Астрологична прогноза за месец Септември 2021

september 4876232 1920 1

Астрологична прогноза за месец Септември 2021

Септември месец е важен и значим с посланието, което носи към всички нас. „Сложен“, но такъв е и  знакът Дева под управлението, на който ще премине по-голямата част от месеца.

Предстои ни много важен, но и един от най-продуктивните периоди от годината. Това, което успеем да направим, да предприемем като действие до средата на месеца може да има по-дългосрочни последици.

Няколко думи за транзита на Слънцето в знака Дева. Дева е знак на „жътвата“. Това е знакът, който идва да въведе ред в създаденото до този момент. Знак на прехода между два сезона. Последен месец от лятото, променлив, но и подготвящ ни за есента.

Целият месец септември въпреки практичността и земната насоченост на знака Дева ще бъде наситен с емоционални преживявания.

Няколко важни астрологични събития ще окажат влияние върху събитията през месеца.

*Новолуние в знака Дева

*Пълнолуние в знака Риби

*Есенно равноденствие

*Меркурий в ретроградно движение

Какво е характерно за тези събития?

Новолунието в знака Дева е на 7-ми септември.

Всяко Новолуние поставя нов етап и дава старт за започване на нещо ново. Този път темата  определена от знака на новолунието с евързана с  работата и работните процеси.

Третият ден след Новолунието е силен за стартиране на всичко ново. Планетата на действието и активността, Марс  е в знака на Новолунието Дева. Това, което сега стартирате без значение голямо или малко ще дава резултат поне още две години и половина.

Ефективни и насочени в правилната посока действия.

Това е „сложна“ тема!

 Периодът до 16-ти септември носи известна неяснота относно избора  на посока. Още в първият ден от новият месец активен ще бъде нехармоничният аспект между Марс и Нептун.

Силна интуиция, но само ако можеш да чуеш нейният глас. Извън интуицията съществуват още неяснота, заблуда, лъжа, манипулация, които въвеждат човека в хаоса. Там трудно можеш да различиш посоката.

И докато Марс се чуди какво да направи, за себе си ли да помисли или да се погрижи за другите ще попаднем във въртележката на нехармоничният аспект на Слънцето  с Нептун. И така до средата на месеца.

Как да различим вярната посока, истинското от фалшивото?

На помощ идват интуицията и знанието. Тези, които са осъществили връзка със своето „себе“, опознали са се поне до известна степен, работят върху себе си по естествен начин са осъществили връзка и със своята интуиция.

 Познаването на духовните закони и гласът на интуицията са тези, които ни водят в правилната посока.

Към тези влияния, обстановката допълнително се усложнява от транзита на Слънцето в Дева. Управител на знака е Меркурий, планетата, която отговаря за менталните процеси. Умът е контролиращ, знаещ, настроен към критичност и перфекционизъм.

Контрол на ума, но и силна интуиция.

Действай само ако си наясно какво искаш! Но дори и да си избрал грешната посока, може би е необходимо да научиш определен урок?!

Пълнолунието в Риби на 20-ти септември маркира второто значимо събитие.

Дева-Риби, два противоположни знака. Единият управлява материалният свят, а другият духовният. Едно от най-значимите пълнолуния, което идва с намерението да ни насочи към постигането на равновесие между материалният и духовен свят.

В материалният свят пълнолунието създава предпоставки за конфликтност, напрежение, екскалиране на чувства и емоции.

В този  ден въведете равновесие вътре в себе си, чуйте гласа на интуицията и го оставете да ви води. Когато стигнете до това ниво:

Ще бъдете на точното място в точното време с точните хора!

Насочете мислите си към това, което искате.

Умът е този, който владее материята!

Дните около пълнолунието са дни на „жътва“, получаване на резултати от дела, които сте започнали пролетта.

Третият важен момент през месеца е Есенното  равноденствие на 22-ти септември.

Един от четирите специални, астрологически дни. Слънцето преминава в кардиналният знак Везни и поставя началото на есента. Приключва първата част от астрологичната година, която е под управлението на –Ян енергията. Преминаване към шестте –Ин месеца.

Първият ден от управлението на знака Везни дава възможност за  постигане на баланс между енергиите вътре в нас. Баланс между  мъжката енергия, енергия на действието и женската енергия, енергия на приемането. Ден за сериозна трансформация във взаимоотношенията. Определящи са компромисът, мирът, любовта и дипломатичността. Тази тенденция е валидна за целият месец септември поради силното присъствие на планети в знака Везни. Нека мирът е този, който направлява действията ни.

Четвъртото важно събитие е преминаването на Меркурий в ретроградно движение от 28-ми септември до 18-ти октомври.

На 26-27 септември Меркурий е неподвижен или стационарен. Тези дни изискват специално внимание и подход. Те са едни от най-трудните дни в ретроградният период. Не предприемайте  никакви важни решения и действия.

От 28-ми септември до 18-ти октомври Меркурий е ретрограден. През този период не се започват нови дейности, проекти, връзки. Не се подписват важни договори и документи. Бъдете внимателни в общуването. Възможностите за объркване, неразбиране са повишени. Ефективно време за преосмисляне, довършване, анализиране.

Септември месец ще приключи с положителен аспект между Слънцето във Везни и планетата на отговорността Сатурн.

Чудесен финал, каквото си посял това ще жънеш. Аспектът подчертава темата за отговорността, постоянството, дисциплината. Добър период за внасяне на стабилност във взаимоотношенията, работата, взаимодействието с по-възрастни хора. Опитът и житейската мъдрост в съченатие с позитивността и щедростта на слънчевата същност дават добър резултат.

Пожелавам ви един цветен и наситен с много положителни емоции месец септември. Бъдете здрави, пазете вашето физическо и душевно здраве, бързайте бавно, бъдете мъдри! Бъдете водени от любовта и мирът и тогава винаги ще бъдете във вярната посока!

Нина Ненова

Споделяне:

Свързани Статии:

Зодия-Близнаци-Знание-Ум-Интелект-HironBG.com_-1.jpg

Зодия Близнаци-Знание, Ум, Интелект

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ-ЗНАНИЕ, УМ, ИНТЕЛЕКТ Слънцето, този невероятен постоянно отдаващ Източник на енергия, преминава в знака Близнаци на 20-ти май 2024г. То ще остане в този

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Пишете ми

инж. Нина Ненова