Венера в Овен-Дръзка и запомняща се

Венера-в-Овен-HironBG.com_.jpg

Венера в Овен-Дръзка и запомняща се

Венера, планетата на Любовта, наричана още малкото щастие. Много неща в живота ни зависят от тази щедра, но и капризна на моменти планета, също като богинята, на която е кръстена-Афродита или Венера. Родена по странен начин от гениталиите на своя баща, хвърлени в океана тя носи в себе си силата на женската стихия. 

Много теми в живота ни са под наблюдението и управлението на Венера. Лично щастие, любов, пари и финансови потоци, желания и стремежи, връзки, брак и взаимоотношения, красотата и естетиката, ценностната система, общата енергетика и здравето.

Венера е женска планета, по тази причина тя се проявява по-силно при жените. Венера в нас е тази, която кара нещата да се случват. Достатъчно е да знае какво иска, резултатът зависи от силата на нейното желание. Венера казва: „ИСКАМ“, това е искрата, която запалва останалите планети и най-вече Марс да действат.

Венера се проявява по свой собствен уникален начин в различните знаци.

Тя е управителка на знаците Телец и Везни. В тези знаци тя проявява своите основни качества най-силно.

В периодът от 2-ри май до 28-ми май Венера ще бъде в знака Овен. В този знак тя е слаба и не умее достатъчно добре да изрази своите основни качества: нежност, мекота, грижовност. В знака Овен, Венера добре изразява своята способност да желае. В знака Овен, Венера е дръзка, смела, войнствено настроена, атлетична, динамична, страстна и огнена.

Тази Венера е ясна и демонстративна. Тя смело изразява това, което иска, директна е дори понякога рязка в общуването. Положителното при нея, е че може да каже: не ми харесва, което улеснява общуването й с противоположния пол. Начинът, по-който казва истината може да е груб, но е за предпочитане пред манипулацията и лъжата. Характерно за нея е желанието за справедливост, Венера в знака Овен не обича изневярата. Тя се стреми да поддържа честност и откритост в интимните взаимоотношения. Бързо се влюбва, но и бързо може да изгасне, да загуби искрата на влюбването и последвалото го сериозно обвързване. Тя не обича паралелните връзки(някои особености в хороскопа могат да променят това).

Венера в Овен може лесно да направи първата крачка и е способна да се влюби от пръв поглед.

Тя харесва динамични, смели, темпераментни партньори, с привкус на адреналин. Идеалистична, често може да пожертва себе си, за да се чувства другият добре, тя остава по детски влюбена в идеалистичните си представи за любовта. Недостойната постъпка на партньора, може лесно да я накара да го разлюби.

⠀Венера в Овен е безразсъдна, има развит ловен инстинкт, тя обича да завоюва, да покори. Губи интерес, когато получи лесно своята „плячка“. Ако искате да впечатлите някой, който има ясно изразени планети в знака Овен, в случая Венера в Овен, не бива да се оставяте лесно да спечели сърцето ви. Нека се потруди, да ви преследва, завоюва, тогава спечеленото ще бъде по-високо ценено.

Периодът докато Венера транзитира през знака Овен е благоприятен човек да се обърне към себе си и в дълбините на своето подсъзнание да потърси това, което истински му харесва. В този период човек придобива повече смелост, по-активен е, готов е лесно да поема рискове.

С разположението на Венера в Овен месец май се превръща в период, когато човек може да направи много добри неща за себе си(Овен), но и за другите. Овенът може  да бъде алтруист и самопожертвователен. Това е времето, когато може да се насочите към своето физическо тяло, за своя имидж, външен вид. По лесно може да отслабнете, увеличете своята двигателна активност и наблегнете на протеините. На Венера в овен всичко това ще й хареса. А когато Венера е удовлетворена, тя ви възнаграждава с доза щастие.

Не бъдете безразсъдни, рискувайте премерено, запазете стабилността и опората в живота си.

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Телец-Дарби-и-Богатство-HironBG.com_.jpg

Зодия  Телец –Дарби и Богатство 

Как Телецът обича да прекарва своето свободно време? Гощавките са едно от любимите  занимания на Телеца, а силната връзка с Природата и земята го правят

Новолуние-в-Овен-2023-Hiron-BG.com_.jpg

Новолуние в Овен 2023г

НОВОЛУНИЕ В ОВЕН -21ви март 2023 Денят 21ви март в 2023г. е изключителен. В този ден в едно се обединяват слънчевият и лунният календар. Първият

Пишете ми

инж. Нина Ненова