HironBG.com | Събитие

Астрологията-Съкровищницата от знания

astro

 

Астрологията е древна наука, която изучава въздействието на планетите върху Земята и как те влияят върху човека, върху неговото поведение, личност, характер, здраве, карма и т.н.

Основен закон, който се използва е първия принцип на Хермес Трисмедист:

„Каквото е Горе, това е и Долу и каквото е Долу, това е и Горе!“

За древните планетите са били живи, дишащи същества. Всеки зодиакален знак и област от живота си имат свой планетен управител. На всяка част от човешкото тяло съответства планета и знак, когато планетната енергия не е използвана по правилен начин, този орган или система в тялото се разболява. Всеки знак и планета си имат свой метал, скъпоценен камък, билка, цвят, ден от седмицата, животно….

  Цялото това знание и мъдрост е било документирано през хилядолетията и се е превърнало в истинска съкровищница, която представлява астрологията днес.

  Астрологията е многостранна и служи на човек да опознае по-добре себе си чрез хороскопа или наталната карта.  Хороскопът е моментен отпечатък на звездното небе в мига  на раждането на човек. Това е програмата, с която всеки един от нас идва в този живот и е избрал да усвои.

А как ще го направи? Тук се включват кармични задачи и лична воля!

  В живота всички сме различни ученици, учим с различни темпо: едни напредват бързо и работят осъзнато върху себе си, а други си оставят работа и за следващи животи.

   Хороскопът е отражение на уникалността на всеки един човек!

Астрологията е съветник, който може да ни помогне да разберем своя потенциал, своите дарби и да ги развием. Тя показва как може да стане това. Тя е добър съветник в областта на любовта, брака, отглеждането на децата, избор на професия, подобряване на финансовото положение, кармата и уроците свързани с нея.

   Съществуват различни направления в астрологията: натална астрология, която се занимава с личността, характера, заложения потенциал. Когато човек разбере своите силни и слаби страни, той има възможност за израстване. Наталната астрология дава насоки и за конкретни области от живота на човек.

  Прогностичната астрология се използва от хилядолетия за предсказване на бъдещето. Астролозите са забелязали връзка между определена планетна активност и случващото се на Земята в същия момент.

Например:вероятността от злополуки нараства, когато експлозивната планета Уран, пресича пътя на буйния Марс.

  Астрологът, наблюдавайки движението на планетите, изчислява как това движение може да се отрази на даден човек. Той може да предвиди събития, да ви даде представа за възможностите за промяна, да предположи какви са благоприятните или неблагоприятните перспективи по пътя ви. Нищо не е статично, всичко е в движение и се променя!

Интересен раздел на астрологията е Астропсихологията. Тя дава подходяща насока на човек, когато се намира в труден момент от живота си, когато е поставен пред избори свързани с трансформация. Някои търсят разбиране, други успокоение, а трети начин как по най-добър начин да се справят с промяната. Астропсихологът помага на човек да разбере по-добре себе си, да разбере причините за случващото се в живота му и как да направи промяната. Когато се научим да реагираме на събитията и хората по нов начин, ние поемаме контрола върху живота си и можем да осъществим своя потенциал.

Синастрия(анализ на взаимоотношенията), това е клон от астрологията, който се занимава основно с взаимоотношенията. Използва се за идентифициране на съвместимост, за преодоляване на трудности във връзката и за намиране на правилните начини за изграждане на близост и хармония в отношенията. До по-добро разбиране на другия човек и динамиката на връзката, може да получите още с разглеждане и съпоставяне на слънчевия и лунния ви знак с тези на партньора.

Медицинска астрология-холистичен метод за лечение и постигане на здраве.

Кармична астрология(на минали животи)-кармичния астролог търси отговори на сегашните проблеми в минали животи. Този клон от астрологията дава възможност на личността да разбере своите взаимоотношения, призвания, мисия в този живот и след осъзнаване на кармичния урок, да сложи край на постоянно повтарящи се негативни модели на поведение.

 Хорарна астрология-дава отговор на конкретен въпрос. Изготвя се хороскоп на момента, когато се задава въпроса, използва се набор от правила, за да се даде точен отговор.

Елективна астрология-изследва идентифицирането на благоприятните моменти за дадена дейност, например-кога е най-подходящия момент за създаване на нов бизнес?

 Мунданна астрология-обхваща специфични сфери на финансовата и политическа астрология, тя се интересува от световните събития и обществено-икономически тенденции. Специалистите в тази област могат да предсказват движението на акциите с точност, на която може да се разчита и много големи компании се възползват от тези услуги.

 Бизнес астрология-използва се в света на корпоративния бизнес и големите компании за избор на подходящи служители, за предвиждане на финансови и пазарни тенденции, за съветване кога е най-подходящия момент за купуване и продаване на активи.

  С всички тези възможности с невероятните знания, които съдържа и дълбоката мъдрост, с която са подплатени, астрологията се превръща в една богата съкровищница на възможности и развитие.

    Лично за себе си мога да кажа следното: колкото повече разбирам това дълбоко Познание, което тя ми дава, толкова по-големи прозрения добивам за Живота.

    Ако желаете и вие да се запознаете с тази силна наука има няколко начина:

Първият :

-да започнете с анализ на вашия хороскоп направен от професионален астролог

Вторият:

-да изберете да изучавате тази дисциплина(за целта център „Хирон“ предлага курсове за обучения)

http://www.hironbg.com/?p=2173

Третият :

-да участвате в семинара-Астрално пътешествие-Пробуждане

гр. Варна на 6-ти юли

инфо://www.facebook.com/events/650575825390496/

  Нина Ненова-астропсихолог, консултан по личностно развитие и себеопознаване

За изготвяне на хороскопи, за участия в обучения: тел. 0889 344 355

или имейл: lorna 08@abv.bg

Автор и водещ:
  • инж. Нина Ненова – астропсихолог, анализатор по хюман дизайн; консултант личностно развитие и себеопознаване; терапевт Енергийно лечение и Регенериране на Матрицата; Мастер Теате-Рейки, преподавател и обучител по Астрология; Кабала; Таро; Нумерология; енергийни инициации – Архангели; Акаши;
  • Основател и създател на Хирон БГ – Център за Личностно развитие и Себеопознаване

Чрез инструментите, които използва в своя богат опит в областта на личностното развитие още от 2005 г. до сега, астрологът Нина Ненова (Рея Мей) - консултант по личностно развитие и себеопознаване, ще ви преведе през необятния вътрешен свят на вашата душа, ще ви помогне да опознаете и разберете своята истинска същност, да разкриете своята мисия и цел в живота си, да се освободите от обвързаността и товарите на миналото, да преживеете дълбока и изцеляваща вътрешна трансформация, чиято цел е завръщане към своята истинска същност и вътрешна сила.

Пишете ми

инж. Нина Ненова