Астрологична прогноза за месец Септември -2023г

Астрологична-прогноза-за-месец-Септември-2023г-HironBG.com_.jpg

Месец Септември-2023г

Новият месец септември започва огрян от пълнолунието в Риби, с което завърши месец август. Преливане-ключова дума за месеца. Месец септември е ключов, приключва сезона на лятото и започва есента. Това е месеца, когато получаваме резултати от положените усилия от началото на пролетта. Богата палитра от топли цветове, вкусните натежали от златен нектар плодове и последните топли дни на лятото предоставят възможност за интегриране на ценна енергия така необходима ни за следващите -ин месеци в годината.

Водещи астрологични събития който ще окажат влияние върху събитията:

До 23ти септември Слънцето, което е основен източник на енергия ще транзитира през знака Дева, знак на реда, практичността, трудолюбието, аналитичността. Ключовите теми на знака са  свързани с работните процеси, ежедневието, взаимоотношения със служители, колеги, здраве и начин на живот.

Важността на темите е подчертана от планетата управител на знака Дева, Меркурий, който ще бъде ретрограден до 15ти септември, когато е Новолунието в знака Дева.

Новият месец започва с ретрограден Меркурий. Преразглеждане, ревизиране и поправяне на съществуващи структури, форми, взаимодействия. Меркурий отново ни дава шансове за поправка или връщане към недовършени дела от минал период.

Други важни астрологични аспекти, които ще определят посоката на движение през месец септември

3-4ти септември Венера, която в продължение на 40дни беше ретроградна ще бъде стационарна. В тези два дни е необходимо да проявите повече внимание във финансовите дела и личните взаимоотношения. Изчакайте и не бързайте с крайните решения.

На 4-ти септември ще наблюдаваме едновременно разгръщане на двете планети на щастието: Венера и Юпитер.  Голямото  и малкото  щастие ще бъдат статични, а тяхната сила е максимална. Интересен ден.✨ И двете планети са свързани с ценностите, целите, приоритетите.  Началото на месеца е време да помислите и да решите за какво по принцип претендирате, какви са вашите ценности, цели. Размислите и анализите ще ви бъдат полезни, защото след 17ти септември, когато Меркурий премине в директен ход ще можете да предприемете конкретни действия.

От 5ти септември Венера е директна. Свеж полъх във взаимоотношенията, но все още се налага да изчакате с големите покупки и подписване на договори, в случая брак, докато и Меркурий тръгне в директно движение. Темите, който се активираха по време на ретроградното движение на Венера ще продължават да се развиват до 8ми октомври.

От  6ти септември до 1ви януари 2024г. Юпитер става ретрограден. Забавяне в резултатите и наградите, но продължете с усилията. Ще бъдете възнаградени, но малко по-късно.

На 7-8ми септември хармоничният  аспект тригон  между Слънцето и Юпитер ще добави вдъхновение и оптимизъм, ще помогне за формирането на стратегии и изграждането на дългосрочни планове. Много нови идеи могат да достигнат до вас, предложения свързани с разширяване на дейността, морални награди, увереност, но все още не е време за действия.

Денят 15ти септември е важен!

Новолуние в Дева и тригон между Уран и Слънцето, а Меркурий се готви да смени своята посока на движение. Новолунието в Дева ще усили импулса и желанието да подредите живота си, дейността си, да се погрижите по-добре за себе си. В този ден пишем желания, но конкретни действия след 17ти септември. Уран ще усили позитивната настройка, ще подейства обновяващо и вдъхновяващо. Време е да намерите своите съмишленици, своята група по интереси, а защо не и да се обърнете към безценните знания на Уран свързани с астрологията?!

Втората половина на месеца ще бъде оцветена и изкривена от опозицията между Слънцето и Нептун. Заблудите, объркването, лъжата и манипулацията ще създадат напрежения и неясноти. В такъв момент най-силен ориентир е интуицията Спуска гъста мъгла, в която трябва да намериш вярната посока. Добре ще ви се отрази взаимодействието с морето, духовните практики, но не и алкохола. Контролирайте количеството алкохол.

За тези, които са решени да работят усилено съветът е следният: седмицата след новолунието изисква трезва и обективна оценка на задачите, хората и всички свързани с това явления.

Положителното влияние на Нептун е отпускането, размиването на границите и усилване на романтичното настроение. Септември ще подкрепи онези, на които им липсва романтика в живота. Който има достатъчно, ще я увеличи. Марс във Везни и Венера в Лъв са чудесна комбинация за красива, страстна и нежна връзка едновременно. Някои ще срещнат любовта по доста романтичен начин.

Точната опозиция на Слънцето и Нептун ще бъде на 19 септември, но под влиянието на тригона между Слънцето и Плутон, който е на 21ви септември енергията ще бъде овладяна от силата на волята и повишената продуктивност.

На 23ти септември Слънцето влиза в знака Везни и поставя началото на есента. Честито есенно равноденствие! Денят е изключителен, изравняване и обединяване на силите, ден на вълшебства, ден за сбъдване на желание.

От 24-29 ти септември Венера и Марс образуват хармоничен аспект, чудесен завършек на месеца. В съчетание със Слънцето във Везни, хармонията и красотата тържествуват. Чудесен период за хармонизиране на взаимоотношенията с партньора, време за любов.

Запазете ценните за вас връзки и партньорства, защото на 28-29ти септември Венера ще образува напрегнат аспект с Уран. Неочаквани събития могат да внесат хаос в живота ви. Венера ще се нуждае от повече свобода, непредсказуемост, която допълнително ще бъде емоционално оцветена от Пълнолунието в Овен, на 29ти септември.

Отново в края на месеца Уран ще внесе положителна и оптимистична нотка,  вяра в светлото бъдеще. Нека да има мир! По-нататък също ще бъде интересно…

Споделяне:

Свързани Статии:

Новолуние-в-Козирог-2024-HironBG.com_.jpg

Новолуние в Козирог-2024

   Новолуние в Козирог Първото Новолуние за 2024-та година настъпва в 13:57ч. на 11ти януари в 20тия градус на знака Козирог. Козирогът е знакът на

Марс-в-Козирог-Недостижимият.jpg

Марс в Козирог-Недостижимият

Марс, планетата на действието, виталността, сексуалността и енергията от 5ти януари до 13ти февруари 2024 година ще транзитира в земният знак Козирог.   Под една

Пишете ми

инж. Нина Ненова