонията и мира, сега тя преминава в знака Скорпион, в който е слаба.

Основни черти на Венера в Скорпион:

Страст и силна емоционалност, за тази Венера са характерни две емоционални състояния:

Любов или омраза, всичко  е или черно, или бяло. Тази Венера най-добре изразява своите чувства чрез секса. В този знак тя е дълбока, предпазлива и чувствителна в интимните взаимоотношения, силно се привързва към партньора, с което може да го задуши и обсеби, преситени и прегрети чувства.

Тъмната страна на тази Венера е много тъмна тъй като при нея всичко е в крайности: ревнива, драматизираща и преувеличаваща, мнителна и контролираща, владееща до съвършенство манипулацията. Тя иска всичко, не само физическо надмощие и притежание на партньора, но и обсебване на неговата душа.

А това дали е Любов?

 Хората с Венера в Скорпион обичат и привличат трудни  и драматични връзки.

Преходът  на Венера през  знака Скорпион  се характеризира с високо емоционално напрежение. Венера в Скорпион едновременно иска интимност, но се и страхува от нея, затова е силно привързана към партньора и се стреми да го привърже също толкова здраво към себе си.

Това ще бъде период, който ще подложи на изпитания личните връзки. Хората стават по-чувствителни, страстни, уязвими, толкова често съществуват крайности в проявленията на чувствата. Увеличават се чувствителността и сексуалните желания.

Чувствата понякога засенчват ума.

Усилва се драматизма,  всяка дума или действие се възприемат много по-рязко, хората искат да контролират напълно ситуацията и да я  управляват, колкото е възможно.

Игнориране на всички ограничения, страстите  са засилени, така че в този момент има най-голям процент на изневяра.

Хората търсят нови вълнения, а Венера в Скорпион е силно привличена от това, което е забранено.

Много връзки започнати в този период ще се основават на страстта и секса. Връзката трае докато има силна страст, но за да оцелее е необходимо издигане на духовно ниво в общуването.

От една страна, двойката я свързва силна страст и привързаност един към друг, а от друга страна, тази връзка може в известна степен да се претеглят и от  желанието за нови преживявания.

Бракът, сключен по това време, обикновено е двусмислен.

Венера в Скорпион и парите на другите

Транзитният период на Венера в знака Скорион дава възможности за нови и допълнителни парични източници.

Това са доходи, които волдят до лично обогатяване чрез партньора или партньорства. Възможни са наследства или доходи от енергийни практики.

В личен план трябва да се въоръжат с търпение във връзките и да бъдат по-внимателни във финансов аспект родените със Слънце и Венера в Скорпион, в Телец, в Лъв и Водолей.

Периодът  на движението на Венера през Скорпион е динамичен. Венера преминава в знака Скорпион буквално дни преди Новолунието в Скорпион, което е придружено от слънчево затъмнение. В края на месец октомври Марс, другата важна за взаимоотношенията планета преминава в ретроградно движение.

Динамичен и сложен период, в който рисковете трябва да бъдат сведени до минимум.

Възможни са раздели с партньори и  финансови трусове.

Заложете на любовта, търсете компромиса и мира, бъдете толерантни и дипломатични, обичайте се и бъдете обичани!

Венера в Скорпион е лавата от страсти, която преобразява душата.

♏️ ⭐️ Звезди родени с Венера в Скорпион: Уинона Райдър, Мила Йовович, Ан Хатауей, Емилия Кларк, Анна Хилкевич, Дакота Джонсън, Ксения Собчак, Хилари Клинтън, Деми Мур, Мария Антоанета, Софи Марсо.

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова